Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אני מניח שכבר דנו בזה בעבר אבל למרות כל החיפושים והביקורות לא הצלחתי למצוא את מה שאני מחפש ולא הצלחתי להתפקס.

כיום יש לנו שני רכבים: פיאט פנדה 2011 ידנית ומאזדה לאנטיס 2001. הגיע הזמן להחליף את המאזדה.

אנחנו מחפשים רכב שאפשר יהיה לשים בו כסא, סלקל ובוסטר הגבהה מאחורה. יש לציין שבשני הרכבים שיש לנו אנחנו מצליחים לדחוק את הכסאות האלו.

מחפשים גם שהרכב יהיה חסכוני בדלק ואמין. אין לנו בעיה שיהיה ידני, אפילו להפך, ושיהיה משנת 2012 ומעלה.

לאחר בדיקות ושיטוט באינטרנט חשבתי לקנות ייטי ידנית ולאחר כמה זמן ראיתי שגם קשקאי ידנית נכנסת לי ברף בעליון של התקציב. הקשקאי מושכת אותי יותר, אבל בעיקר בגלל שאני אוהב יותר את המראה שלה ומכיוון שהבנתי שהחלפים שלה זולים יותר. עם הזמן התחלתי לחשוב האם כדאי לי בכלל לקנות ג'יפון או שעדיף משפחתית שעלולה להיות מפנקת יותר בנהיגה ובמפרט, וכאן התחלתי להתבלבל :)

הנטייה שלי היא עדיין לכיוון של ג'יפון, אבל אני מניח שזה בעיקר מתוך הרצון להשתלב בטראנד הזה ולנהוג על רכב בעל נוכחות.

אז מה אתם ממליצים?

אפילו קישורים לשרשורים רלוונטיים יעזרו לי.

תודה מראש לעונים.

פורסם

המשכתי לקרוא אתמול והבנתי שבאגף המשפחתיות יכולה להתאים לי יונדאי i30.

אז מה אתם אומרים? לאיזה כיוון הייתם ממליצים ללכת?

תודה לעונים.

פורסם

הכל תלוי בדרישות והרצונות שלך מעבר לתקציב ולדרישה הראשונית להכיל את כסאות הבטיחות.

אם בא לך לשבת גבוה ואת האפשרות לרדת לשבילים אז היטי והקשקאי בחירות טובות. לקשקאי מוניטין אמינות טוב יותר והוא מעט גדול יותר. ליטי מנוע חזק יותר וגם חסכוני, סידור פנימי גמיש מאוד ולוק שאוהבים או שונאים. אני אישית מתחבר יותר לסקודה.

פיג'ו 2008 אמנם קטן משניהם אבל כדאי לבדוק אם הוא יכיל את הכסאות שלכם. הדגם הידני נמכר בשתי רמות גימור אבל המנוע חלש משל היטי והקשקאי.

הויתור על הגיר האוטומטי פותח עוד כמה אפשרויות כמו למשל יונדאי I30 מהדור הנוכחי אבל נמכרו מעט מאוד ידניות ורק אחת מפורסמת עכשיו ביד 2. ביחס ליטי המנוע שלה חלש יותר ותנוחת הישיבה נמוכה אבל היא נוחה והתנהגות הכביש שלה עדיפה לטעמי.

גם אוקטביה הקודמת נמכרה עם גיר ידני ששודך למנועי 1.2 ו-1.4 TSI. הגדול ממולץ יותר ותקבל רכב מרווח, שקט, נוח ועם תא מטען עצום.

פורסם

תודה על התשובה.

האמת שחשבתי גם על האוקטביה. לא מצאתי ידנית 1.4 ביד 2.

פיג'ו 2008 נראית לי קטנה מאוד יחסית, אבל לא באמת ראיתי אותה חוץ מתמונות ופוסטים. אני מפחד שהיא תרגיש לי חלשה מידי בעליות לשכונה שלי (גר על גבעה).

איך הסקודות מבחינת אמינות וחלפים?

פורסם

גם אני הרצתי חיפוש תוך כדי שכתבתי את הפוסט וראיתי שלא מפורסמת אף אוקטביה 1.4 ידנית. צריך לעבור פעם ביום על יד 2 ולבדוק אם פורסם משהו חדש.

לגבי ה-2008, אין לי ניסיון עם הרכב אבל גם אני הייתי חושש מבעיית ביצועים.

לגבי אמינות הסקודות, אתה הולך על ידני אז ניטרלת את כל בעיות ה-DSG7. ב-1.2 יש את עניין שרשרת התזמון שנמתחת. היצרן פרסם סוג של קריאת שירות והרבה רכבים עברו החלפה, רק בימים האחרונים עלה פוסט בפורום הטכני בנושא. יש איזשהו עניין עם נורת EPC שנדלקת וגורמת לרכב לעבוד במעין "מצב בטוח" ומוחלש. באחריות זה טופל בוודאות, מה קורה כשנגמרת האחריות? צריך לבדוק. כדאי להריץ חיפוש בפורום הטכני ולקרוא קצת פוסטים בנושאים האלה.

ה-1.4 ממה שאני יודע חף מבעיות והוא בעיני המומלץ.

ברכבים מחוץ לאחריות לא חובה לטפל במוסכי היבואן ויש מוסכים פרטיים מורשי משרד התחבורה שמתמחים ברכבי VAG כמו מוסך רון בתל אביב למשל.

פורסם

מייק, תודה רבה לך על התגובות והממלצות. אני בהחלט אבצע נסיעות מבחן לרכבים האלה.

אשמח לשמוע חוות דעת נוספות.

תודה :)

• תוכן חדש...