Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקתי 2 יונדאי גטס לקראת קניה שניהם עם קילומטראצ סביב ה 100-130 אלף ידים שניות ובשניהם אותה תקלה בדיוק כמו בתמונה:

attachment.php?attachmentid=465488&d=1467841937&thumb=1

השאלה שלי האם זה בסדר שיש את הגושים של השמן כי אני זוכר שראיתי איפה שהוא שזה אומר שאם יש גושים על הפקק כנראה גם במנוע וזה לא בסדר, אבל עכשיו שראיתי את זה ב2 היונדאי גטס שבדקתי רציתי לדעת אם זה משהו חמור או בסדר?

פורסם

סימן קלאסי של הזנחה ו/או שימוש בשמן מנוע לא מתאים. מתישהוא בחיי הרכב מישהו חיפף.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה הולך להיתקל בזה ב 90 אחוזים מהגטסים שתבדוק כך שאם אין תיקתוקים ממרימי השסתומים והקילומטראז נמוך יחסית לשנתון, גיר ומנוע מתפקדים כמו שצריך...לא הייתי שולל על הסף את הקנייה. בוצה בגטס ניתנת לניקוי יחסית בקלות גם אם נחוץ החלפת גומיות שסתומים. איזה שנתונים הגטס שראית?

פורסם

בעיה ידועה ,המנוע של הגטס (בעיקר הדור בראשון) סובל מבוצה! אין קשר להזנחה כלל! מה שכן ,חובה לבצע ניקוי ע"י פירוק מכסה השסתומים+הפסנתר וניקוי עצמי מדוקדק ,וכמובן פירוק אגן השמן וניקוי יסודי לרשתית המשאבה ולשאריות הלכלוך

לא כדאי להשתמש בפלאש מנוע ,גומיות השסתומים של הגטס מאד לא אוהבות אותו

דעתי: תוריד קצת במחיר ותבצע את הניקוי, כי בסופו של דבר כולם כך..

בהצלחה

רמי

עריכה: מאור הקדים אותי ב2 דקות

פורסם

"כולם כך" זה חרטע, הגטס שלי לשעבר היה נקי לגמרי וטופל בסה"כ על ידי שמנים סטנדרטיים במוסכים מורשים, לא מעבר לזה.

08 עם משהו כמו 120 אלף ק"מ במכירה

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אם הוא ישלול גטסים עם מעט בוצה הוא עלול ליפול על גטסים שבאמת ייצטרכו לא מעט השקעה. הייתי עם גטס שהתגלתה בה מעט בוצה כ 5 שנים עם אפס תקלות בכל התקופה וכמובן שביצעתי פעם אחת ניקוי של בוצה באופן עצמאי. הגטס הזאת ממשיכה לנסוע אגב והיא שנתון 2005.

פורסם

לא בהכרח הזנחה.

בדקתי לפני שנה כמה גטסים, כולל כאלו שטופלו לפי הספר במוסכים מורשים.

בכולן היו את הסימנים האלו במידה כזאת או אחרת.

בסוף נרכשה גטס יד ראשונה עם הסטוריה מודפסת ממוסך מורשה יונדאי, טופלה כל 15.000 ק"מ/ שנה אולי לא בשמנים סינטטים מלאים אלא בחצי סינטטים שעומדים בתקן היצרן (אני מקווה). עדיין היו סימני בוצה בפחית שמתחת לפקק מילוי שמן. מדובר אגב בדור שני אחרי 2006.

פורסם

אם אפשר לשאול:

מה גורם לכך שמנוע מטופל לפי היצרן יפתח בוצה?

אגב ספר רכב יונדאי שיש לי הוא מציין כי אם רכב נוסע הרבה בפקקים כשמעל 32 מעלות בחוץ, אזורים הרריים, ועם גרר יש לקצר את טווח הטיפולים בחצי.

אולי שמה יש הצדקה.

פורסם

זה לדעתי בגלל תכנון לא כ"כ מוצלח של המנוע ושימוש בשמנים שהם, בוא נאמר, לא המילה האחרונה בתחום.

להערכתי אם מהיום הראשון היו משתמשים בשמן סינטטי מלא, לא הייתה מצטברת בוצה.

אבל היצרן עצמו לא דורש שמן סינטטי מלא, כך שאי אפשר לאמור שמי שמשתמש בחצי סינטטי "מזניח את הרכב".

פורסם (נערך)

הרבה מהגטס היו בהשכרה/ליסינג ולכן חלקם נראות כך. יש עדיין כאו שהיו זמן קצר יותר או שטופלו טוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי גוגלוב
פורסם
"כולם כך" זה חרטע, הגטס שלי לשעבר היה נקי לגמרי וטופל בסה"כ על ידי שמנים סטנדרטיים במוסכים מורשים, לא מעבר לזה.

08 עם משהו כמו 120 אלף ק"מ במכירה

שים לב לפני "החרטעעע" כתבתי שהבעיה היתה בעיקר במנוע של הדור הראשון

וכמו התגבות שתראה פה ,בעיה מוכרת ונפוצה

ובלי קשר זה שאצלך לא היה ,לא אומר שלא עבר ניקוי לפני שהגיע אליך

רמי

פורסם

היו לי כל החשבוניות של כל הטיפולים, כולם בזמן ממוסכי היבואן, באף חשבונית לא נרשם פירוק / ניקוי / החלפת אטמים.

בעקבות כך קשה לי להאמין שהרכב נלקח למוסך חיצוני לשם ניקוי, אבל אני מניח שהכל אפשרי.

הנקודה שלי היא שלא "כל" גטס מגיעה עם בוצה בחינם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...