Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שמבחני רכב רבים נוהגים להשתמש במונחים הנ"ל לתיאור גימור פנים ברכבים, בעקבותיהם גם נהגים רבים מחפשים את האיכותי לעומת הזול.

יש כאן איזו נקודה לחדד, הדעה הרווחת היא שפלסטיקה קשה למגע היא "זולה" ומהווה גימור פחות טוב ורכה למגע היא איכותית ולכן טובה יותר.

מדד נוסף ל"איכות" הגימור הוא ריפוד פנים הקורות שבין השמשה הקדמית לחלונות צד, רעש טריקת הדלת?! ועוד מיני אינדיקציות מופרכות.

לדעתי מפספסים פה משהו. מהיא איכות ומה בעצם באמת אנחנו מחפשים בגימור פנים של רכב? שיהיה שקט מקרקושים, עמיד לשריטות, קל לניקוי, שיחזיק יפה לאורך זמן בשמש, שלא ישבר. את כל אלה גימור "זול" עושה לעתים קרובות טוב יותר. זאת הסיבה שחלקי פלסטיק בחלק התחתון של פנים הרכב הם "זולים"(עמידות לשריטות, חזק וקל לניקוי), וזאת הסיבה שכל חלקי הפלסטיק שנעים הם "זולים"- ידיות פתיחה של הדלת, כפתורי חלונות, תריסי מזגן...פינקו אותכם בכפתורים רכים בקונסולה המרכזית? עם הזמן הכיתוב נמחק והם הופכים דביקים לא משנה עם מה מנקים. קורות צד מצופות בד בין החלון הקדמי לאחורי? בנסיעה עם חלונות פתוחים נוצר שם כתם פיח שחור שמדיפון פלסטיק "זול" היה יורד בקלות. יש עוד דוגמאות רבות- מי שהחזיק רכב עם גימור "איכותי" אחרי יותר מארבע שנים יודע, כנסו לגולף בת עשר לעומת קורולה.

תעשיית הרכב יודעת את זה, אבל הם גם קשובים לקהל הבוחנים ובמיוחד לקהל רוכשי הרכב החדש. זה מה שהקהל רוצה ולכן מקבל. נוצר מצב אבסורד שרכב עם גימור "זול" ותכליתי כמו סקודה ראפיד בעצם טוב בהרבה בחינות מרכב כמו הסופרב.

קחו את זה בחשבון פעם הבאה שהמונחים "פלסטיקה איכותית" ו-"חומרים זולים" שמפמפמים בכתבות המבחן קופצים לראש.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני פעם ראיתי מישהו בסוכנות טופח על הדשבורד כמו על אבטיח.

אגב יהיה מעניין לדעת אם מישהו יכתוב מה זו פלסטיקה איכותית לעומת פלסטיקה לא איכותית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש פלסטיקה שהיא... פלסטיקה ותו לא (כמו מגש אוכל פלסטי, קשה למגע, פשוט).

יש פלסטיקה (שאולי איננה כבר פלסטיקה בדיוק) קצת יותר "רכה" ומסוגננת - כמו בפולקסוואגנים למשל.

alfa 156 2.5.

פורסם

מדובר בתחושה למגע, מדובר באיכות חיבורים, באיכות שילוב פאנלים שונים מחומרים שונים, מאיכות הרכבה, מהתאמה של חלקים שונים ו'קווים ישרים', קירקושים בנסיעה, וכד'.

ואז לנסות להעביר את התחושה שלך לקוראים, בלי להיות פלצן, מתנשא, או פיישמעקר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
יש פלסטיקה שהיא... פלסטיקה ותו לא (כמו מגש אוכל פלסטי, קשה למגע, פשוט).

יש פלסטיקה (שאולי איננה כבר פלסטיקה בדיוק) קצת יותר "רכה" ומסוגננת - כמו בפולקסוואגנים למשל.

האם ההבדל נובע מהפולימר עצמו? או שאולי סה"כ מדובר בציפוי?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

פלסטיק קשיח רגיש יותר לסריטות.

כפתורי החלונות הם תמיד מפלסטיק קשיח עוד לא נתקלתי ברכב עם כפתורים רכים.

