Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי אנחנו זוג חמוד שרוצה להתפנק בטיול של 3 שבועות באירופה,

חשבנו על לנסוע מרומא לאתונה אבל נראה לנו זה יותר מדי צפוף -

ואנחנו מתלבטים בין ייון או איטליה - נשמח לעזרתכם ודעתכם...

חשוב לנו גם לנסוע וגם להנות וקצת להתפנק...

פורסם (נערך)

גרמניה זה למי שאוהב את אירופה. המדינות שפותח השרשור מתעניין בהן (אולי שתי המדינות האהובות עלי) הן ממש לא זה, גם אם הן (בינתיים) חלק מן הגוש האירופי.

ולענייננו: אני לא בטוח אם אפשר לדחוס שלושה שבועות ב"דרכים" לתוך יוון היבשתית. אולי יזדמן לי לבדוק את זה בהזדמנות...

טיול לאורך איטליה - אפשר. בהתחשב במשך הזמן זה אומר שתעבור גם בחלקים דרומיים (וכמעט לא מתויירים) של איטליה, שם מסתתרת איטליה ה"אמתית" - שווה.

הבעיה היחידה של זה מבחינת טיול בנהיגה עצמאית היא תרבות הנהיגה במקומות הללו (לצורך העניין גם ביוון) שתצטרך להתמודד איתה. גם לנהג ישראלי מחוספס זה יכול להיות אתגר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הי

שתי אופציות עולות לי בראש, מניסיון:

בירח דבש שלי חרשנו את הולנד וצפון גרמניה עם רכב. יופי של טיול ויופי של אטרקציות בדרך.

בעבר חרשתי את איטליה, גם היא יעד נהדר. אפשר לתור אותה על כל חלקיה וליהנות מהאוכל, הנופים, והפנינות של כל מחוז באיטליה, אולי גם לשלב את האי סיציליה בדרום.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

טוב אז המלצה ראשונה זה באמת גרמניה, רכב גרמני ובזול, אחלה נופים ואחלה כבישים.

המלצה שניה שאולי תשמע לך יותר מעניינת זה פורטוגל, מקום מדהים ולא כל כך מתויר כמה מרכז אירופה..

פורסם (נערך)

אורי - מצטרף להמלצה על פורטוגל, אבל מדובר ב-3 שבועות , כך שהייתי מרחיב גם לחלקים מספרד.

לגבי הולנד וגרמניה - צריך לתחם תא שטח מוגדר. טיול יסודי בהולנד הוא עניין של כשבועיים ואין כל קושי למתוח אותו לשלושה, במיוחד אם מוסיפים גיחות לבלגיה ו\או גרמניה.

שני טיולים ארוכים (שבועיים) שעשיתי עצמאית בעלויות סבירות והנאה מרובה - האחד בדרום גרמניה (בואריה והיער השחור) והאחר שילוב של שבוע באוסטריה, שבוע בשויצריה (עם לינה בצד בגרמני של באזל) ובסוף יומיים לקניות במינכן. כיון שמדובר ב-3 שבועות אפשר בהחלט לשלב, למשל שבוע בשויצריה, שבוע ביער השחור ושבוע בבואריה +\- גיחות לאוסטריה (אזור זלצבורג) וצרפת (קולמאר, שטאסבורג), בהתאם לתחומי העניין ומסגרות הזמן והמרחק.

מבחינת ארגון - לאור ריכוז אתרים גבוה בחלקים נכבדים מאירופה הייתי בונה טיול כזה על סדרה של כוכבים ברדיוס של 100-150 ק"מ (כל אחד מהם שהיה של 5-7 לילות) עם קטעי קישור יותר ארוכים. הדבר אמור במיוחד בגרמניה, הולנד, אוסטריה ושויצריה. במקומות פחות מרוכזים, כגון פורטוגל וספרד אכן טיול נודד עם החלפת מקום לינה כל 1-3 לילות, מה שחוסך קילומטראז' אבל מכביד בעניין הפריקה והטעינה.

והמלצה אחרונה - ערים גדולות למקם בתחילת ו\או סוף הטיול, בלי רכב אלא בהסתמכות על תח"צ.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי. ב-2013 תכננתי טיול של 12 ימים ו4200 ק"מ באיטליה צרפת ושוייץ. ממליץ בחום! כמובן שמתאים גם לשלושה שבועות מאחר ואנחנו כל לילה עשינו במקום אחר..

אחרי הטיול פתחתי שרשור עם תמונות (של רכבים בעיקר) וכו'.. אתה מוזמן להסתכל ואם יהיו שאלות תפנה אליי בפרטי..

