Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכל טוב ויפה אבל החלום הזה לא ריאלי לסיטואציה שלכם עכשיו, בטח שלא בשכירות 3500 במרכז אלא אם כן מדובר על "צריף" בשכונה לא שכונה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לא מחייב בהכרח מרכז. גם איזור של יבנה זורם. העיקר להתקרב כמה שיותר במסגרת התקציב והדרישות.

את 3.5K לקחתי כרפרנס, כי זה מה שדרשו עבור בית קטן שממש אהבנו באיזור נוח. בפועל אני לא מכיר את מחירי השכירות שלא באיזור מגורי, לכן פתחתי שרשור התייעצות.

ב-3,500 קשה למצוא דירת סטודיו סבירה בתל אביב.

לא רוצה לגור בתל אביב. צפוף לי מדי שם. וזה גם ההפיך המוחלט מבית קטן בישוב פסטורלי...

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יבנה לא תיתן לך כלום. עד שתגיע לרכבת, עד שתחכה לרכבת תחסוך מקסימום 20 דקות לכל כיוון.

תאמין לי עשיתי את כל החישובים. לא סתם המחירים בתל אביב רק עולים. ב-3,500 אפשר למצוא דירה 2 חדרים ביד אליהו השכונה הדרומית הכי טובה בתל אביב. שכונה לא רעה בכלל עם הרבה מאוד פארקים ויחסית שקטה.

אם אתה באמת רוצה להרוויח זמן אין לך מנוס מלגור בתל אביב או בגבעתיים. זו המציאות בישראל. אני גם סובל.

בנוגע לחברה שלך - הם מנסה להעריך תוך כמה זמן היא תיכנס להיריון.

גם 40 דק' חיסכון ביום זה סבבה. העיקר שתיהיה עבודה...

ולגבי ההריון זה קצת מצחיק במקרה שלנו, כי הראש ממש לא בכיוון כרגע. גם לא בשנים הקרובות.

אבל המתמודדות לתפקיד זה בדרך כלל בנות/נשים צעירות בגיל הפוריות, אז מה הם בדיוק מצפים? או שכבר יש ילדים או שהם יהיו מתישהו.

פורסם

שכח מהמחירים שבדקת פעם. המחירים היום אחרים לחלוטין.

מעבר לזה, תלוי בסטנדרטים שלכם. אם בת הזוג שלך תתחיל לבכות אם תראה לה דירה ישנה אך מתוחזקת, תאלץ להתפשר באיזור או בקומה.

קח 3,500 ש"ח כסף המינימום. אם אתם חושבים על משהו פרטי באיזורים קצת רחוקים יותר, לרוב במחיר הזה זו יחידת דיור, או משהו ממש מתפרק רחוק למדי. תשלמו גם בזמן ובדלק או בחוסר נוחות. סתם לדוגמה, מהוד השרון לרמת החייל אחרי שעה שבע וחצי בבוקר אתה יכול לנסוע גם שעה וחצי.

כדי להתקרב למרכז על מנת לחסוך בזמן, אתה חייב לדעת היכן אתם הולכים לעבוד כדי למצוא מיקום אופטימלי.

ייתכן ולא תהיה ברירה אלא לשכור לשנה, ואז לעבור בהתאם למקומות העבודה.

פורסם
גם 40 דק' חיסכון ביום זה סבבה. העיקר שתיהיה עבודה...

ולגבי ההריון זה קצת מצחיק במקרה שלנו, כי הראש ממש לא בכיוון כרגע. גם לא בשנים הקרובות.

אבל המתמודדות לתפקיד זה בדרך כלל בנות/נשים צעירות בגיל הפוריות, אז מה הם בדיוק מצפים? או שכבר יש ילדים או שהם יהיו מתישהו.

כשיש זו חצי צרה כי אפשר לפטר אם יש בעיה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חבר, אני מבין אותך, באמת. גם אני קיבלתי חינוך סובייטי.

אבל... צריך להבין שפה זה לא הדוב הגדול, פה זה ישראל. ואם פה לא תשחק את חוקי המשחק, זה מאוד מאוד יקשה עליך(אלא אם אתה עילוי או שיש לך שפע של מה להציע).

הטיפ הכי טוב שקיבלתי בזמן הלימודים, זה לרשום קורות חיים פיקטיביים לפני שאני קופץ למים(במקרה שלי זה היה תואר שני). כמובן אי אפשר לדעת לאן החיים היו מובילים אותי, אבל לפי מה שאני רואה מחבריי, זה פשוט הציל אותי.

וחבל שלא עשיתי את זה עוד לפני התואר הראשון.

אז במקרה שלך, לפני שאתה עושה צעד די גדול בדמות מעבר דירה, "תבחן" את השטח. אולי באמת הבעיה, כמו שאמרו לך, זה שזוגתך משדרת "הריון" ולאו דווקא המיקום הגיאוגרפי.

פורסם

בית פסטורלי במחיר שפוי תמצא רק ביהודה ושומרון. במרכז לא תמצא שום בית בפחות מ-5,000 ש"ח בחודש. קרובי משפחה שלי שכרו יחידת דיור במושב בעמק החפר ב-3,500 בחודש.

