Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים

לפני שלושה חודשים אשתי הייתה מעורבת בתאונה בתחנת דלק. אני אציין שהפוגעת גררה אותנו ל-2 מוסכים מטעמה בשביל לקבל הצעה לסדר לנו את הרכב. בסופו של דבר החליטה שאערב את חברת הביטוח. הלכתי למוסך הסדר וסידרנו את הרכב.

עכשיו כאשר התביעה לקראת סיום, היום הסוכן ביטוח התקשר ואמר שהפוגעת לא מודה באשמה, ושיש 2 ברירות:

1. לתבוע את חברת ביטוח שלנו וכך לשלם השתתפות עצמית+פרמיה כמובן.

2. ללכת לבית משפט לתביעות קטנות.

השאלה שלי היא כזאת:

מדוע בכלל מדובר במילה של אשתי מול המילה של הפוגעת? לא צריך להיות שמאי שמחליט מי אשם בתאונה?

אני רוצה לדעת האם כל ההתנהלות עם הסוכן/התביעה הזאת הייתה תקינה בגלל...

אודה לעזרה

עריכה אחרונה על ידי s.levi
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השמאי קובע את הנזק, דרך התיקון, העלויות ובוחן את טיב התיקון בסיומו.

את האשמה יקבע שופט אם יהיה משפט פלילי (כולל משפט תעבורה), אם יתקיים.

את האחריות לנזק יקבע שופט בתביעה אזרחית, אם תגיש כזו.

על פניו התנהלות הסוכן שלך תקינה. לא הבנתי אם פנית אליו בתחילת הדרך או רק לאחר שהפוגעת מסמסה אותך. כאשר פנית אליו הוא הדריך אותך באופציות שפתוחות לפניך, אתה זה שצריך לבחור ביניהן ולהחליט כיצד לפעול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי השמאות: פעם בתאונה שידידה הייתה מעורבת (והייתה בטוחה שהיא אשמה), השמאי החליט שהאשמה של הצד השני, וחייב אותו. ככה שחשבתי שיש הקבלה בין המקרים, וכך זה צריך לפעול, ולהיות גם במקרה הזה. אני חושב שיש מקרים מסוימים שסימני תאונה יכולים לקבוע מי בוודאות אשם בתאונה.

לגבי ההליך: כמובן שפניתי מההתחלה לסוכן הביטוח ויידעתי אותו בכל המתרחש.

עכשיו מה קורה עם הצ'ק שמסרתי? המוסך פודה אותו ואני פונה להליך משפטי? או שזה פועל אחרת?

פורסם

למה אתה חושב שהרכב השני אשם?

מה גובה הנזק?, לרבות התשלום לשמאי.

אתה מסוגל לשלם אותו, וללכת לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות? הליך שלא מסתיים בימים אלא בחודשים?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

למה אני חושב שהרכב השני אשם:

אישתי נכנסה לתוך תחנת דלק, כאשר בצד דרום מזרח שלה יש חניה, משם הפוגעת יצאה מהחניה מבלי להסתכל, עד שפגעה באישתי ועצרה. בנוסף, כשהפוגעת פתחה את הדלת, אשכרה יצא כלב מהבין הרגליים שלה (שסביר מאוד להניח שהפריע לה עם הדוושות)...

עד כה ניתן להסיק שהפוגעת לא נתנה זכות קדימה.

נתון מעניין נוסף: הפוגעת ביקשה מאישתי לגשת ל-2 מוסכים בשביל לקבל הצעת מחיר לנזק, בכוונה לשלם אם מדובר בנזק קטן. מכוון שהרכב של אישתי בן פחות משנתיים- 2 המוסכים אמרו שמדובר בהחלפת 2 דלתות. תגיד לי אתה איזה בנאדם שהוא לא אשם מבקש שנגיע למוסך שהוא מכיר?

גובה הנזק לרבות תשלום לשמאי: 11-12 אלף.

מסוגל לשלם, וללכת לתביעה בביה"מ לתביעות קטנות.

פורסם

דבר אחרון שחשוב לי לציין:

המוסך השני שהפוגעת ביקשה שנגיע אליו ביקש תיאור מקרה מאותה בחורה, והוא בעצמו אמר לה "את יודעת שאת אשמה, נכון?"