Eurotrip2013.jpg

פורסם

הרעיון של כספון מעלה בי עוד רעיון - צפון מזרח ספרד\פירינאים\היבירה הצרפתית ופרובאנס. מתוך אזורים אלה באופן אישי טיילתי שבוע באזור ברצלונה (פופולרית מאד, יש הרבה מה לראות, אבל אישית לא אהבתי במיוחד בגלל האוכלוסיה) ועוד שבוע בפרובאנס (אהבתי מאד, חוץ מאשר קטעים מסויימים בניס). להבנתי גם הקטע המקשר בין האזורים מעניין, אבל לא התנסיתי בו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מומלץ טוסקנה וצפון איטליה, נופים מדהימים ואוכל מעולה, אני עשיתי רק צפון איטליה כמובן גם באזור הדולומיטים 2000 ק"מ בשבועיים.

פורסם

שלום

מרומא לאתונה? למה? אם זה אפשרי בכלל מבחינת השכרת רכב, דמי החזר יהיו כל כך גבוהים וכל העניין יירד מהפרק.

רשמו כאן כמה רעיונות טובים.מחזק את ההמלצה על איטליה.אפשר להתחיל מרומא ולסיים במילנו.אין דמי החזר לרכב שכור

במקרה כזה.אם איטליה מדברת אליכם,זה יהיה טיול חלומי.מדרום איטליה על כביש החוף האמלפיטני הנחשב לאחד היפים באירופה,

(סורנטו,רוולו,פוזיטנו ועוד כמה מקומות קסומים,המשך לכיוון עקב המגף האיטלקי (אלברובלו,מאטרה, סנטיליאנה דל מארה),נסיעה

צפונה לאורך החוף עד אזור טוסקנה עם סן ג'ימינאנו, פירנצה וצפונה לעבר ונציה ואז מערבה לכיוון האגמים , האלפים וסיום במילנו.

במידה שישאר לכם זמן, תוכלו לקפוץ לשוויץ.

תהנו ותבלו

סלע

פורסם
צפון מזרח ספרד\פירינאים\הrיבירה הצרפתית ופרובאנס. מתוך אזורים אלה באופן אישי טיילתי שבוע באזור ברצלונה.

הזדמנתי לקטלוניה כבר פעמיים וגם אני לא מת עליה. אני חושב שהיא במצב דומה לזה של צפון איטליה מול הדרום: היא הרבה יותר מתמערבת ואירופית, במובן הלא טוב של המלה.

מי שרוצה את איטליה או ספרד ללא כחל ושרק - צריך ללכת לחלקים הדרומיים של המדינות הללו. התרבות שם יותר "אותנטית" למקורות הים-תיכוניים שלה, ולרוב אלו גם מקומות פחות מתויירים.

אני חוזר ומדגיש שבשני המקומות הללו כאחד קיימת בעיה גדולה של תרבות נהיגה ובחלקם גם של איכות הכבישים הצדדיים, ולכן הנהיגה בהם יכולה להיות מאתגרת.

פורסם (נערך)

הערת שוליים, אבל מתחברת לנושא השרשור: לא חלמתי שאהנה כל כך מנהיגה בפיאט 500L עם מנוע דיזל 85 כ"ס - אבל זה היה המצב בכבישי עמר ורדון שבפרובאנס, בשיא הואקאנס של הקיץ שעבר. כבישים צרים, מפותלים ותלולים בחבל ארץ מדהים. בהחלט יכול להשתלב בטיול עם צפון איטליה או מערבה לכיוון הפיריניאים.

חן, ההתרשמות שלי מברצלונה הפוכה משלך: היתה לי תחושה שכולם גנבים (כן, אפילו במקדונלד'ס ניסו לרמות אותי) ומסריחים (נסה להכנס לרכבת התחתית בלי מסכת אב"כ). ממש לא יכולתי לומר זאת על הצרפתים בפרובאנס, שהיו מסבירי פנים במידה מפתיעה למוניטין שלהם, או האיטלקים בטיול שמרכזו היה וורונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אתה אגב צודק. בברצלונה בפרט יש מכת כייסים בלתי רגילה. ולא, לא מדובר על "מהגרים" אלא על ספרדים ילידים.

עדיין, בהשוואה למדריד למשל, הנינוח של העיר ושל קטלוניה בכלל הרבה יותר אירופי. האפשרות שהיא תיפרד מספרד בתרחיש המאוד סביר שזו תיפרד מן האיחוד - שרירה וקיימת.

אגב, גם לי זכרונות מעולים מכבישים מפותלים באיטליה, אם כי אני כבר ממש לא זוכר איפה. אני שוב חוזר (לתשומת לבו של פותח השרשור) על כך שהנהגים המקומיים חוליגנים ברמות. נכנסים שם לסיבוב מתוך ציפיה למצוא מישהו בנתיב שלך מנגד.

• תוכן חדש...