Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הכרגע אני נוסע על פיז'ו XN 94 וחשבתי להחליף לטויוטה קורולה 95 או פיאט פונטו באוטו שנתון.

מישהו יכול לנדב לי פרטים על הרכבים הנ"ל??

צריכת דלק?

אמינות?

חלפים זולים / יקרים ??

האם האוטו הולך מחירון?

וכל דבר אחר שאתם יכולים לספר, להמליץ, או לשלול.

תודה מראש.

שחר.

פורסם

יש לי קורולה עם גיר ידני, מודל 97.

צריכת דלק: 1:12 משולב עירוני/בינעירוני.

אמינות. אצלי שנה ו16K ק"מ . בינתיים חוץ מנורה אחורית שרופה אין הפתעות שלא אמורות להיות בגיל הזה.

יש לי טבלת אקסל מסודרת עם כל הטיפולים וההוצאות. היא לא איתי כרגע אבל בגדול:

הוחלף מצמד: עלות המצמד 710 ש"ח מקורי של טויוטה ועוד 400 ש"ח עבודה (המצמד הראה סימני הזדקנות ביום חמישי לפני סופ"ש גשום כך שלא יכלתי להחליף אותו בעצמי, והעבודה נמסרה למוסך :roll: ) .

הוחלפו בלמים אחוריים והתופים נחרטו , כ150 ש"ח (עבודה עצמית) .

הוחלף מצבר, כ330 ש"ח .

הוחלף פנס אחורי קומפלט , לא מקורי, עקב דפיקה, 145 ש"ח .

הוחלפה רצועת טיימינג ומותחן, ונבדק כיוון שסתומים, 200 ש"ח (עבודה עצמית) .

עוד שלוש החלפות שמן ומסנן, במסגרת טיפולים , כל אחת בעלות של כ100 ש"ח (עבודה עצמית) .

אני קניתי את הרכב במחירון. יד ראשונה, ספר טיפולים פתוח במוסך טויוטה הרצליה, 122K ק"מ . רכב עם פנים וחוץ מושלם, כמו ביום בו הוא יצא מאולם התצוגה, למעט פנס חניה קדמי סדוק.

פורסם

באוטומטית צפה לצריכת דלק של 8-9 ק"מ לליטר אם מערכת הדלק מכוונת כראוי.

באופן כללי הייתי מציע לך להתאפק קצת, לחסוך יותר כסף ולהתקדם לשנתון חדש יותר.

אין הגיון גדול בהחלפת רכב לרכב בגיל דומה, מחד אתה לא מתקדם משמעותית, ומאידך אתה מוציא לא מעט כסף בשלב ההחלפה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הקורולה מצוינת אבל קצת צפופה מאחורה אם זה חשוב לך בנוסף לכך היא גם אמינה מאוד

יש לחבר שלי אחת עם 300000 קילומטר ללא שום תקלות מיוחדות אבל הוא מקפיד לבצע את כל הטיפולים כמו שעון.

פורסם
יש לי קורולה עם גיר ידני, מודל 97.

צריכת דלק: 1:12 משולב עירוני/בינעירוני.

אמינות. אצלי שנה ו16K ק"מ . בינתיים חוץ מנורה אחורית שרופה אין הפתעות שלא אמורות להיות בגיל הזה.

יש לי טבלת אקסל מסודרת עם כל הטיפולים וההוצאות. היא לא איתי כרגע אבל בגדול:

הוחלף מצמד: עלות המצמד 710 ש"ח מקורי של טויוטה ועוד 400 ש"ח עבודה (המצמד הראה סימני הזדקנות ביום חמישי לפני סופ"ש גשום כך שלא יכלתי להחליף אותו בעצמי, והעבודה נמסרה למוסך :roll: ) .

הוחלפו בלמים אחוריים והתופים נחרטו , כ150 ש"ח (עבודה עצמית) .

הוחלף מצבר, כ330 ש"ח .

הוחלף פנס אחורי קומפלט , לא מקורי, עקב דפיקה, 145 ש"ח .

הוחלפה רצועת טיימינג ומותחן, ונבדק כיוון שסתומים, 200 ש"ח (עבודה עצמית) .

עוד שלוש החלפות שמן ומסנן, במסגרת טיפולים , כל אחת בעלות של כ100 ש"ח (עבודה עצמית) .

אני קניתי את הרכב במחירון. יד ראשונה, ספר טיפולים פתוח במוסך טויוטה הרצליה, 122K ק"מ . רכב עם פנים וחוץ מושלם, כמו ביום בו הוא יצא מאולם התצוגה, למעט פנס חניה קדמי סדוק.