לגבי קירקושים כול רכב יכול לקרקרז,אבל אם מדובר על פלסטיק בפלסטיק,פלסטיק רך יהיה עדיף.

לכן כשמדברים על חומרים איכותים מדברים על פלסטיק רכים,אחרת הייתה מקבל פלסטיק של סוזוקי אלטו ברולס רויס.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
פלסטיק קשיח רגיש יותר לסריטות.

כפתורי החלונות הם תמיד מפלסטיק קשיח עוד לא נתקלתי ברכב עם כפתורים רכים.

לגבי קירקושים כול רכב יכול לקרקרז,אבל אם מדובר על פלסטיק בפלסטיק,פלסטיק רך יהיה עדיף.

לכן כשמדברים על חומרים איכותים מדברים על פלסטיק רכים,אחרת הייתה מקבל פלסטיק של סוזוקי אלטו ברולס רויס.

לגבי רגישות לשריטות- גם לפלסטיק הקשיח יכולת ספיגה, הוא לא קשה כמו אבן והוא מותאם יותר לעמידות בפני אימפקט עם עצמים קשים כדוגמת נעליים עם סוליות קשות, טבעות או צרור מפתחות מאשר הפלסטיק הרך.

לגבי הרולס רויס מול האלטו- לא תמיד מה שמוכרים לעשירים או למי שרוצה להוציא יותר כסף זה הדבר הכי טוב ותכליתי למטרה לה יועד. דוגמאות: פרקט עץ אמיתי מול למינציה או עט נובע מול כדורי, מדובר בקהל ששם את העמידות והתכליתיות בצד ואיכות בשבילו היא מה שמשדר יוקרה.

לפני כמה שנים ידית הבלם יד וכל הדשבורד בגולף עם הגימור האיכותי שהיה לי אחרי שמונה שנים בשמש הישראלית נעשו דביקים ומגעילים, הבד בגג ובקורות הצד צנח, הגומי שעטף את פתיחת המטען החשמלית התפורר והמנגנון החשמלי נדפק. זה היה דגם 2002 שבוחני הרכב היללו את הגימור האיכותי שלו. וואו, שמו זרוע הדראולית שתחזיק את מכסה המנוע, תודה רבה, באמת נוח ומעיד על איכות- גם הזרוע הלכה. באותו זמן הייתה לי שרייד מתחילת שנו התשעים, דשבורד מצמנט, הכול שלם נקי ושקט. שלא נדבר על תקלות אחרות בהשוואה בין השתיים, זה הרי לא נושא השרשור אבל איכות הגימור ורכות הפלסטיק הרי כידוע היא מדד טוב לאיכות כלל הרכב:roll:

פורסם

אז צריך להפריד בין ״עמידות״ לבין ״איכות״.

מדי הב׳ שמלווים אותי כבר שנים במילואים הם עמידים בצורה יוצאת דופן ונלבשים בתנאים קשים במשך שנים. האם זה מעיד על איכותם? לא. הם לא נעימים ולא הייתי יוצא איתם לדייט בערב.

הבחירה והשימוש בחומרים בפנים הרכב חורגת מהמימד הפונקציונלי של עמידות. וזה לא רק דשבורד. זה גם בד המושבים ודיפון הדלתות.

כן, המחיר של חלק מחומרי הפנים הרכים והנעימים הוא עמידות נמוכה יותר לאורך שנים. אבל זה חלק מהמחיר שהבחירה בהם (על ידי היצרן או הלקוח) באה בחשבון.

אגב, עוד דוגמה שאני באופן אישי מקפיד לציין זה כל העניין של גימורים בשחור מבריק (פיאנו, או שחור פסנתר) שצוברים טביעות אצבעות לרוב. וגם גימורים כסופים שמחזירים בוהק בימי שמש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם (נערך)

זה שיש בעיה או הייתה בעיה באיכות של הגולף לא אומר שבכול רכב זה ככה.

שים לב לשריטות שלפעמים יש בתחתית הדיפון או במכסה תא כפפות,כי שם יש פלסטיק זול.

Sent from my A0001 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אז צריך להפריד בין ״עמידות״ לבין ״איכות״.

