Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום שנה עם אברת 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז תמה תקופה, בה החזקתי את האברת למשך כמעט שנה.

קצת פרטים על הכלה: בציר 2010, קניתי אותה עם 98,000 ק״מ יד 3.

נקנתה באוקטובר 15, ונמכרה באוגוסט האחרון.

עלויות אחזקה:

כשקניתי אותה, ביצעתי לה יישור קו רציני שכלל החלפת דיסקים, רפידות, שמנים ופילטר, 2 תושבות מנוע, טיפול שעלה סה״כ כ6 אש״ח.

הרכב במקור צריך טיפול כל 15 אק״מ, אבל בגלל שהוא היה עם תוכנה אז ביצעתי טיפול כל 10 אק״מ - טיפול שעולה 650 ש״ח.

ביטוח - 4200 לשנה, לנהג עם עבר ביטוחי נקי ומעל גיל 24.

מבחינת דברים לא צפויים, מיד עם הקניה הלך לי האלטרנטור, עניין של 1100 ש״ח כולל מע״מ ועבודה.

דלק - 1 ל10 בממוצע, לא ציפיתי ליותר טוב מזה, זה גם מאוד השתנה עם סגנון הנהיגה. אחריי נסיעה רגועה הייתי יכול לעשות 1 ל15, אבל בנסיעה בנס הרים גם 1 ל6 נראה פה ושם.

סה״כ לא נורא, עלויות אחזקה לא בשמיים.

לדברים היותר מעניינים: הרכב מאוד כייפי, אי אפשר שלא לסיים נסיעה קצרה או ארוכה עם חיוך מרוח על הפרצוף. הטורבו קטן ומאוד זמין, בקושי מורגשת השהיה והרכב מגיב לכל לחיצה על הגז בצורה מיידית.

מבחינת התנהגות, הוא כמו קארטינג חוקי לכביש. הוא דבוק לאספלט, אפס תת היגוי ומתנהג מעולה. מצד שני, בדגמים לפני 2013 הבולמים עושים עבודה גרועה מבחינה יומיומית, והרכב מתרסק על כל בור קטן בכביש. וזה מורגש בגב, מאוד מורגש.

ההגה קטן ומגיב, ידית ההילוכים בגובה מושלם וקרובה מאוד ליד, אבל תנוחת הנהיגה היא גבוהה ופחות מזכירה תנוחת ישיבה ספורטיבית. אני התרגלתי לזה מאוד מהר וכיום דיי אוהב את זה, יש כאלה שזה פחות נוח להם.

מבחינה פרקטית, כמו שציינתי הרכב לא נוח, הבגאז׳ פצפון ומי שיושב מאחור בד״כ מקבל בחילה. מצד שני, אני גר רק עם אשתי ובקושי הסעתי אנשים מאחור, אז לי לא היה חסר מרחב.

מקדימה דיי נוח, אבל חסר מקומות אחסון.

ברמת אבזור שהייתה לי, הרכב הגיע עם גג פנורמי, שנהניתי ממנו מאוד. בקושי היו נסיעות שהגג היה סגור, רק בחורף כשיש גשם.

הרכב מגיע בכללי מאוד מאובזר, עם פנסי קסנון, גג פנוראמי, מע׳ עם בלותות׳ ופקודות קוליות, ועוד כמה שטויות שכייף שהם שם.

בסה״כ, נהניתי מאוד (מאוד!) מהרכב. הוא מרגש, כייף לנהוג בו לכל מקום, בין אם זה נסיעה קצרה ורגועה ובין אם זה סשן בסדום ערד. הרכב מושך תשומת לב מאוד חיובית מאנשים שמבינים (כל השאר חושבים שזה פיאט 50, פעם אפילו שאלו אותי אם זה חיקוי :lol:), נראה מעולה, והסאונד...פשוט תענוג! הרכב היה עם אגזוז מונזה, שנשמע מעולה.

נכון שיש בו חסרונות, הרכב לא פרקטי, ורוב האנשים חושבים שאתה נוהג על פיאט 500 (״אתה גם מפריש חלה בשבת״ זה משפט ששמעתי פעם או פעמיים),אבל הרכב מייצר כמות ענקית של כייף, וחייכתי כל פעם שעליתי עליו, כל פעם שראיתי אותו בחנייה, בכל פנייה במהירות חוקית לחלוטין ובכל מכת גז עם האגזוז שרק עושה חשק להמשיך ללחוץ.

