Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי סלריו 2017 GLX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן....

468 ש"ח על אפוד וכן מה שבאמת צריך להגיע מהיבואן.

אגרת רישוי היא 1203 ש"ח.

קודנית + חיישני רוורס + מרימי שמשות אוטומטיים = 1860 כולל מעמ. נשמע מחיר הגיוני ולמיטב ידיעתי 500 לקודנית, 800 למרימי שמשות ו-500 חיישני רוורס.

התקנה של יבואן

פורסם
נשמע שאתה מחפש חיזוקים להחלטה שכבר קיבלת אבל קשה לי להאמין שתקבל אותם כאן.

מדובר ברכב שהוא לכל היותר בינוני ולמעט מרווח פנים וחיסכון בדלק הוא נופל ברוב התחומים מהמתחרות שלו.

מעבר לזה, במחיר שהוא מוצע לך לא קיבלת הנחה משמעותית ואני מציע אולי לנסות לגשת לסוכנות אחרת ולקבל הצעה.

הציעו כאן לא מעט אפשרויות אחרות. אם העגלה היא זמנית אז אולי כן יש מקום להעדיף רכב אחר.

מצד שני, ברוב הסיטואציות רכב מיני יהיה מעט צפוף למשפחה של זוג וילד.

לא הציעו כאן את הספארק שלדעתי היא אחת המיני היותר טובות (אולי אפילו הכי טובה) שמשווקות בארץ כרגע.

הרעיון של פיג'ו 208 בסיסית נשמע הכי מתאים לדרישות שלך.

עדיין אין החלטה.

יש התלבטות אם ובכלל המחיר הוא שווה את זה.

נניח שאחרי מיקוח רציני נקבל מחיר של 66 אלף ש"ח - מחיר יהיה הגיוני למפרט?

ספארק נראת לי יותר יקרה + פחות חסכונית וקטנה יותר.

208 מתחיל ב 80 אלף...(מעבר לתקציב).

סתם מתוך סקרנות מה לא בסדר עם סוזוקי סלריו?

פורסם

אני לא הייתי מסכים לזה, לא הגיוני שתשלם עוד כסף על פח ואפוד זוהר, אפילו בצמפיון זה ללא תוספת [emoji16]

אם החלטת סופית, חלק מחברות הביטוח כבר לא דורשות קודנית לרכבים זולים.

אם כך תוכל לחסוך כסף, כאב ראש, ותקלות פוטנציאליות של התקנות מקומיות.

אישית אני לא מבין מה הקטע של מרימי שמשות, הייתי מוותר.

המחיר לחיישני רוורס גבוה לכל הדעות להתקנה מקומית.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
אני לא הייתי מסכים לזה, לא הגיוני שתשלם עוד כסף על פח ואפוד זוהר, אפילו בצמפיון זה ללא תוספת [emoji16]

אם החלטת סופית, חלק מחברות הביטוח כבר לא דורשות קודנית לרכבים זולים.

אם כך תוכל לחסוך כסף, כאב ראש, ותקלות פוטנציאליות של התקנות מקומיות.

אישית אני לא מבין מה הקטע של מרימי שמשות, הייתי מוותר.

המחיר לחיישני רוורס גבוה לכל הדעות להתקנה מקומית.

Sent from my iPhone using Tapatalk

נניח אקבל את הדברים האלה ללא תוספת תשלום, 66 אלף נשמע הגיוני?

פורסם
עדיין אין החלטה.

יש התלבטות אם ובכלל המחיר הוא שווה את זה.

נניח שאחרי מיקוח רציני נקבל מחיר של 66 אלף ש"ח - מחיר יהיה הגיוני למפרט?

ספארק נראת לי יותר יקרה + פחות חסכונית וקטנה יותר.

208 מתחיל ב 80 אלף...(מעבר לתקציב).

סתם מתוך סקרנות מה לא בסדר עם סוזוקי סלריו?

