Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה אצלך ברכב הנעילה מתוכננת להתבצע רק בהילוך שלישי ורביעי לעומת רכבים אחרים שהממיר ננעל החל מהילוך שני או כמו בגולף שלי בכול הילוך.

איזה כייף לי :)

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן הנעילה אמורה להתרחש רק בהילוכים 3 ו- 4.

העדכון היומי:

כבר שלושה ימים שאין קודי תקלה. הבדיקה היומית מטרתה הייתה לבדוק את הנתונים שרואה מחשב הגיר, בעיקר קריאת המהירות מה ABS, מצב מצערת, מצב דוושת תאוצה וקריאת עומס.

העומס שקרא המחשב היה כדלקמן (הרכב בטמפרטורת העבודה, לא עמוס, מיכל דלק כמעט ריק ונהג בלבד):

ב N כאשר המזגן כבוי - 25% עומס.

ב N כאשר המזגן דלוק - 35% עומס.

ב D בעמידה כאשר המזגן דלוק - 50% עומס.

ב D על 100 קמ"ש עם מזגן במישור ודוושה עדינה מאוד - 70-75% עומס.

ב D וקיקדאון - נתוני דוושת תאוצה ועומס על 100%.

לצערי אין לי רפרנס לדעת מה הנתונים שצריכים להיות, אבל לתחושתי נתוני העומס גבוהים משצריך להיות.

מצרף כאן צילום מסך מתוך הסורק בזמן נהיגה על 100 קמ"ש ונגיעה עדינה בדוושה (14%). ניתן לראות כי המחשב אינו שולח פקודה לנעילת הממיר. בנוסף מצרף כאן את גרף מפת התנהגות התיבה, אם מישהו מצליח להבין ממנה משהו אשמח לפרשנות, אני לא הצלחתי לפענח מה רצה המשורר לומר בכל הנוגע לנעילה בהילוך הרביעי.

IMG_20160625_145754.jpg

ion.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני רק אומר, שבאוטו שלי (ברלינגו דיזל) סורק OBD ג'נרי מציג ערכי engine load דומים. הם לדעתי לא קשורים למציאות, יש מצב שהסורקים האלו לא מתרגמים את הנתון נכון.

לא זוכר את הערכים המדוייקים, אבל גם מראה 40-50% בעמידה בסרק וכל נגיע קלה בגז מקפיצה לאיזור 100%.

פורסם

נראה מהגרף שלא תהיה נעילה בהילוך רביעי לפני 100 קמש וכמה שתלחץ יותר על הדוושה הנעילה תתאחר. תיסע 110/120 קמ"ש ואמורה להיות נעילה.

פורסם

זו בדיוק הנקודה, או שאנחנו לא קוראים את הגרף הזה נכון (מרבית הסיכויים), או שהגרף הזה לא הגיוני או שהמקרא של אחד הצירים שגוי. לא הגיוני שב 80% דוושה מתרחשת נעילה וב 60% דוושה היא משתחחרת :screwy:

נעילה למיטב ידעתי צריכה להתרחש כבר מ 60 קמ"ש עם נגיעה מינימלית בדוושה, כל הרעיון של נעילה הוא חסכון בדלק.

ובכל זאת, גם ב 120 עם ליטוף של הדוושה אין נעילה.

עריכה:

יכול להיות שהמשורר התכוון שהנעילה מתנתקת ב 60% דוושה ב 100 קמ"ש וננעלת ב 80% ומעל 117 קמ"ש?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לדעתי השלב הבאה סריקת תקלות בעזרת סורק תקלות מקורי ובדיקת ההתנגדות של הסולונאידים במיוחד הסולונאיד אשר אחראי על נושא נעילת הממיר.

הבדיקה הזו הכי פשוטה ויחסית היא די אמינה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מסכים איתך שכיוון החקירה הבא הוא שלילת תקלות עם סורק מקורי ובדיקת אופן תפקוד הגיר. עדכונים בהמשך.

פורסם

היום נבדקו התנגדויות 7 הסולנואידים של הגיר. יצא תקין ובהתאם לנתוני היצרן.

אני חושב שהחקירה צריכה להתמקד בסיבה שבגללה המחשב גיר לא שולח פקודה לנעילת הממיר. זה כאילו שחסר לו איזה נתון או שהוא מקבל נתון שמונע ממנו את הנעילה.

