Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר כמעט שנה עם מערכת ללא הגברה, לאט לאט אני מתחיל להבין שצריך להתקדם..

המערכת הנוכחית כוללת רדיו דיסק Kenwood KDC-W312 בן 8 שכנראה כבר לא בשיא כוחו (הסאונד לא נקי גם בווליום נמוך) וקומפוננט מקסימו 6.

את הרמקולים אני חושב שאשאיר, אבל הרדיו דיסק כנראה יוחלף. בנוסף בתכנון להוסיף רמקולים קואסליים או קומפוננט משומש מאחור כדי להוסיף במה אחורית.

לגבי סאב - תא המטען אטום ואני גם די מסופק מהבאסים של המקסימו, כך שאין ממש תכנון.

כאן אעבור לשאלות שלי - כרגע יש לי אפשרות לקנות רדיו דיסק מאוקראינה, שם אוכל לתקצב גג 400 ש"ח. אבל מה מומלץ לקנות? בהתחלה חשבתי על MVH-X380BT שב 350 ש"ח נותן לי גם בלוטות׳ וגם LPF, אבל הוא די פשוט מעבר לזה (איקוולייזר פשוט ויציאה אחת למגבר).

האם יש סיבה להשקיע יותר ברדיו שיעלה כ 400, אבל מצד שני יהיה בלי בלוטות׳ (יש כמה באתר הרוסי של פיונייר)? בכלל, האם יש סיבה להשקיע יותר אם אני מתכנן לקנות מגבר משומש במחיר של עד 500₪

והאם יהיה הגיוני להוציא עוד 300-350₪ לבמה אחורית או שלהשקיע אותם ברדיו/ במגבר (אבל אז הנוסעים מאחור לא ישמעו בווליום הגיוני).

תודה!

פורסם

האמת שלא הסתכלתי על ה x2750 כי ידעתי שה x2700 וה x2800 עם יציאת RCA אחת, אבל באמת מחיר טוב ואם אקנה בארץ כנראה שאלך עליו.

אבל, מצאתי ששם נמכר ה x580BT ב 460₪בערך, והוא כולל 3 יציאות (לא שאני צריך) , איקוולייזר רציני יותר ואפילו time correction. יהיה כדאי להשקיע ולקנות אותו (בלי להתייחס ל bt) למערכת עם מורל מקסימו ומגבר 4 ערוצים שעולה מקסימום 500 שח כחדש או יד שניה?

אם במילא זה לא ישנה בתקציב הזה אסתפק ב x2750.

ותודה.

פורסם

למה אתה חושב שעיוות בעוצמה נמוכה זה דפקט של יחידת הראש שלך? אולי הרמקולים שלך כבר מחרחרים והסלילים שלהם יצאו ממרכוז?

יותר הגיוני שזה מה שיקרה בגלל שמוראל הם רמקולים לא נצילים במיוחד ועל הגברה מקורית\פנימית של הHU יש סיכוי גדול מאוד שהמגבר של הHU הגיע לרוויה ושרף את הרמקולים עם אחוזי עיוות.

ואתה משתמש במושג "במה" גם לחלקו של האחורי של הרכב אבל איך בדיוק אתה רוצה להגדיר במה אם אין לך HU שמסוגל באמת לייצר אחת?

ההצעה שלי היא לקנות HU שיש לו את היכולת לעשות TC גם על המגבר הפנימי שלו + בידוד של הדלתות הקדמיות

לאחר מכן לוודא שהקומפוננט הקיים אכן תקין ואם לא להחליף גם אותו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הקומפוננט בן פחות משנה ואני ממש לא שם ווליום גבוה, עדיין יש סיכוי שפגעתי בהם? איך אני בודק? אני חושב שהמצב היה זהה כשרק התקנתי, פשוט פחות הפריע לי,

איזה HU אתה ממליץ לקנות? ל X580BT יש TC לפי המפרט.

בידוד בתכנון כמובן.

יש מגבר מומלץ בתקציב?