כל כך נהניתי מהרכב, שהחלפתי אותו בעקרב יותר חדש :lol:

וכמה תמונות, כי מה שווה שרשור בלי תמונות.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נהנתי לקרוא.

לגבי מה שרשמת על הבולמים, כל הדגמים של 2013 ואילך (כלומר כולל 2013) כבר הרבה יותר טובים?

הרכב הזה הוא המועמד העיקרי שלי לשדרוג בעוד כמה חודשים (מתכנן על בציר 2013-2014) והייתי שמח לדעת כמה שיותר :)

פורסם

לוציפר, אכן כל הדגמים החל מ13 מגיעים עם בולמי קוני fsd שהרבה הרבה יותר טובים ממה שהיו לי.

שנדור, חלק גדול? נראה לי 70% מה15 אק״מ שעשיתי בשנה היו איתך!

פורסם

נשמע כיף. 500 אבארט זה לגמרי רכב סופ"ש שהייתי שמח שיהיה לי. אבל ממש לא כרכב עיקרי מסיבות פרקטיות ונוחות נסיעה.

אפשר לדעת על החווית מכירה של הרכב? בכל זאת לא מעט ק"מ ויד גבוהה יחסית.

פורסם

לגבי המכירה, האמת שאני לא יודע כי עשיתי טרייד אין :lol: יכול להיות שיכולתי למכור אותה ביותר ביד2 (קיבלתי עליה מחירון בטרייד), אבל הייתה לי הזדמנות לקנות את הרכב שרציתי אז הלכתי על זה.

לגבי הירידת ערך, המחירון ירד בשנה בכ10~ אש״ח.

הכלה החדשה זאת אברת 595 קומפ׳, מצורפות כמה תמונות (אחות תאומה של הרכב של shandor)

פורסם

הוכחה מצויינת לשביעות הרצון היא ההחלפה לחדשה יותר. תהנה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לגבי המכירה אני יוסיף, עקרבים טובים נמכרים היום מעל המחירון.

אני מכרתי לוסו 2011 יד 3 עם 98 אלף ק''מ 5 אחוז מעל המחירון, והאמת שעשיתי טעות וחודש לפני סירבתי להצעה גבוהה בהרבה.

הקטע במכירה שהקונה חייב באמת לדעת מה הוא מחפש, ולא לבוא לעשות סיבוב על הרכב כמו שהרבה עושים.

פורסם

תודה על הסקירה. כיף לקרוא על אנשים שמאוהבים ברכב שלהם. נשמע שזה רכב שקל להתאהב בו. כל מי שיש לו או היה לו מתאר את הרכב ככייפי מאוד. האם היבואן מאפשר נסיעות מבחן שמאפשרות להתרשם מיכולות הרכב?

Bazinga

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
תודה על הסקירה. כיף לקרוא על אנשים שמאוהבים ברכב שלהם. נשמע שזה רכב שקל להתאהב בו. כל מי שיש לו או היה לו מתאר את הרכב ככייפי מאוד. האם היבואן מאפשר נסיעות מבחן שמאפשרות להתרשם מיכולות הרכב?

Bazinga

כן כמובן יש רכבי הדגמה, מניח שלא כל אחד מקבל הם יודעים לסנן לקוחות פוטנציאלים וקשקשנים.

אני נסעתי על הרכב לפני שרכשתי במשך שעה, יכלתי לנסוע שוב אבל זה הספיק לי.

פורסם

מצוין. תיארתי לעצמי שהיבואן יאפשר נסיעות מספיק ארוכות ולא סיבוב של 20 דקות על איילון. שמח לשמוע שזה אמתי.

אם הייתי לקוח פוטנציאלי כבר הייתי בסוכנות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

איזה כיף לקרוא את החוויות הנהדרות הללו שהרכב הזה מעביר בכם.

תודה על השיתוף.

כמו כן, תענוג ואפילו מעורר קנאה מה שהיבואן הזה עושה ללקוחותיו.

תמשיכו ליהנות.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תוכן חדש...