יד אליהו היא לא שכונה תל אביבית טיפוסית. זו שכונה ירוקה, שקטה, בלי בעיות חנייה. בעבר יד אליהו נחשבה לשכונה עם אוכלוסיה מאוד חלשה. זה נכון עד היום, אבל בשנים האחרונות הגיעו לשכונה הרבה מאוד צעירים משכילים. ממש לא מדובר בשכונת התקווה. (אני אישית לא הייתי גר בשכונת התקווה גם בחינם)

פורסם
לא מחייב בהכרח מרכז. גם איזור של יבנה זורם. העיקר להתקרב כמה שיותר במסגרת התקציב והדרישות.

את 3.5K לקחתי כרפרנס, כי זה מה שדרשו עבור בית קטן שממש אהבנו באיזור נוח. בפועל אני לא מכיר את מחירי השכירות שלא באיזור מגורי, לכן פתחתי שרשור התייעצות.

לא רוצה לגור בתל אביב. צפוף לי מדי שם. וזה גם ההפיך המוחלט מבית קטן בישוב פסטורלי...

עבור סכום של כ-3.5 אלף בחודש תוכל לדעתי למצוא יחידת דיור נחמדה (כ-2 חדרים, לא מרתף, אולי אפילו כולל חלק מהחשבונות) בשכונת נווה דקלים בראשון לציון. 15 דקות הליכה לרכבת (כ-20-30 דקות ברכבת לתל אביב אם אני זוכר נכון), לסינמה סיטי, לחנויות וכדומה, שכונה חדשה ומטופחת (יש פארקים בשפע, מגרש טניס), ואוכלוסיה טובה יחסית ואמידה (אם כי לא חסרים ערסים שחושבים שהכסף קנה להם את כל הרחוב).

איילון נמצא במרחק של 5 דקות נסיעה (מאוד נוח אם אתה צריך להגיע דרומה, לבאר שבע היה לוקח לי כשעה בשעות הבוקר), רק אל תחלום אפילו לעלות עליו בבוקר לכיוון צפון, ונסיעה לפתח תקווה למשל (אזור קרית אריה) תיקח לך כשעה אם תצא עד 7:20 בבוקר.

פורסם

נווה דקלים אופציה מעניינת... אם תמצא יחידת דיור קרובה לסינמה סיטי (ולא בקצה השני של השכונה) תוכל להגיע ברגל לרכבת או לרכב על אופניים. עדיף לחיות ביחידת דיור חדשה מדירה מחולקת בבניין שנבנה לפני 50 שנה.

בנוגע לשכונות אחרות בראשון לציון מניסיון כואב חבל על הכסף. גרתי שנה וחצי במרכז ראשון. בתחבורה ציבורית לקח שעה וחצי להגיע לתל אביב ולא הייתה תחבורה ציבורית טובה לתחנות רכבת.

פורסם

פות"ש,

בתור אחד שגר בבית פרטי אני רוצה לומר לך שזה לא באמת משהו שאתה יכול ממש ליהנות ממנו.

בגלל שאתה גר רחוק ויש בבוקר עומסי תנועה רציניים צריך לקום ולצאת מהבית ממש מוקדם, בשעה 7:00 אני כבר עומד בפקקים בימי חול (בחופש קצת יותר טוב).

בערב כשאתה חוזר הביתה אחרי יום עבודה ויש לך גם מטלות וסידורים - כמה אתה חושב שתספיק להנות מזה שהבית "פסטורלי" ?

לדעתי עדיף לפחות בשלב הזה של החיים לחשוב באופן יותר פרקטי.

פורסם

ביהוד יש יחידות דיור שחלקן הן כמו בית קטן נפרד ב3500 ופחות. במושבים באיזור אפשר גם כן למצוא דברים פסטורליים באיזור ה3000 ש"ח. בכפר סירקין, שזה כבר פ"ת יש כמה כאלה במחירים סבירים. הבעיה עם כל אלה שרשמתי (כולל יהוד) היא שבלי רכב פרטי אתה אבוד.

אבל בשביל זה יש את פ"ת. זה לא חצר פרטית ולא פסטורלי, אבל במרכז העיר יש את כל הfacilities שרק צריך, ותחבורה ציבורית טובה למדיי לת"א והסביבה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

מתעלק על השירשור בשאלה בנושא הדיור,

אם אני תוקף לכיוון הרצליה מהצפון, איפה ניתן למצוא דו-משפ'/פרטי עד 3500₪, בפחות מ-30' דק נסיעה לעבודה לכל כיוון? (מקום העבודה הוא בצפון תל-אביב)

Peace

פורסם

לא, יש דירות 3-4 חדרים במחיר הזה, במרכז העיר (באיזורים שקטים יותר ופחות).

לבקש גם פסטורליה וגם נגישות גבוהה לתחבורה ציבורית זה פרדוקס, לפחות באיזור גוש דן.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...