פורסם

HU ומפרטים של HU זה לא כל כך כפית התה שלי - משאיר את זה לחברי הפורום לייעוץ בגדול כל HU שיוכל לבצע TC לכל ערוץ מבורך.

מה התקציב הכולל? זה לא ממש ברור לי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

בערך 900-950 ל HU ומגבר ועוד בערך 350 במידה ויתווספו רמקולים אחוריים (אין אפילו הכנה, צריך להעביר חיווט). התקנה ובידוד בנפרד, הרי תקציב המערכת לא מעלה בגדול את מחירם.

עדיפות למגבר קומפקטי שיאפשר התקנה בתא הנוסעים (מתחת למושב הנוסע אם אפשרי) .

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

תעשה לעצמך טובה ותקנה טוב ופעם אחת - בתקציב הזה אני אמליץ כרגע לרכוש כאן מיד 2 HU עם יכולות קצת יותר מתקדמות ממה שיש לך כרגע ולהשאיר את שאר השדרוגים לפעם הבאה שיהיה לך תקציב.

זו הדיעה שלי כמובן.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני דווקא בדעה שאם התקציב נמוך עדיף לרכוש סינגל דין יד ראשונה, ולא דאבל דין מיד שניה. אבל זו רק דעתי.

אם אתה רוצה דווקא דאבל דין, בזאפ דאבל דין של פיוניר דגם 2750 עולה 1300 ש"ח ויש בו תיקוני זמן.

פורסם

דווקא האפשרות של ה-X580 נראית מעניינת. מענין אם הטכנולוגיה של תיקוני זמן וקרוס 3WAY ימשיכו לחלחל לדגמים הפשוטים יותר.

ולא ראיתי שנמכר בארץ בכלל, כך שהאפשרות של רכישה מחו"ל רלוונטית. אבל לקחת בחשבון חוסר אחריות וכן שאלת הצהרת המכס.

בפורום יד שניה ראיתי גם כמה מכשירים מתקדמים (קלריון 775, אלפיין 9855 וכו') במחירים נוחים מאוד. אבל הם גם די ותיקים בפני עצמם.

מגבר בהחלט הייתי מחפש שם.

חיים, נראה לי שההתייחסות כולה היא לסינגל דינים באשר הם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ קצת את השרשור במקום לפתוח אחד חדש, בעיקר בגלל התלבטות בנוגע לדרך חיבור הקומפוננט.

ה X580BT כבר מותקן, ובנוסף יש מגבר Massive BX4 שמחכה להתקנה (האפשרות להתקנה מתחת למושב הביאה לו העדפה, למרות שהיו אופציות איכותיות יותר).

ההמלצות שקיבלתי בפורום (ואלה שנשמעו הגיוניות) היו לחבר את הטוויטרים ישירות לרדיו (בלי קרוס) ואת המידים ישירות למגבר (כך אוכל גם לנצל את ה 70W RMS של המגבר עבור המידבאסים של המקסימו).

מתקינים לעומת זאת אמרו לי שעדיף לחבר הכל למגבר, בין השאר בגלל טענות לא ברורות שקפיצות ברדיו עלולות לשרוף את הטוויטרים. בנוסף דובר גם על דיליי בזמנים בין הרדיו למגבר, אבל בשביל זה יש תיקוני זמנים ברדיו הנ"ל.

היות ויותר ממתקין אחד המליץ לא לעבוד אקטיבית, אני עדיין מתלבט.

אציין שהטוויטרים מוצהרים ב 80W RMS, נתון קצת הזוי לדעתי, והרדיו מספק 18W בצורה נקיה באמת (פחות מ 22W המוצהרים).

בנוסף, לפי הנתונים של המקסימו, הדגם הישן (זה שנמכר בארץ) נחתך ב 3800Hz ב 6db-, והדגם החדש (הבדל לא ברור) ב 3500Hz ב 12db-. הרדיו אצלי יכול לחתוך ב 3150Hz או 4000Hz.

What to do?

תודה.

• תוכן חדש...