השלב הבא הוא דיאגנוזה במוסך מורשה ועם סורק מקורי, למרות שאני די סקפטי.

פורסם

אתה לא יודע אם כן שולח פקודה או לא, ללא בדיקה של סורק מקורי או בדיקה בפועל של הפעלת הסולנואיד שאחראי על הנעילה עצמו.

אגב, לא ספרת לנו איך קבעת כי הנעילת ממיר מומנט אינה משתלבת.

פורסם

איך אני יודע? אז ככה:

1. שני סורקים גנריים (מקצועיים, לא OBD מאליאקספרס) הראו שהמחשב לא שולח פקודת נעילה לממיר, אתה יכול לראות את זה בתמונה בהודעה 32#.

2. מרגישים את זה. אין את נפילת הסל"ד המאפיינת את הנעילה וכל נגיעה בדוושה מעלה את הסל"ד מיידית ולא מלווה בקפיצת הסל"ד שמתרחשת כשממיר משתחרר.

3. טמפ' הגיר גבוהה, סביב ה 90 מעלות בשיוט. ספי, שבעצמו אבחן שהממיר לא ננעל, טען שעם ממיר נעול הטמפ' הייתה צריכה להיות נמוכה יותר בסדר גודל של 20 מעלות.

4. ביצעתי חישוב יחסי העברה עם תכונה ייעודית ומצאתי כי סל"ד השיוט ב 100 קמ"ש גבוה בקצת יותר מ 200 סל"ד ממה שהוא אמור להיות. הנתונים נבדקו ביחס למה שמדווח מחשב הרכב ואל מול GPS חיצוני שדיווח אותה מהירות שקרא מחשב הרכב, לא הסתמכתי על קריאת לוח השעונים.

נימוקים משכנעים? :wink:

עריכה:

אני מסכים שהצעד הבא המתבקש הוא סריקת מערכות עם סורק מקורי. עם זאת אני די בטוח באמיתות הנתונים שיש לי ביד ולא נראה לי שסורק מקורי יחדש משהו. אדווח בהמשך השבוע לאחר בדיקה של דיאגנוזיסט מקצועי.

פורסם

הנימוק המשכנע היחידי למצמד ממיר מומנט נעול הוא כשמהירות סיבוב גל כניסה זהה למהירות סיבוב המנוע, מאוד פשוט.

יש מקרים שבהם מתבצע פקודה של שילוב מצמד ממיר מומנט, כאשר המחשב גיר מזהה שזה לא קורה הוא לא נותן את הפקודה הזאת יותר ואז כמובן יש קוד תקלה (אולי סורק מקורי יאתר משהו שסורק גנרי לא רואה..).

סצם שאלה, יוניט אור בלם נבדקה? מצב טעינה לישור תקין נבדק? כבל מינוס ראשי ממצבר או גוף הרכב לגוף הגיר נבדק?

פורסם

יוניט בלם נבדק, קריאה תקינה ע"י הסורק (מזהה ON OFF).

אלטרנטור הוחלף לפני 4 חודשים לאלטרנטור חדש ומקורי מקוריאה. קריאת המתח בסורק נראית תקינה.

כבלי מינוס בתא המנוע תקינים, לא אכולים ולא רופפים. גם נקודות המינוס בתא הנוסעים נראות בסדר גמור. את הגיר לא בדקתי.

פורסם

בשבוע שעבר קבעתי תור למכון דיזל לשם החלפת האינג'קטור התקול. את התור קבעתי לאחר שהגיע האינג'קטור החדש והמקורי שהזמנתי מקוריאה ברבע (!!!) ממחיר עלותו בארץ, כולל עצירה במכס ותרומה נאה לקופת מדינת ישראל.

תזכורת: שלושה אינג'קטורים הוחלפו לפני 40,000 ק"מ ואת הרביעי המוסך לא הצליח להוציא ולכן גם לא החליף. על הדרך ובמהלך ניסיון החילוץ הכושל המוסך שבר את מכסה השסתומים של המנוע וריתך אותו בריתוך מכוער.

הבדיקה במכון התחילה עם מחשב אבחון של BOSCH שלא מצא שום תקלה, מצרף את דוחות הפלט.

