Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בשבוע האחרון הרכב סיוויק 2008 1800 ידני התחיל לעשות בעיות מוזרות.

רטט בזמן שילוב הילוך 1 (לעיתים גם 2 רק פחות חזק) וזינוק מהמקום. בעליה זה מחמיר.

הילוך שני לא נכנס בקלות .

הגעתי למוסך, הוא עשה את הבדיקות שלו ואיבחן שהתושבת שמאל של המנוע הלכה ( התושבת הגדולה עם תושבת המשקפים והכרית למטה).

הוחלפה התושבת למקורית, ההילוכים נכנסים חלק, אך עדיין הזינוק בהילוך ראשון גורם לרכב לרטוט חזק מאוד, אם משחררים את הגז במהלך העלאה של הקלאץ הרטט חלש משמעותית.

המוסכניק אמר שכנראה הקלאץ או ליתר דיוק פלטת הלחץ הלכה.

עוד כמה פרטים על הרכב, הרכב עבר 170K זו הפעם הראשונה שהוחלפה תושבת. קלאץ גם מקורי.

דעתכם?

פורסם

ברפידת הקלאצ מותקנים קפיצים שככל הניראה פשוט איבדו את קשיחותם והיתרופפו מעט וזה מה שגורם לתופעה ברגע נקודת החיכוך של הרפידה עם גלגל התנופה.

פורסם

מעניין מאוד . גם בסיוויק הידנית שלי החלה תופעה דומה לפני כשבוע . (שנת 2012 עם 70,000 ק"מ ) .אותו הרטט שאתה מתאר במהלך שחרור קלאץ' בזינוק .ההילוכים נכנסים חלק אצלי .עוד לא נכנסתי לאבחון .

יכול להיות שמזג האויר קשור לזה איכשהו ?

פורסם (נערך)

עצה בסיסית עם סיוויקים מהדגם הזה VIII (גם שלי כזאת שנת 07)

כל דבר שקשור לרעידות בתחילת נסיעה או עמידה ברמזור

לפרק מצערת לנקות טוב טוב, להחזיר ולבצע לימוד מצערת מחדש

ולבדוק האם הבעיה נפתרת

סדר גודל של 300 שקל במורשה בערך 200 ברגיל

ועד שעה עבודה אם עושים לבד

עריכה אחרונה על ידי toshigun
פורסם

לימוד לאחר איפוס

Just a possibility, you may need to run the following Crank Pattern Clear and Learn procedures.

Quoting from the shop manual: (My comments in [brackets])

Crank (CKP) Pattern Clear/Crank (CKP) Pattern Learn

Learn Procedure (without the Honda Diagnostics System)

1. Start the engine. Hold the engine speed at 3,000 rpm (min-1) without load (in neutral) until the radiator fan comes on.

2. Test-drive the vehicle on a level road: Decelerate (with the throttle fully closed) from an engine speed of 2,500 rpm (min-1) down to 1,000 rpm (min-1) with transmission in 1st gear.

3. Test-drive the vehicle on a level road: Decelerate (with the throttle fully closed) from an engine speed of 5,000 rpm (min-1) down to 3,000 rpm (min-1) with transmission in 1st gear.

4. Repeat 2 and 3 several times.

5. Turn the ignition switch OFF.

6. Turn the ignition switch ON (II), and wait for 30 seconds. The CKP pattern learn procedure is complete.

How to End a Troubleshooting Session (required after any troubleshooting)

1. Reset the ECM with the HDS. [since you don't have the Honda Diagnostics System, you may need to disconnect the battery for several minutes to facilitate the reset)

2. Do the ECM idle learn procedure. [see below]

3. Turn the ignition switch OFF.

4. Disconnect the HDS from the DLC.

ECM Idle Learn Procedure

The idle learn procedure must be done so the ECM can learn the engine idle characteristics.

Do the idle learn procedure whenever you do any of these actions:

Replace ECM.

Reset ECM.

Update ECM.

Replace or clean the throttle body.

Procedure:

1. Make sure all electrical items (A/C, audio, lights, etc.) are off.

2. Reset the ECM with the HDS.

3. Turn the ignition switch ON (II), and wait 2 seconds.

4. Start the engine. Hold the engine speed at 3,000 rpm (min-1) without load (in neutral) until the radiator fan comes on, or until the engine coolant temperature reaches 90 °C (194 °F).

5. Let the engine idle for about 5 minutes with the throttle fully closed.

NOTE: If the radiator fan comes on, do not include its running time in the 5 minutes.

פורסם

אני לא חושב שמצערת זה הבעיה.

מה שעשיתי אתמול זה להחזיק את הקלאץ בנקודת החיכוך ( בלי ברקס , ובלי נסיעה) והיום הרעידות פחתו במידה משמעותית.

פורסם

באופן מפתיע גם אצלי אתמול לא היו רעידות מה שמחזיר אותי לתאוריה שהעליתי : יכול להיות שמזג האויר ששרר בשבוע האחרון (אויר קר ויבש ) גרם לתופעה ?

זה לא אמור לקרות אבל אולי השילוב של אויר קר ויבש עם מצערת לא כל כך נקיה כמו שציינו למעלה גרמו לכך .

בדרך כלל השפעות של מזג אויר קשורות למצערת \ קרבורציה ( היו זמנים .. )

אני באופן אישי לא מנקה ולא מחליף כלום אם התופעה לא תחזור .

אם כן , נראה לי שניקוי מצערת היא אכן המלצה טובה . :mm_yeah:

פורסם

שלום.

חוזר אליכם שוב אם הבעיה אבל עם עוד פרטים.

כאמור שבוע שעבר החולפה תושבת ימנית עליונה , הוחלפה רק הכרית ומות הפיתול נשאר ( תושבת משקפיים בלשון העם).

נכנסתי למוסך אחר לחוות דעת ולאחר נסיעה הוא אמר שזה הדאמפרים בקלאץ. אך לאחר שהרים את הרכב ובדק אותו אמר כי התושבת שהחלפתי אינה תקינה. שחכתי לשאול אותו אם הוא מתכוון לכרית או לתושבת משקפים. הוא טען שהתושבת אינה הידראולית, למרות שהתושבת מקורית.

אני מצרף 2 וידאו הראשון באורך של 2 שניות מראה את התזוזה של התושבת כאשר הוא מזיז את זה עם סוג של מברג ארוך או לום.

בשני רואים את התושבת במצב של שחרור קלאץ בהילוך ראשון כאשר הארם- ברקס מורם.

[video=youtube;-Aaut2X-YrE]

אשמח לחוות דעת נוספת.

אגב במקרה ושאלתי מוסך שלישי, ושם נאמר לי שהתושבת תקינה אך ייתכן ויש בעיה אם תושבת משקפיים.

• תוכן חדש...