Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

 

אמל;ק, נסעתי בצד הימני של הכביש בפקק ומישהו מהחנייה בצד הדרך פתח עליי דלת.

 

כעבור כ2.8 שנים של רכיבה על אופניים בדרך לעבודה, הדבר הצפוי קרה וכמה שאני בדרך כלל פי 1000 זהיר מהאדם הממוצע ורואה 5 צעדים קדימה, את זה לא יכלתי לחזות.

 

כביש חד סטרי בעל נתיב אחד כאשר לצידו יש חניות בצד ימין (סוקולוב הרצליה), היה פקק בדרך לרמזור, פקק די ארוך, אני על אופניים חשמליים נוסע על הכביש בנתיב בצידו הימני בנסיעה ממש איטית עם ידיים על הבלמים לכל מצב שלא יקרה ומחפש הזדמנויות שבהן נהג יחליט לסטות מעט ימינה ולהתנגש בי ו\או מישהו יצא מהרכב, רכיבה סטנדרטית שלי בכל יום.

 

משום מקום, כנראה נהג שחנה במשך זמן מה החליט לצאת מרכבו בלי להסתכל במראה ופשוט פתח עליי את הדלת והעיף אותי, למזלי לא נפלתי אך בהחלט הדלת נתנה לי מכה חזקה.

 

כמובן שהבבון הממוצע לא דרש לשלומי אלא החל לצרוח עליי, לא נשארתי חייב, הוא הבין שטעה ופשוט הלך מהמקום, הבנתי שלא קרה לי כלום + ראיתי שאכן נגרם לו נזק לרכב השכור והבנתי שהוא הולך לשלם על זה גם ככה גם אם הוא מנסה לברוח ממני.

 

במשרד טענו שאכן זו אשמתי במה שקרה, אני טענתי שב100% מהפעמים אני מסתכל במראה לפני שאני פותח את דלת הרכב כדי שמקרים מסוג זה לא יקרו.

 

 

אני מכיר כי ההנחיה היא לנסוע בצד ימין של הדרך, החברים לעבודה טוענים שאסור לי כלל לעקוף ואסור לי להיעקף כאשר הנתיב הוא אחד ויש קו לבן.

 

אז, מי צודק?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אם אתה על הכביש סע במרכז הנתיב- בטח ובטח בפקק.

אתה עוקף את הפקק מימין אז צפה פגיעה.

 

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם (נערך)

לפני 3 חודשים זה קרה לבן שלי ( רכב על אופניים לא חשמליים ) - נהג מונית שעמד בחניה פתח עליו את הדלת. הבן שלי ( 16 ) כן נפל, וכמו במקרה שלך, נהג מונית התחיל לצרוח עליו. הילד היה בהלם ולא רשם את מספר המונית, אבל בהמשך היום התברר שיש לו אצבע שבורה ביד ומסך המחשב ( שהיה בתיק גב ) נסדק מהנפילה.

גם אחרי 3 חודשים אני ממש מצטער שלא היתה לי דרך למצוא את המונית הזאת.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

עידן,

אני מקבל את מה שאתה אומר, עם זאת, ההנחייה שאני מכיר טוענת לנסיעה מצד ימין של הכביש.

 

יובל, ברור שזוהי העבירה שלו של לא להסתכל במראה לפני פתיחת הדלת, אך טוענים בעבודה שהאשמה התורמת שלי (אם נחלק את האשמה באחוזים) היא כ95%.

 

הדבר שהכי מרתיח אותי בנושא, הוא שאני באמת נוהג תמיד לפי כללי התנועה, על נתיבי אופניים ו\או על הכביש, עם קסדה ועם צפייה של 5 צעדים קדימה, נמנעתי ככה מלפחות תאונה אחת בכל רכיבה לעבודה לכיוון, גם כאשר רכבים נכנסו לכיכר בלי לספור אותי ונאלצתי לבלום.

 

לכן גם שאלתי את השאלה בפורום, להבין האם לשנות את דרכי בצורה כלשהי, ברור שעדיף לו לא הייתי נוסע כך ותופס נתיב שלם, אך אני לא בטוח כי זוהי הדרך החוקית.

