Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אז לאחר השרשור הזה, ראינו אתמול עוד דירה. בניין שנת 92. שכונת נווה גנים בק. מוצקין.

בנקישה על התיקרה/קירות - יש רעש של גבס. ורואים סימני היפרדות בממשק בין כל 2 לוחות בתקרת הסלון.

כאילו התקרה שם נראית כמעט כך:

Concrete-panels-by-BETONADA-36.jpg

SonexGray.jpg

רק שצבועה בלבן ורואים אפילו את רשת החיזוק (אולי טשטוש) בין כל 2 לוחות. לא מדובר על הנמכת תקרה.

לא ברורה לי שיטת הבניה הזו...איך קוראים לזה? מה ההשלכות? כיצד מטפלים?

תודה לאדריכלי הפורום,

משכנתא זה קל

פורסם

אולי בנייה טרומית:

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94_%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%AA

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

אכן נשמע כמו בנייה טרומית. האם התקרה דומה לזה:

photo2.jpg

לדעתי בבניה הטרומית של תחילת שנות ה-90 אפילו לא שמו טיח על לוחות הבטון, ופשוט צבעו בלבן. בדירה של סבי וסבתי זה נראה בדיוק כך, עם תפרים שקועים בעומק של כ-3 ס"מ בתקרה. בקירות לפחות החליקו את הבטון.

• אחראי פורום
פורסם

מה שהם אמרו. בילדות גרתי בבית כזה, זכור לי בידוד לא מוצלח.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא לא. אין שקעים. כנראה מילאו את החיבורים, שמו רשת לגמישות/חיזוק ואז טיח/שפכטל/צבע. העניין שאחרי 25 שנים כבר רואים מבעד ורואים תקרה משובצת.

כנראה מדובר בבטון אבל טרומי ולא גבס מחקירה נוספת.

משכנתא זה קל

פורסם

כיום התקרות הטרומיות מבודדות חום/קור/רעש ב25% ממוצע טוב יותר מתקרת בטון קונבנציונאלית

עלות הבניה ומהירותה קטנות וקצרות בממוצע של 30% לעומת יציקת תקרה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מחקירה נוספת.

וב-1992?

צריך לחקור עוד

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הרשת זה פחות לגמישות אלא יותר שהטיח ידבק אליה.

כנראה זה הסיפור שם, השכבת טיח גמורה והרשת חשופה כבר.

• אחראי פורום
פורסם

הדירה קומה אחרונה?

אחי התגורר בעבר בדירה זהה לאותה אחת שגרנו בה בילדות, רק קומה אחרונה. היה שם סיוט בקיץ.

אם לא קומה אחרונה, אז הבידוד לא עילאי אבל לא נורא כ"כ.

יותר צריך להדאיג מי גר מעליך וכמה הוא נוהג לגרור דברים בדירה או ילדים שמתרוצצים, שומעים את זה טוב מלמטה.

דירות אלה נבנו בשנים 83-84. דווקא נזילות או בקעים בין הלוחות לא היו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בניין שנת 1992.

קומה 1/4.

למטה יש 2 דירות גן.

בדירה היה נעים ושקט והיה יום חם והבניין על הרחוב הראשי.

משכנתא זה קל

פורסם

אין מספיק נתונים כדי לדעת אם כדאי לפסול את הדירה.

כמו למשל, מחיר לעומת מחיר השוק, זמינות של דירות נוספות באיזור וכו'.

(מחמותי אני מבין שהשכונה נחשבת לטובה באיזור).

בכל מקרה, אם הבניין אכן נבנה בשיטה טרומית, יש להעמיק את הבדיקה.

במקרים רבים הגמישות לשינויים פנימיים מאד מוגבלת, אם בכלל קיימת. גם זה לא בהכרח דיל ברייקר, כי אם הדירה מתאימה לקונה כמו שהיא, אז אין צורך בשינויים ממילא...

אני לא בטוח בכלל שמה שאתה רואה הם סימנים לתקרה טרומית. אם תוכל לבקר שוב ולצלם שם בפועל, זה עדיף. יש מצב שאחרי מקרה רטיבות רואים את הצללית של צלעות הבטון בין המילואות.

בבניין משנת 92 אני מניח שיש בארכיון הוועדה המקומית תיק בניין מסודר שעיון בו יפתור לך את כל השאלות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

האם הבנייה הטרומית השתפרה עם השנים?

מה הרמה שלה כיום לעומת יציקה?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

יש שיטות בנייה מתועשות ("טרומיות") חדשות. יש יתרונות וחסרונות בכל שיטה, וגם בבנייה קונבנציונלית. זה לא משהו שניתן לקבוע חד משמעית, ותלוי בצרכים, בשימושים ובאופי הבניין.

בכל מקרה, תקרות לוח"דים אינה שיטה רעה כשלעצמה. גם גשרים ומחלפים עשויים לוח"דים.

יש לה חסרונות בגמישות לשינויים (אפילו לקדוח חור בקוטר 4" זה סרט למהנדס, שלא תכנן את התקרה המקורית, ומכיר את החתך שלה) ובאפשרות לקבל מראה חלק ללא התקנת תקרה תותבת.

סתם נראה לי מוזר שבבית מגורים שאינו רב קומות, משנות ה-,90 בקריית מוצקין, יתקינו סוג תקרה כזה.

אין בכך שום יתרונות כלכליים ליזם או קבלן המבצע.

אבל מצד שני- לך תדע. שנות העליה המאסיבית מחבר העמים... גם מהירות ביצוע היתה אז יתרון גדול.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...