Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"טוב צריך לפתוח שרשור בקארספורום" - כך נגמרה השיחה שלי עם זוגתי לאחר שקיבלה בפעם נוספת תשובה שלילית לגבי ראיון עבודה שהיה לה.

בגלל שכמות הידע והדעות בעופטופיק חוצים כל גבולות, החלטתי לספר את הסיפור ולהתייעץ כאן איתכם.

קצת רקע:

שנינו סיימנו את הלימודים ושנינו ממשיכים במשרות סטודנט שלנו (שבינתיים הפכו למשרות מלאות), שלא תורמות לנו לא מקצועית וגם לא כלכלית. אז כרגע (האמת, כבר תקופה ארוכה מדי) מחפשים במרץ עבודה חדשה שתשפר את שני הסעיפים...

הבעיה היא שהרבה מהמעסיקים פוסלים אותנו על בסיס מקום המגורים הנוכחי (אשקלון). בתחום שלי זה מובהק פחות, אבל אצלה זו הסיבה העיקרית.

כיון שגם ככה רצינו להתקרב למרכז לאחר שלפחות אחד מאיתנו יתחיל בעבודה מסודרת, אנחנו מתלבטים כרגע וחושבים לעשות את זה כבר עכשיו.

נוצרה כאן בעית ביצה ותרנגולת - קשה לעבור לעיר אחרת לפני שמצאת עבודה, ומצד שני בלתי אפשרי למצוא עבודה מבלי לעבור קרוב לאותה העיר.

הבעיה העיקרית כרגע היא כלכלית. אנחנו משלמים שכירות של 2100 ש"ח לחודש, ובשביל להתקרב קצת יותר לאיזור המרכז כנראה נצטרך לשלם לפחות אלפייה וחצי יותר. אין אם זה בעיה אם לא זה שאני כן יכול להמשיך לעבוד במקום העבודה הנוכחי (בק.גת) אבל היא כנראה תצטרך לעזוב (רבע שעה הליכה מהבית שלנו עכשיו). ומכאן ההתלבטות הגדולה.

מכאן אתם נכנסים לתמונה, איזה ערים עדיף לחפש? על איזה שכונות כדאי לשים לב?

החלום הגדול שלנו הוא לעבור למושב שקט ופסטורלי עם בית קטן וגינה נחמדה. שקט, שלווה וציוץ ציפורים על הבוקר. העיה היא שאין בתים קטנים עם מחירים נגישים. הכי קרוב לתיאור הזה שהצלחתי למצוא היה בית קטן בכפר הנגיד ב-3.5K לחודש. אבל זה היה לא רלוונטי לנו לאותה התקופה..

הדרישות העיקריות הן: לא יקר מדי, נגישות לתחבורה ציבורית (עם עדיפות לעורקים ראשיים שמובילים לנתב"ג ו/או לתל אביב), רצוי איזור שקט בלי בעיות חניה ורחוק ככל הניתן מאנשי השוקולד.

אשמח לדעות שלכם בנושא וגם להמלצות קונקרטיות. כי כרגע אנחנו מרגישים ששנינו תקועים באותו המקום כבר תקופה ארוכה מדיי וזה מתסכל.

תודה לכולם!

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי מציע לך פשוט לשקר.

תרשמו בקורות חיים שאתם גרים במרכז ואז בהתאם לקבה לעבודה תחליטו לאן לעבור.

אגב, יש מצב שאחרי הקבלה בכלל לא תצטרכו לעבור. אני מכיר הרבה אנשים שגרים באשקלון ועובדים במרכז ואין שום בעיה עם זה

פורסם

או בלי לשקר. כתוב בקו"ח: כרגע גר באשקלון, נכונות לשינוי מקום מגורים. לגיטימי ומקובל. היום ריאיינתי מישהו שגר בצפון הרחוק ויעבור למרכז, בהתאם למקום העבודה שימצא.