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

מותר לעקוף מימין במצב פקק כשרכבים נוסעים בטורים לפי תקנה 47 (ג)

לא יודע אם אפשר לפשר את התקנה לטובת רוכב אופניים, כשקיים רק טור אחד של מכוניות.

פורסם

אופניים חשמליים הם כלי תחבורה לכל דבר ,כשאתה נוסע בכביש עליך לציית לתקנות התעבורה , העבירה היותר גדולה היא שלך אבל גם אתה צודק במשהו שהוא לא מסתכל במראה לפני שהוא פותח דלת....

פורסם

לא מגיע לי בונוס על רכיבתי באופניים, אני מבין את זה ולכן אני מנסה לרכב כחוק.

אני אכן מנסה להבין האם טעיתי, ואם כן לתקן את הטעות.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)
מותר לעקוף מימין במצב פקק כשרכבים נוסעים בטורים לפי תקנה 47 (ג)

לא יודע אם אפשר לפשר את התקנה לטובת רוכב אופניים, כשקיים רק טור אחד של מכוניות.

 

47 (ג) בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה.

הטורים הם אחד בכל נתיב. אפניים לא מורשים לעקוף מימין את המכוניות הנוסעות בנתיב הימני.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

תקנה 47 לא חלה על אופניים. יש להם תקנה ספציפית :

 

128. הרוכב על אופניים ירכב קרוב ככל האפשר לשפתו הימנית של הכביש וינהג בזהירות ובמיוחד בעברו רכב העומד או בעקפו רכב הנע באותו כיוון.

 

 

לפות"ש - לפי הבנתי את הסיטואציה, נהגת כשורה. הטעות היא אך ורק של נהג הרכב.

 

לגבי רכיבה בכביש - מניסיוני, רוב הנהגים לא "סופרים" את רוכבי האופניים, ונוסעים כאילו אינך קיים (פשוט נוסעים במרחק של ס"מ בודדים מהרוכב).

בזמנו, כאשר רכבתי - אם רכבתי על הכביש, הייתי משתדל לרכב באמצע הנתיב "ולכפות" על הרכבים לעקוף אותי ע"י מעבר נתיב - כך שיהיה בינינו מרווח יחסית גדול (בד"כ עבד. היו כמה בודדים "שהתעקשו" להיצמד אליי גם כאשר עקפו אותי)

פורסם

להבנתי, אפניים נחשבים כלי רכב וחלות עליהם כל תקנות התעבורה, למעט אלו שנאמר בהם ספציפית "רכב, למעט אופניים".

 

סעיף 47 מגדיר שיש לעקוף מצד שמאל (א) למעט המקרים המפורטים בסעיף 47 ב'.

:turn-l:
פורסם

אבי, לעניות דעתי האשם התורם שלך הוא מקסימום 10%, האשם המרכזי הוא זה שפותח דלת ללא הצצה במראה.

אולי אני חושב ככה משום שאני מורה נהיגה בדימוס.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
תקנה 47 לא חלה על אופניים. יש להם תקנה ספציפית :

 

128. הרוכב על אופניים ירכב קרוב ככל האפשר לשפתו הימנית של הכביש וינהג בזהירות ובמיוחד בעברו רכב העומד או בעקפו רכב הנע באותו כיוון.

 

 

ל

 

מדובר באופניים עם מנוע עזר לכן כמדומני שלא יחול הפרק על אופניים שסעיף 128 הוא חלק ממנו.

 

לא נראה לי שמישהו יאשים את פות"ש בעקיפה מצד ימין בפקק כפי שתיאר.

 

אחריות פותח הדלת היא 100% לדעתי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הרוכב על אופניים ישמור על ריווח בינו ובין רכב הנוסע לפניו, כדי שיספיק להיעצר מיד וללא חשש תאונה במקרה של עצירה או מתן אות על ידי הרכב שלפניו.

הרוכב על אופניים ירכב קרוב ככל האפשר לשפתו הימנית של הכביש וינהג בזהירות ובמיוחד בעברו רכב העומד או בעקפו רכב הנע באותו כיוון.

 

מצד שני נהג חייב להסתכל אם הדרך פנוייה לפניי שהוא פותח את הדלת על מנת לא לסכן הולכי רגל או רכבים אחרים.

 

אם הוא פגע בך עם הצד החיצוני של הדלת אז הוא אשם.

×
×
  • תוכן חדש...