Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בבדיקה שגרתית הבוקר במזדה 6 2011, חסר במנוע כחצי ליטר שמן (עברו 12,000 ק"מ מאז הטיפול).

בד"כ לא חסר בין הטיפולים כמעט בכלל.

מדובר כנראה במוטורקראפט 5W30 חצי סינטטי (האריזה האדומה) שמופיע בחשבונית המוסך כ "Z2C".

אני מחפש לרכוש/להשיג חצי ליטר/ליטר בלבד - חבל לי לרכוש מיכל של כ 5 ליטר ישכב בבית יתפוס מקום ויתקלקל. יש למישהו הצעה? או למכור לי חצי ליטר/ליטר?

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם

מצטרף לדעתם של שלומי ואסף ומוסיף שלא הייתי הופך עולמות למצוא דווקא את השמן הזה, חצי ליטר של כל שמן אחר שעומד בתקן הנדרש ע"י יצרן הרכב יתאים למשימה.

לאחר הטיפול הבא וודא שישאר לך חצי ליטר-ליטר שמן מנוע ספייר להשלמה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אתה מגיע לאזור חדרה גם לי יש משהו כמו ליטר של השמן הזה בדיוק.

מוזמן לקחת

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אז למה שלא להיות חכם ולא צודק ולמלא שמן במקום לעקוב כל בוקר? (פועל לפי הציטוט שלך).

הרי הבחור אמר שלא זכור לו "שנעלם שמן" אז כנראה חצי ליטר זה סביב המינימום או שאולי פחות, אין סיבה לעקוב כאשר בפירוש כדאי ונדרש למלא שמן כדי להיות בראש שקט.

אף אחד לא יודע כמה בדיוק "המנוע אוכל" ויכול מאוד להיות שבשבוע אחד יצטבר נזק שאף אחד לא יכול לצפות אותו.

מיותר מאוד, עדיף למלא ואין מה לחסוך על כמויות קטנות או על שמן בכללי לטובת כלל המנוע.

פורסם

תודה לכל המשיבים.

האוטו לא אוכל שמן, המדיד נבדק הבוקר ונמצא באמצע. אני לא שולל שגם הבדיקה בוצעה במעט שיפוע בכביש. ליתר ביטחון אני מעדיף להוסיף את החסר שמוערך בכחצי ליטר ואולי אף פחות - זה ירענן במעט את מה שיש כרגע. בשאלה ליבואן בשעתו השיבו לי שההנחיית יצרן לבדיקה במדיד היא בין המינימום למקסימום, אין הנחיה דווקא למקסימום.

לעניין להחליף לבד - בעבר ביצעתי זאת לפני המון שנים. כיום אין לי את התנאים, ומשיקולים נוספים אני נותן למוסך לבצע את הטיפול. לעניין להחליף לסינטטי מלא - אני מניח שזה היה משפר בכל מיני פרמטרים - גם באופנוע לפני קרוב ל 30 שנה הייתי ממלא MOBIL 1 והרגשתי שיפור. אם המוסך היה מסכים הייתי ממלא סינטטי מלא, אבל הם לא יסכימו וזה ישאר כך.

חיפשתי ומצאתי שאבי חלפים מוכר מיכל גדול ב 120 שקל, אקנה ממנו או שאסע למוסך להשלים.

פורסם

התעלקות קטנה. מישהו יכול להסביר מאיפה הגיעה הידיעה שהשמן האדום למאסדה פורד 5w30 הוא בכלל חצי סינטטי? כזכור לי זה לא צמיגות של חצי סינטטי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

כי לא כל היצרנים אנאליים בקטע הזה, והשמן של מוטורקראפט נופל תחת "מספיק טוב"

תהיו בטוחים שבהרבה מוסכים משתמשים בשמנים שעולים ליבואן הרבה פחות ולצרכן הרבה יותר, במקרה הטוב יש להם איזשהו תקן שקר כלשהו, במקרה הרע אפילו זה לא.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...