Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי רפידות וצלחות קדמיות לפני שנתיים מאז הספקתי לנסוע 40 אלף קילומטר, האם הגיע הזמן להחליף שוב רפידות?

בפעם האחרונה שהחליפו רפידות אחוריות ברכב עברו כשלוש וחצי שנים וכ 55 אלף קילומטר האם הגיע הזמן להחליף גם אותם?

מבחינת סוג נהיגה מדובר בנסיעה ממוצעת שאולי נוטה מידי פעם ללא הכי רגועה ;)

פורסם

כדאי להוציא את הגלגלים ולהסתכל, אם לא ברור לך אם זה בסדר אז תמדוד עם מיקרומטר ותברר איזה עובי צריך להיות לרפידות ברכב שלך.

צלחות רק למדוד עם מיקרומטר.

פורסם

החלפה של רפידות לא תלוי במספר הק"מ השאוטו עובר, אלא בעובי הרפידה, שזה מתבטא בסגנון הנהיגה שלך.

ברכב הקודם שלי הייתי עם אותם רפידות מעל 4.5 שנים, שהרכב עבר בתקופה הזאת מעל 80,000 ק"מ.

מן הסתם זה גם תלוי ברפידה עצמה. כמה מהר היא נשחקת.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

הואיל והנסיעה "לא תמיד רגועה" אז אחזקה של הרפידות והחלפתן -חשובה .

מאחור -הייתי מחליף אותן ללא עיכוב -בגלל שימוש ה"לא רגוע" וכדי שהצלחות לא יתעקמו.

מקדימה-אולי אין צורך.

פורסם

מאחור -הייתי מחליף אותן ללא עיכוב -בגלל שימוש ה"לא רגוע" וכדי שהצלחות לא יתעקמו.

מקדימה-אולי אין צורך.

אין שום סיבה להחליף "על עיוור" בלי להסתכל. ובכל מקרה הקדמיות ישחקו מהר יותר מהאחוריות, אלא אם הוא בולם רק ברוורס.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

^^או מרים הרבה בלם יד כדי לזרוק תחת...

בכל אופן לפות"ש, אין צורך להחליף סתם כי עבר הרבה זמן, צריך לעשות פשוט מדידה של עובי של הצלחות והרפידות ולהשוות לטווח המותר.

פורסם

מקדימה-אולי אין צורך.

אין דבר כזה אחזקה של הרפידות.

שימוש לא רגוע זה לא מדד לכלום.

בלמים בודקים לפי הספר כך:

1. עובי צלחת עם מיקרומטר

2. עובי רפידה עם סרגל

3. זריקה של הצלחת (אף אחד לא עושה את זה לצערנו)

וזהו.

צלחת יכולה להתעקם גם אם מישהו ייסע מאוד רגוע בירידה עם רגל על הבלם ואז ישר לתוך שלולית. זה לא פקטור.

• תוכן חדש...