IMG_20160703_085816.jpg IMG_20160703_085823.jpg

לאחר מכן העובד ניגש לפירוק האינג'קטור. הפירוק עצמו פשוט למדי, פתיחת בורג הנעילה, ניתוק צינור עודפים, ניתוק צינור הלחץ הגבוה וניתוק הקונקטור החשמלי. זה המקום לציין שלאחר שסיפרתי לבעל המכון שהמוסך לא הצליח לחלץ את האינג'קטור הוא הכין אותי נפשית לאשפוז של הרכב לכמה ימים ופירוק ראש מנוע לשם החלפת האינג'קטור.

העובד חיבר את פטיש המשיכה לאינג'קטור ובמספר מכות בודדות שלף אותו החוצה בריא ושלם, בלי שום מאמץ מיוחד. מה שכן, במהלך השבוע האחרון ריססתי WD40 על האינג'קטור בכל יום מתוך מחשבה שאולי הוא יצליח לחלחל ולרכך את המשקעים שתוקעים אותו. היום ולפני הנסיעה למכון שחררתי מעט את בורג הנעילה של האינג'קטור ולאחר מספר דקות נסיעה הרגשתי ברכב ריח חריף של דיזל שרוף וקולות של קומפרסיה שבורחת דרך קדח האינג'קטור, כנראה שזה עבד.

הייתי צמוד לעובד בכל התהליך, הוא הראה לי איך הוא מנקה את קדח האינגקטור ממשקעים, שייף את הבסיס עם כלי ייעודי כדי שטבעת האטימה החדשה תשב כמו שצריך ומרח את האינג'קטור החדש בגריז גרפיט למען שליפה עתידית קלה יותר. בנוסף ולבקשתי הוא גם ניקה בספריי מגעים את הקונקטור.

לאחר ההרכבה הנענו את הרכב ויצאתי לנסיעת מבחן. הרעידות שהיו ב D נעלמו כליל, המנוע עובד חלק ועגול בכל ההילוכים ונכון לרגע זה בעיית הרעידות באה על פתרונה. עם זאת הרכב מרגיש קצת כבד, יותר ממקודם, והממיר עדיין לא ננעל :evil:

הערה נוספת היא שהמכון לא ביצע קידוד לאינג'קטור החדש כי המחשב דיאגנוסטיקה שלו הוא של BOSCH וברכב מותקנת מערכת של DELPHI. ממכון מקצועי שכלללללל תכליתו היא התמחות בדיזל, החלפת ושיפוץ אינג'קטורים, משאבות וטורבואיים הייתי מצפה שהוא יחזיק את הכלים המקצועיים הרלוונטיים של יצרני ה OEM הנפוצים בשוק.

בתמונות המצורפות ניתן לראות את האינג'קטור הישן לפני הוצאתו מהרכב, פטיש המשיכה מחובר, האינג'קטור הישן מחוץ לרכב ואת האינג'קטור החדש עם הפקק הכתום לפני ההרכבה.

אני מקווה שהשבוע יצא לי סופסוף להגיע לדיאגנוסטיקה במוסך מורשה עם סורק מקורי, שם גם אוודא כי קידוד האינג'קטורים תקין ואולי נצליח להבין למה הממיר לא ננעל. אעדכן.

IMG_20160703_100616.jpg

IMG_20160703_100811.jpg

IMG_20160703_100958.jpg

IMG_20160703_104439.jpg

פורסם

נשמע שרכשת רכב מוזנח או שטופל ברשלנות. עדין מסוקרן לגבי פתרון הבעיה בגיר. סחבק חושד במחשב.

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
נשמע שרכשת רכב מוזנח או שטופל ברשלנות. עדין מסוקרן לגבי פתרון הבעיה בגיר. סחבק חושד במחשב.

זה בדיוק העניין, הוא קנה רכב שנראה מאוד שמור (ואיתמר מבין דבר או שניים) עם היסטוריה מלאה של טיפולים במוסך היבואן - ומסתבר שגם שם עשו קיצורי דרך.

מבאס.

אהבתי מאוד את הדרך שפירקת את המזרק הסורר. ככה עושים! בסבלנות, ועם שכל. לא משתחרר? הרעידות של הדיזל וחלחול מאסיבי של WD40 ישחררו גם את האמא שלו.

• תוכן חדש...