Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אבא שלי מחפש רכב משפחתי אמין, חסכוני (נוסע כ 25,000 ק"מ בשנה, כ85% בינעירוני) ומרווח (בדרך כלל נוסע לבד אבל לא אוהב את התחושה של קופסה קטנה - ה sx4 שהייתה לו הרגישה לו גבולית מבחינת המרחב הפנימי)

מייד חשבתי על פלואנס/מגאן דיזל, רכבים חסכוניים למדי.

אני חושש מהאמינות הצרפתית אבל אמרתי שהפעם ניתן צ'אנס ונהנה מהאיכיות האחרות שהצרפתיות יודעות לתת, מה גם שהרכב מומלץ פה בפורום לא מעט על ידי מביני דבר.

מצאתי לאבא מגאן (2013) שמורה שגם נסעה מעט ואבא התלהב. כרגע אנחנו לפני חתימה על זכרון דברים.

אממה, הערב חיפשתי קצת בפורום והגעתי למספר שירשורים שמספרים על בעיות בגיר שהצריכו החלפת מחשב גיר/גיר שלם.

ולשאלתי, הרכב מטופל כמו שצריך,מיד פרטית ונראה שמור מאד. נסע כ 70,000 ק"מ, מה הסיכוי שבמקודם או במאוחר נעמוד בפני החלפת גיר? איך יש לא מעט המלצות על הרכבים הנ"ל כאשר יש בעיית אמינות רצינית וידועה?

האם ללכת על המוכר והאפור מתוצרת המזרח ולהשאיר את הרפתקאות המוסכים לאחרים?

תודה לעונים.

פורסם (נערך)

אכן היו פה כמה פוסטים על הגיר הזה של רנו. אני חושב שאפשר לספור אותם על יד אחת.

בעיקר מה שצרם פה זה העלות השעורייתית של גיר חדש או מפירוק אצל היבואן (אם אני זוכר נכון כ 30000 ש"ח).

למרות כל זאת: אם נעשה חיוץ (אקסטרפולציה) מהפורום (כי רק מיעוט הנהגים קורא פה) אז יש בעייה אבל דיי נדירה (לא חורג ב % מרוב היצרנים) והיתרונות של הרכב עדיין עולים על חסרונותיו. כאמור תמיד יש סיכוי ליפול על רכב "לימון" זה יכול לקרות גם בטיוטה.

לסיכום: תקחו את הרכב לבדיקה במוסף טוב ותקפידו לטפל אצל מוסך שמבין עניין (ולא איזה מוסך שרלטן) וסע לשלום.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

ואוסיף:

להבנתי, בסוג הנסועה של אבא שלך החשש לגיר נמוך יותר, פשוט כי הוא יעבוד הרבה פחות קשה.

אצלנו פלואנס דיזל עם 100k עד כה ללא תקלות.

פורסם

תודה על התגובות! אשמח לשמוע עוד דעות אם יש. כמו כן, איך אתם ממליצים לטפל באוטו? שונה מתחזוקה של רכב יפני? הרכבים רגישים יותר? מוסכים ספציפיים? (אנחנו מאזור ירושלים)

פורסם

אין פה משהו שונה מרכב יפני,תקפיד על טיפולים בזמן,הפלואנסים נמכרים גם כמוניות וגם כרכב לימוד נהיגה,אלו רכבים שנועדו לתנאים לא פשוטים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הרכב אכן רגיש לתחזוקה ושימוש רשלני, וזאת לא בגלל מוצאו הצרפתי (למרות שבכלל נולד בקוריאה ומורכב בטורקיה) אלא בגלל היותו רכב מודרני ומורכב עם מנוע טורבו דיזל, וזאת בניגוד לרכבים אטמוספריים פשוטים עם גיר פלנטרי, שרגישים פחות להזנחה.

לא מכיר מוסכים באזור ירושלים, כדאי מאוד להמתין כאן להמלצות על מוסך מתמחה.

אישית הרושם שלי הוא שמעט מאוד מגיעים להחלפת גיר או קלאצ'ים קומפלט, החלפת מחשב גיר יותר נפוצה, בד"כ באזור 100K וצפונה, זה בוודאי לא כיף גדול אבל מסתכם בכ-2600 ש"ח. אני אישית בינתיים חמקתי מגורל זה ומקווה שאמשיך כך.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...