מדי הב׳ שמלווים אותי כבר שנים במילואים הם עמידים בצורה יוצאת דופן ונלבשים בתנאים קשים במשך שנים. האם זה מעיד על איכותם? לא. הם לא נעימים ולא הייתי יוצא איתם לדייט בערב.

הבחירה והשימוש בחומרים בפנים הרכב חורגת מהמימד הפונקציונלי של עמידות. וזה לא רק דשבורד. זה גם בד המושבים ודיפון הדלתות.

כן, המחיר של חלק מחומרי הפנים הרכים והנעימים הוא עמידות נמוכה יותר לאורך שנים. אבל זה חלק מהמחיר שהבחירה בהם (על ידי היצרן או הלקוח) באה בחשבון.

אגב, עוד דוגמה שאני באופן אישי מקפיד לציין זה כל העניין של גימורים בשחור מבריק (פיאנו, או שחור פסנתר) שצוברים טביעות אצבעות לרוב. וגם גימורים כסופים שמחזירים בוהק בימי שמש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קרמבו, לא מסכים איתך. מדי הב' שלך סופר איכותיים לתפקיד שלשמו תוכננו ויוצרו.

אתה מערבב בין איכותי לעמיד ונעים. עמיד לא צריך להסביר וכך כם נעים. לגבי האיכות ככל שהוא איכותי יותר כך הוא יענה יותר לשני הפרמטרים יחד.

דיסקו, איכות ההרכבה לא שייכת לאיכות החומרים ובה נכנסים מרווחים, חופשים וקרקושים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כשאני נכנס לרכבים יחסית, הכל יחסי , חדשים והפלסטיקה כל כך עלובה שזה אכן מוריד מהרכב.

מצד שני, יש לי רכב שנת 1999 שהלוואי ורוב הרכבים החדשים היו עם פלסטיקה פנימית בדאשבורד ובסביבה כמו של הטויוטה הזו. גם יש חלקים רכים וגם סופר דופר עמידים אם לא מתעסקים בהם!

בנוסף, בהשוואה לרכבים אחרים אכן המצב אצלי הרבה יותר נורמלי (הכל יחסי).

לכן, מעדיף פלסטיק פשוט ברוב המקרים כל עוד הוא עמיד.

פורסם

פלסטיקה נוקשה תמיד תהיה זולה ונחותה הרבה יותר מחומר גמיש.

בנוסף להיותה הרבה יותר פגיעה לשריטות שמשאירות פסים לבנים, היא לרוב תהיה דקה יותר ותעביר יותר רעשים.

גם ההתאמה בין החלקים תהיה עם מרווח גדול יותר כדי למנוע את אותם קרקושים.

היתרון היחיד שאפשר להגיד שיש לפלסטיק הקשה זה עמידות לקריעה ולכן רואים את הגימור הזה ברכבים מסחריים וזולים לרוב.

פורסם (נערך)

פלסטיק קשיח עדיף מפלסטיק רך בשמש בהרבה, הקשיח מתקרר במהירות לעומת הרך שסופג חום ובסופו יהיה דביק ובלתי ניתן לניקוי.

עוד יתרון של פלסטיק קשיח הוא שהוא לא סופג לכלוך שומני.

החיסרונות שלו הוא שהוא יותר מקרקש, לא נעים למגע, זול למראה.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

זה לא בהכרח פלסטיק קשה מול רך.

מה שקובע זה איכות הפולימר, פולימר איכותי עמיד יותר בשינויי טמפרטורה ובשינויי התפשטות,

פולימר איכותי מורכב ממספר רב יותר של שכבות,

לפולימר איכותי מרקם יותר נעים למגע וגימור יותר איכותי ומכאן גם כי ההתאמה בין החלקים תהיה מושלמת ותמנע מרווחים שיובילו אח"כ להתרופפות ורעידות.

ובנוסף, לפולימר איכותי מראה יותר אסתטי.

איכות גימור הפלסטיקה של פולקסוואגן ראויה לציון - היו לי 3 רכבי פאסאט וגם אחרי שעברו 6 שנות נהיגה הפלסטיקה נותרה במצב מעולה ללא התרופפות או בדל של קרקוש.

מנגד ברנו בת 3 החלו חלקי פלסטיק להתרופף ולהתפורר באופן מטריד.

• תוכן חדש...