:turn-l:
פורסם
לא ציינת במה כל אחד עוסק

אני בוגר תואר ראשון במדעי המחשב ללא נסיון, היא סיימה תואר ראשון בלוגיסטיקה עם נסיון של שנה וחצי בניהול מחסן בקבע.

הייתי מציע לך פשוט לשקר.

תרשמו בקורות חיים שאתם גרים במרכז ואז בהתאם לקבה לעבודה תחליטו לאן לעבור.

אגב, יש מצב שאחרי הקבלה בכלל לא תצטרכו לעבור. אני מכיר הרבה אנשים שגרים באשקלון ועובדים במרכז ואין שום בעיה עם זה

לא אוהב לשקר, וגם היא לא רוצה.

או בלי לשקר. כתוב בקו"ח: כרגע גר באשקלון, נכונות לשינוי מקום מגורים. לגיטימי ומקובל. היום ריאיינתי מישהו שגר בצפון הרחוק ויעבור למרכז, בהתאם למקום העבודה שימצא.

זה בערך מה שרשום. לא עוזר.

בהתחלה לא היה רשום מקום מגורים. הטלפונים היו זורמים אבל מקבלים הרבה תירוצים. בעיקרון, אסור לשלול מועמד על בסיס מקום מגורים אז הם היו "מנסים לסיים את השיחה יפה".

פורסם

א. לשקר בקו"ח? סריוסלי? מה נסגר כאן עם אנשים. ממש אחלה רושם ראשוני זה עושה עובד חדש שמגיע ואתה קולט שהוא הספיק כבר לשקר לך.

ב. לא יודע מה המצב שם בקו ת"א/אשקלון, אבל בוגר מדמ"ח שנפסל על בסיס מגורים...? תראה, אני לא בא לומר לך שאתה טועה כי מאיפה אני יודע מה אתה עושה וכו', אבל זה נשמע לי fairly unlikely. מה שכן, אם אתה לא עובד במקצוע - תעשה כל שצריך בשביל להתחיל לעבוד במקצוע, גם אם זה דורש לעבור על בליינד דירה (רק הייתי מוודא שזו אכן הסיבה .. )

ולסטודנטים שבמקרה בטעות קוראים את השרשור הזה, אמליץ שלכל היותר בשנה האחרונה ללימודים, אם יש לכם את היכולת להתמודד עם עבודה/תואר במקביל, לעשות מאמץ ולהתחיל לעבוד כסטודנטים. גם אם זה אומר להאריך את התואר בסמסטר או משהו. נסיון שווה המון.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כמו שנאמר - קודם כל למצוא עבודה. אני הייתי מוותר על 1.5K במשכורת ומחפש קרוב לבית כדי לא לנוע יותר מדי בשלב זה ולבזבז סתם כסף על שכירויות.

בנוגע לאשתך, לא בטוח שזו בעיה גיאוגרפית, יש משרות של ניהול מחסן לבעלי תואר ראשון בלוגיסטיקה במרכז?

משכנתא זה קל

פורסם
יש משרות של ניהול מחסן לבעלי תואר ראשון בלוגיסטיקה במרכז?

יש לא מעט מקומות - בעיקר באזור מודיעין והסביבה.

פורסם

אני עשיתי משהו שהוא לא מוסרי, אבל השיג לי מספר עבודות - שיקרתי לגבי מקום מגורים.

אני גם גר בפריפריה. בתקופה שחיפשתי את העבודה הראשונה אף אחד לא חזר אלי. התייעצתי עם מישהו והוא אמר לי שזה בגלל מקום מגורים מעסיקים לא רוצים לשלם יותר כסף על נסיעות והם חושבים שאני לא אתמיד בהגעה לעבודה בגלל המרחק. על כן התחלתי לכתוב שאני גר בתל אביב ופתאום התחילו להזמין אותי לראיונות עבודה.