ואותו מוסך המליץ לה להפעיל את הביטוח כי מדובר בנזק גדול מידי בשביל שתשלם בעצמה. אותו בעל מוסך אמר שאשאיר אצלו את הרכב ואפעיל את הביטוח. מכוון שהפוגעת בחרה שאפעיל את הביטוח שלי ואתבע אותה, אמרתי לבעל המוסך שאני מעדיף שהתיקון יהיה במוסך מרכזי ולא אצלו, הרי שבין כה וכה כסף לא צריך לצאת מהכיס שלי, אז אני מעדיף לבצע את התיקון במוסך של היבואן.

מפה לשם בעל המוסך התעצבן שאמרתי לו את אותם דברים, ואמר לפוגעת: "תני לו ללכת, ותבואי איתי למשרד ואגיד לך בדיוק מה להגיד לחברת הביטוח ולמי שצריך".

עקב השתלשלות העניינים, אני די בטוח שאותו בעל מוסך אמר לה לא להודות באשמה בתאונה, ובין היתר גם לסרב לדבר עם אישתי היום על אותו מקרה, לאחר שסוכן הביטוח שלנו דיבר איתנו.

פורסם

יש מקרים שבהם השמאי יכול להעריך מי היה האשם בתאונה, אבל לדעתי זה דורש שהוא יבדוק את שני הרכבים. כמו כן מדובר כמובן רק בחו״ד (לצורך העניין, עדות חו״ד במשפט האזרחי) ולא בפסיקה משום סוג. אתה יכול לשאול את השמאי שלך אם הוא מוכן להעיד במשפט.

האם השיחות בהן היא ביקשה מכם ללכת למוסכים וכו׳ מתועדות? כי אחרת זה לא שווה הרבה.

אני מציע לך לפנות לבחורה במכתב (אם יש לך חבר עו״ד, עדיף ממנו) שבו אתה דורש ממנה לשלם לך את העלות (ולפרט אותה) ישירות או באמצעות הפעלת פוליסת הביטוח שלה תוך X ימים, אחרת אתה פונה לבי״ש ותובע אותה לא רק על הנזקים אלא גם על הפסד ימי עבודה, התניידות ברכב חליפי/תחבורה ציבורית ועוגמת נפש.

מסרבת - הולכים למשפט.

שים לב שע״מ לתבוע את כל האקסטרות הנ״ל בבימ״ש אתה תצטרך כמובן לספק הוכחות/קבלות. אבל בלי קשר, במכתב תרשום אותן.

פורסם

שרטוט יעזור

דרום מזרח זה יפה מאוד.

אשתך בתנועה והגברת בתנועה? הגברת נוסעת ברוורס?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

צודק, שכחתי לציין שמדובר בתחנת מסובים.

בכל זאת צירפתי שרטוט (סליחה שעשיתי את זה כמו ילד בן 3)

והגברת יצאה עם הפנים, לא ברוורס.

85dc528e-1ad2-4d82-b2f5-3af5f31fbcc7.jpg%E2%80%8EFile_000%E2%80%8E.jpeg

פורסם

ניסיתי לבקש סרטון ממצלמות האבטחה של התחנה? אם הן קלטו את התאונה זה יעזור לך מאוד במשפט

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אפשרות שלישית היא שילוב של שתי האופציות, לתבוע את הביטוח שלך, לשלם השתתפות עצמית ולתבוע את הצד השני על גובה ההשתתפות העצמית+עליית הפרמיה ל 3 שנים הבאות+הוצאות (וירידת ערך אם קיימת).

אל תטרח להוסיף עוגמת נפש, לא רק שלא תקבל אלא גם תראה לא טוב לשופט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לשני כלי הרכב אשמה בתאונה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לשני כלי הרכב אשמה בתאונה

לא הבנתי קשר בין אשמה (לכאורה) לבין המלצה דרך פעולה אפשרית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באמת יש אנשים שעדיין אין להם אפליקציה שמקליטה שיחות טלפון? הרי אם היתה לך אפ' שכזו, היתה נחסכת ממך כל ההתדיינות איתה.

אם אין לך עדיין אפ' שכזו, תתקין אחת, תוודא שהיא עובדת היטב, ותתקשר לגב' לשיחה ארוכה שבה תתאר את כל האירוע.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...