Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עדיין משהו כאן לא נראה לי הגיוני. כביכול השמן הזה הוא נחשב לשמן המקורי של מאזדה\פורד, הדגש על כביכול. למה שזה יהיה על בסיס חצי סינטטי? מוזר...

1. היצרן מאשר חצי סינטטי.

2. המוסך מקבל בזול את השמן, ומוכר בהמוניהם.

שמעתי גם שחברות הדלק הגדולות מוכרות שמנים למוסכים, ומוסכים שמים ללקוחות. למה? בגלל הכסף.

פורסם
כי לא כל היצרנים אנאליים בקטע הזה, והשמן של מוטורקראפט נופל תחת "מספיק טוב"

תהיו בטוחים שבהרבה מוסכים משתמשים בשמנים שעולים ליבואן הרבה פחות ולצרכן הרבה יותר, במקרה הטוב יש להם איזשהו תקן שקר כלשהו, במקרה הרע אפילו זה לא.

אני יודע שלא כל כך קשור אבל נעלבת ממני או משהו?

מספיק טוב השמן , אבל במאזדה 3 2015 לשים את השמן הזה זה באמת מספיק טוב? חצי סינטטי?

פורסם

אני גם לא בטוח שזה "חצי" סינטטי. כתוב על האריזה "Synthetic Blend". אני לא יודע אם היחס הוא 50:50 או 10:90 לטובת המינרלי. קשה לי להאמין שהיו עושים שימוש כל כך רחב אם זה לא היה מאושר ע"י היצרן. נאמר שלרכב שנוסע קבוע במאמצים כגון סלד גבוה, חום רב ועליות הייתי ממליץ על סינטטי מלא. גם מבחינת חיי מדף הסינטטי יותר עמיד והמינרלי מחזיק מעמד בד"כ שנה. מה שכן, זכור לי מתקופת האופנוע שבשימוש בסינטטי כל המכלולים שהיו טבולים בשמן, כגון המנוע, הגיר, אם אני לא טועה גם הקלאצ' והבנדקס של הסטארטר עבדו הרבה יותר חלק ושקט עם הסינטטי מלא. וואלה אתם עושים לי חשק לסינטטי.

פורסם
אני יודע שלא כל כך קשור אבל נעלבת ממני או משהו?

מספיק טוב השמן , אבל במאזדה 3 2015 לשים את השמן הזה זה באמת מספיק טוב? חצי סינטטי?

חלילה וחס, מה אני ילדה קטנה?

זה לא משנה מאזדה 3 2015 או 2016 או 2020, היצרן מגדיר תקן שמן מינימלי שהוא מאשר לשימוש במנוע, לצורך העניין API-SM

השמן הזה של MC עומד בתקן API-SN הכי עדכני\מחמיר, כלומר מתאים לשימוש במאזדה המדוברת.

כל עוד אתה משתמש בשמן שעומד בתקן שהיצרן דורש אתה יכול לישון בשקט בלילה, זה לא משנה אם הוא סינתטי מלא או חצי או עשוי מדמעות של חד קרן.

יש את כל האנשים שאוהבים שהשמן שלהם יהיה מהמותגים הכי יקרים והכי נוצצים, לשם תחושת הפרימיום, "כדי לעשות למנוע טוב, שיהיה בריא"

מנגד יש את אלה שאומרים שכל עוד השמן עומד בתקן ומחליפים אותו בזמן בלי משחקים - הכל יהיה טוב. אני תומך בדעה הזאת.

זאת סוגיה עתיקה שאין עליה הסכמה בפורום. אתה תחליט מה טוב לך ולמאזדה שלך לעתיד.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני משתמש בקסטרול a5 שעומד בתקנים של פורד, שניגש למוסך פורד לקנות נוזל קירור מקורי הביאו לי נוזל של דלק ללא שום תקן מתאים וגם הרגיז אותם שבכלל ביקשתי לראות לפני.

כנראה שהחליף לנוזל של adia שכן עונה על המפרט של פורד.

פורסם
אז למה שלא להיות חכם ולא צודק ולמלא שמן במקום לעקוב כל בוקר? (פועל לפי הציטוט שלך).

הרי הבחור אמר שלא זכור לו "שנעלם שמן" אז כנראה חצי ליטר זה סביב המינימום או שאולי פחות, אין סיבה לעקוב כאשר בפירוש כדאי ונדרש למלא שמן כדי להיות בראש שקט.

אף אחד לא יודע כמה בדיוק "המנוע אוכל" ויכול מאוד להיות שבשבוע אחד יצטבר נזק שאף אחד לא יכול לצפות אותו.

מיותר מאוד, עדיף למלא ואין מה לחסוך על כמויות קטנות או על שמן בכללי לטובת כלל המנוע.

בשביל לדעת, אני כל המכוניות שהיו לי, לא הייתי מוסיף שמן בין טיפולים, כי לא היו מגיעים למינימום, ואני בודק פעם בשבוע. אם יודעים מראש, והרכב אצלך תקופה, ואתה יודע שהוא אוכל שמן, או נזילה קטנה שלא בא לך להשקיע, אז ברור שתדאג תמיד שיהיה במקסימום.

פורסם (נערך)
אני משתמש בקסטרול a5 שעומד בתקנים של פורד, שניגש למוסך פורד לקנות נוזל קירור מקורי הביאו לי נוזל של דלק ללא שום תקן מתאים וגם הרגיז אותם שבכלל ביקשתי לראות לפני.

כנראה שהחליף לנוזל של adia שכן עונה על המפרט של פורד.

כנס לכאן, מלא את פורום הבקשה (למעלה יהיה PARTS REQUEST) וישלחו לך בקבוקונים מקוריים מרוכזים ואת השאר תמהול בארץ לאחר שיחזרו אלייך במייל עם QUOTE לתשלום.

או לחלופין, תבקש ב 2 משלוחים את המיכל המעורבב מראש (המשלוח יהיה יקר).

http://www.fordpartsuk.com/shop/search.php?keywords=ford+super+anti+freeze

אני מזמין מהם חלקי חילוף מקוריים כאשר זה נדרש, אחלה שירות, אחלה מחירים והמשלוח מהיר והמחיר סביר מאוד.

גם אני נתקלתי בשטויות שאומרים במוסך, כגון נוזל קירור שלא מקורי, מצברים שלא מקוריים ואימרות כמו "מי זאת חברת קסטרול, אצלנו רק מוטורקראפט" וכו'.

*** גם אני רוכש את השמן קסטרול 5W-30 סינטטי מלא למרות שבשלושת השנים הראשונות, במוסך השתמשו בשמן מוטורקראפט בטיפולים.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
  • תוכן חדש...