לדעתי לא. הרכב מרגיש כמו מאוד מיושן, מחליף ראוי לאלטו אבל לא באמת מתחרה ברכבים מודרניים כמו הספארק.

הספארק באמת יותר יקרה ויותר קטנה אבל פחות רועדת, קופצנית ורועשת, תא הנוסעים שלה מרגיש הרבה יותר נעים, האבזור המקורי בכמה רמות מעל הסוזוקי וכמו שאמרתי בהודעה הקודמת, למעט מרווח פנימי וחיסכון בדלק באמת קשה להשוות בין הסלריו לספארק ו-I10 למשל.

לגבי התוספות, גם אני בעד מינימום התקנות מקומיות. קודנית זה אחד הדברים הכי מעצבנים והכי מיותרים לטעמי.

חיישני רוורס דווקא כן נחמדים בעיני (למרותש ברכב שלי אין), אצל היבואן הם אף פעם לא יעלו 200-300 שקלים כמו אצל כל מתקין בחוץ אבל הייתי בכל זאת משאיר את ההתקנות בידי המתקין של היבואן ומקבל את הרכב מוכן ומאובזר במסירה.

שים לב שלא היבואן מתקין את האבזור אלא מתקין חיצוני שעובד עם היבואן.

לא ממש הסברת מה הסיטואציה שלך אבל ציינת שיש לך היום קיה פורטה.

הסלריו הולכת להחליף אותה או שהיא תשמש כרכב שני?

במידה והיא רכב שני אז בהחלט אפשר לחיות בכיף עם רכב מיני.

במידה והיא תחליף לפורטה זה נשמע כמו מתכון לחוסר התאמה עד כדי התחרטות על הקניה תוך כמה חודשים.

היו כבר בפורום אנשים שרכשו רכבים קטנים למשפחה ומהר מאוד הבינו שזה לא זה.

אם אתה מתכוון להשתמש בה כרכב ראשי אני מציע לך לעשות חשיבה מחודשת על כל הנושא.

אולי לחסוך עוד קצת כסף ולהמתין מעט עם ההחלפה או לרכוש רכב משומש או במידה ומתאפשר לך לקחת מימון גדול יותר.

פורסם
לדעתי לא. הרכב מרגיש כמו מאוד מיושן, מחליף ראוי לאלטו אבל לא באמת מתחרה ברכבים מודרניים כמו הספארק.

הספארק באמת יותר יקרה ויותר קטנה אבל פחות רועדת, קופצנית ורועשת, תא הנוסעים שלה מרגיש הרבה יותר נעים, האבזור המקורי בכמה רמות מעל הסוזוקי וכמו שאמרתי בהודעה הקודמת, למעט מרווח פנימי וחיסכון בדלק באמת קשה להשוות בין הסלריו לספארק ו-I10 למשל.

לגבי התוספות, גם אני בעד מינימום התקנות מקומיות. קודנית זה אחד הדברים הכי מעצבנים והכי מיותרים לטעמי.

חיישני רוורס דווקא כן נחמדים בעיני (למרותש ברכב שלי אין), אצל היבואן הם אף פעם לא יעלו 200-300 שקלים כמו אצל כל מתקין בחוץ אבל הייתי בכל זאת משאיר את ההתקנות בידי המתקין של היבואן ומקבל את הרכב מוכן ומאובזר במסירה.

שים לב שלא היבואן מתקין את האבזור אלא מתקין חיצוני שעובד עם היבואן.

לא ממש הסברת מה הסיטואציה שלך אבל ציינת שיש לך היום קיה פורטה.

הסלריו הולכת להחליף אותה או שהיא תשמש כרכב שני?

במידה והיא רכב שני אז בהחלט אפשר לחיות בכיף עם רכב מיני.

במידה והיא תחליף לפורטה זה נשמע כמו מתכון לחוסר התאמה עד כדי התחרטות על הקניה תוך כמה חודשים.