רכב מעולה!

הייתה לנו כזאת מודל 97' אוטומטית. 5 שנים עם מנורת חניה קדמית שרופה וזהו!!!

רפידות בלם אפילו לא הוחלפו במשך 5 שנים!!!

ול-lironsts.

איפה בדיוק יש מערכת ECONOMY ותא מטען "ענק" בקורולה 95'?

פורסם
רכב מעולה!

ול-lironsts.

איפה בדיוק יש מערכת ECONOMY ותא מטען "ענק" בקורולה 95'?

נראה לי שהוא קצת הגזים בתיאור אבל התא מטען באמת נדיב בגודלו.

ואם התכוונת למערכת ה-ECONOMY עם 2 הנורות בלוח השעונים אז זו בדיחה טובה, כל פעם שאתה לוחץ טיפה על הגז הנורה הכתומה נדלקת וכל פעם שאתה עוזב את הגז הנורה הירוקה נדלת ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
רכב מעולה!

5 שנים לא החלפת רפידות בלם ? איזה אמינות מטורפת !

לפי מה שאתה אומר , הקורולה החדשה היא האוטו הכי לא אמין בארץ .

זה שלא החלפתם רפידות במשך 5 שנים זה מראה על טימטום, לא על האמינות.

פורסם

כבעל נסיון עם כזאת:

1. הרכב חזק ושקט

2. צריכת דלק אצלי 1/12.5 באוטומט

הרכב מזדקן בכבוד: מבחינת אמינות המנוע והגיר, דהיית צבע, הזדקנות הפלסטיקה בקוקפיט ותפקוד מכלולי עזר (אצלי כל הכפתורים והמתגים תקינים לחלוטין- דבר נדיר ביותר אצל רכבים אחרים מעל גיל 10)

3. יש לבדוק את המכלולים הבאים שכן ישור קו אחזקתי שלהם זה סיפור לא זול והמוכר צריך לקזז:

מצבר

בלמים

בולמים

צמיגים

ציריות

4. המחירון- כאן יש סדקים במוניטין האדיר שיש לקורולה 93-97 בשוק. כנראה שהזמן עושה את שלו ואנשים כבל לא ששים לרכוש רכב המתקרב לגיל 10 כשבאותו מחיר אפשר למצור אימפרזה/323 שנה או שנתיים חדשות יותר. ניתן כיום (להערכתי-אני לא סוחר...) לרכוש קורולה ב1000-2500 פחות ממחירון.

5. רכב יציב ונעים ואמין- מומלץ ביותר. בתור אחד שעשה בעצמו את השדרוג בזבל איטלקי בן 10 לקורולה אני יכול לומר לך- לך על זה בלי לחשוב פעמיים. לא תצטער לרגע

בהצלחה אורן

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

ממליץ בחום, טויוטה רכב נוח, חזק, אמין וחסכוני. לי יש קורולה שנת 95 ידנית, לא מזמן קניתי ואני מאוד מרוצה. חשוב לא למהר וחפש רכב טוב ושמור,כל רכב אפילו האמין ביותר, אם לא מתיחסים אליו טוב ולא מטפלים בו בזמן, אפשר להרוס. יש לי גם מזדה 323 סדן, הוא אצלי כשנה שנת 97 אוטומט, רכב מצויין, זול במחירון ואמין מאוד. פחות נוח מטויוטה, אך מהיר וזול לאחזקה. לפני הטויוטה היה לי סובארו גרנד לאונה שנת 94 כ-4 שנים, אוטומטית, רכב מצויין ללא תקלות, אבל מאוד לא חסכוני בדלק.

אני ממליץ בחום על כל היפניות, רק לבדוק טוב, איך טיפלו בהן.

פורסם

לאמא שלי יש קורולה 95 יד ראשונה שעברה 120 אלף קילומטר והרכב פשוט מדהים.

אני לא יודע אם ייצרו עוד רכבים כאלו שכבר 13 שנה כמעט על הכביש בלי (ברוך השם) בלגאן בכל האוטו, המנוע עובד כראוי וכל דבר אחר גם כן.

צריכת הדלק ממש לא אחד ל- 8 או 9 כמו שאמרו פה, הרכב לא אוכל דלק, אנשים מציעים לאמא שלי 6 אלף מעל המחירון והיא לא רוצה למכור.. למה? כי היא יודעת שהיא לא תמצא רכב יותר אמין, וגם אני חושב כך.

בהצלחה.

• תוכן חדש...