כל עוד אתה תגיע בזמן למשרד אף אחד לא ישאל אותך שאלות. כעבור שנה תגיד שחזרת חזרה לפריפריה בגלל יוקר המחייה או משהו בסגנון אף אחד לא יפטר אותך אחרי שהוכחת את עצמך.

שנה אתה אומר את האמת ותראה לאן הגעת. אתה לא צריך להיות יותר קדוש מהאפיפיור.

פורסם

בדיוק מה ש chemguy כתב.

לא צריך לחשוב על זה בתור רמאות, אלא בתור משהו שלא יגרום למעסיקים לסנן את אישתך מערימת קורות החיים שהם מקבלים.

כי אני אגיד לך בדיוק מה יקרה, אתם תעברו למרכז, תשלמו שם יותר שכר דירה, ומרפי יעבוד שעות נוספות ואז אישתך תמצא עבודה שלא במרכז.

פורסם (נערך)

צריך לעבור את שלב הפוסטמה ממשאבי אנוש על מנת שתוכל להגיע לראיון מול אנשים עם ראש על הכתפיים. מתנצל על הצרפתית שלי, אבל בדרך כלל מדובר במישהי שלמדה איזה תואר מקושקש במשאבי אנוש או פסיכולוגיה ועובדת בתור פקידה מדופלמת.

משאבי אנוש פוסלו אותך בגלל מרחק, כי הבחורה במשאבי אנוש לא מבינה שנסיעה ברכבת מאשקלון לתל אביב לוקחת קצת יותר זמן מנסיעה ברכב מקריית אונו לתל אביב בשעות העומס. זה החומר האנושי שצריך להתמודד איתו וצריך לדעת לעבור את המחסומים הראשוניים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אני עשיתי משהו שהוא לא מוסרי, אבל השיג לי מספר עבודות - שיקרתי לגבי מקום מגורים.

אני גם גר בפריפריה. בתקופה שחיפשתי את העבודה הראשונה אף אחד לא חזר אלי. התייעצתי עם מישהו והוא אמר לי שזה בגלל מקום מגורים מעסיקים לא רוצים לשלם יותר כסף על נסיעות והם חושבים שאני לא אתמיד בהגעה לעבודה בגלל המרחק. על כן התחלתי לכתוב שאני גר בתל אביב ופתאום התחילו להזמין אותי לראיונות עבודה.

כל עוד אתה תגיע בזמן למשרד אף אחד לא ישאל אותך שאלות. כעבור שנה תגיד שחזרת חזרה לפריפריה בגלל יוקר המחייה או משהו בסגנון אף אחד לא יפטר אותך אחרי שהוכחת את עצמך.

שנה אתה אומר את האמת ותראה לאן הגעת. אתה לא צריך להיות יותר קדוש מהאפיפיור.

אני פספסתי ג'וב בדיוק על זה. מקום מגורים.

טרי מיום ראשון.

פורסם
תאמין לי שטויות. אף אחד לא ישאלו איפה הוא גר ואם כן שיגיד שנפרד מהחברה וחזר להורים.

בשנייה שהייתי מצלם את תעודת הזהות שלך לכרטיס העובד הייתי אומר לך תודה אבל לא תודה בגלל ששיקרת.

פות"ש, לזוגתך יהיה קשה למצוא כי מעסיקים לא רוצים בחורה צעירה שעוד חודשיים תיכנס להריון ואז תיעדר לבדיקות, תלד, חופשת לידה, אחר כך יכול להיות שתבחר להאריך את חופשת הלידה ובסוף גם תיעדר כי הילד חולה כשכל זה כשאי אםשר לפטר אותה (אפשר אבל זו פרוצדורה). מעסיקים פשוט מעדיפים לא להיכנס לפינה הזו.

לגביך, נסה אולי לשפר מגורים לכיוון יבנה. יש רכבת וזה נתפס כקרוב למרכז. לפי השאלה שלך על תחבורה ציבורית שכח מיושבים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...