היו כבר בפורום אנשים שרכשו רכבים קטנים למשפחה ומהר מאוד הבינו שזה לא זה.

אם אתה מתכוון להשתמש בה כרכב ראשי אני מציע לך לעשות חשיבה מחודשת על כל הנושא.

אולי לחסוך עוד קצת כסף ולהמתין מעט עם ההחלפה או לרכוש רכב משומש או במידה ומתאפשר לך לקחת מימון גדול יותר.

הבנתי.

עכשיו עשית לי סדר.

אני צריך לשקול עוד ולראות מה התחלופות לקיה פורטה שיש ברשותי.

בהתחלה חשבנו על מיצובישי אטראז', 86 אלף מאובזרת קומפלט + מסכי במשענות ראש ועוד דברים נחמדים שקיבלתי בהצעה הייתה הנחה ממחיר מחירון של 14 אלף ש"ח

אבל אחרי בדיקת תקציב לא נוכל לעמוד בתקציב והקיה די צורך דלק והתחזוקה השוטפת יקרה יותר מאשר ניקח רכב חדש.

פורסם

קיה פורטה היא משפחתית קומפקטית טובה עם צריכת דלק ממוצעת וממה שידוע לי היא דיי אמינה.

האם הרכב שלך סובל מתקלות מיוחדות?

מבחינת חיסכון, זה עניין שולי יחסית, זה לא שבמה שתחסוך בדלק תוכל לשלם את המימון לרכב החדש כך שבכל מקרה לקנות רכב חדש יהיה יקר יותר. אתה לא נוסע 30 או 40 אלף קילומטרים בשנה אלא 17 אלף לפי מה שכתבת שזה ממוצע לגמרי.

אטראז' גם היא כמו הסלריו היא מכונית מאוד בינונית ולמעשה לא ממש ברת תחרות לאף משפחתית קטנה אחרת בסגנון יונדאי I25 או סקודה ראפיד ולכן גם מחירה האטרקטיבי על הנייר.

היא תהיה ירידה מאוד משמעותית ברמה מהפורטה שלכם מכל הבחינות למעט החיסכון בדלק והאחריות.

מציע לך שוב לשבת ולעשות סדר בראש, לקנות רכב חדש זה מאוד כיף, כשיש תקציב לרכב שמתאים לצרכים והרצונות שלך.

בכל סיטואציה של "שנמוך" או התפשרות משמעותית כמו שאתה חושב לעשות מתאכזבים ואז אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור, הערך של הרכב החדש נשחק מהר מאוד בשנים הראשונות ונשארים בעיקר עם טעם רע בפה.

פורסם

שגיא, עשית נסיעת מבחן?

אם לא, תעשה. לסלריו גיר רובוטי מצמד אחד, הוא לא עובד חלק כמו גיר אוטומטי "רגיל". כדי שיעביר חלק צריך להרים רגל מהגז בכל החלפת הילוך, כמו בידני.

אם נונגים בו כמו באוטומטי, זה "לא זה", לא נוח וכל החלפת הילוך מורגשת.

האוטו מאוד מרווח ביחס לגודל החיצוני שלו, יש קצת ויברציה של שלושה צילינדרים אבל לא ברמה מטרידה, מנוע 1.0 סוחב בסדר. חסכוני מאוד יחסית.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בטח לא רלוונטי לדיון הספציפי הזה כבר, רק רציתי להגיד איפשהו את דעתי על האוטו לאחר שאחותי קנתה אותו ואני נוסע בו מפעם לפעם - זה מרגיש כמו צעצוע מאובזר, רועד ומרעיש, הדבר האחרון שאפשר להגיד על הצעצוע - את המילה "אוטו".

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם

בתקציב הנ"ל הייתי מברר אם יש עדיין את המבצע של ה301 יד1 0 ק"מ. גם תקבל אוטו שיצליח להכיל ולשנע את המשפחה, וגם לא תצטרך לעשות שמיניות באוויר עקב התקציב.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...