Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוספור (זרחן) + ויטמין B12

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אתה צריך?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

ויטמים B12 - רק אם יש לך מחסור (בגש בדיקת דם מרופא המשפחה). יש כדורי מציצה, לדעתי של סולגאר. ואם המחסור משמעותי עדיפה סדרת זריקות.

זרחן - בשביל מה?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בכלל - תוספות של ויטמינים, לוקחים אך ורק כאשר יש מחסור (בהתאם לתוצאה בבדיקת דם). גם אז - רק לפי הנחיות רופא (קובע כמויות).

במידה ויש עודף ויטמינים בגוף -גורם נזקים בריאותיים, ברובם לא הפיכים.

אנשים נוטים לקחת תוספי ויטמינים כי זאת אופנה / כי עודף "לא יכול" להזיק וכל מיני סיבות חסרות הגיון רפואי.

במידה וזה צורך עקב מחסור - רופא המשפחה ייתן תוספי תזונה ספציפיים עם הנחיה לגבי כמויות נדרשות (כדי לא להגיע למצב של עודף).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

עם דיאטה ישראלית מקובלת לא צריך להיות לך שום מחסור - אלא אם אתה מגביל עצמך או שיש לך בעיה רפואית שמונעת ספיגה או ניצול של מרכיבים מסוימים.

אופנת התוספים מתאימה בעיקר ליצרנים, הם מרויחים מזה הרבה מאד כסף. הירקן, הקצב והחנווני שלך יספקו את צרכיך בצורה הרבה יותר זולה וטעימה.

יש לזה כמה יוצאים מהכלל כמו המלצות לתוספים מסוימים בתינוקות, נשים הרות והאוכלוסיה המבוגרת - אבל מדובר בטיפול במחסור ידוע (לפי בדיקות אישיות או לפי מאפייני האוכלוסיה) ולא באיו ירירה באפילה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני בעברי הייתי מכור לתוספים האלה ורק חיפשתי עוד כדורים לתקוע בתפריט היומי שלי. אחרי קריאה מעמיקה והרבה מאוד מידע שקראתי, המסקנה מכל התוספים והכדורים הללו שזו תעשייה שמגלגלת מיליארדים - אבל היעילות שלהם מוטלת בספק. כל הכדורים האלה סינטטיים, הם באים כחומר מבודד, ובטבע לעולם לא תראה ויטמין כלשהו בלי שום דבר מצוות אליו, שבהרבה מקרים חיוני וחשוב לספיגה מלאה של הויטמין המרכזי ועבודה בסינרגיה איתו.

בנוסף, יש נטייה לזלזל בוויטמינים כי הם לא מוגדרים כתרופה - רק שזה ממש לא נכון.

כל התוספות החיצוניות האלה לא מאזנות דבר, אלא רק מגבירות את הסיכון להגיע למצב של אי-איזון של כימיקלים בגוף.

תאכל פירות, ירקות, בשר, ביצים, דגים, ופחמימות איכותיות - וצא מהמיינדסט המודרני הזה של "אין לי ז' לשנות משהו באורח החיים שלי, תביאו לי ת'כדור ונסגור פינה"

פורסם

צריך להביא בחשבון שהטרנד הזה נוצר בארה"ב, ושם שני אלמנטים פעלו באותו כיוון: האחד הוא התזונה המאוד לא מאוזנת של האמריקאים, השני הוא השיווק האגרסיבי של חברות התרופות. התזונה בישראל הרבה יותר מאוזנת מאשר בארה"ב, לכן בעית החסרים הרבה יותר מצומצמת. את השיווק, לעומת זאת, ייבאנו מארה"ב והוא משיג הישגים גדולים.

פורסם

חברים, זה יצא קצת מפרופורציה.

יש לי מחסור שהתגלה לפני כשנה ואני מבצע בדיקות דם סדורות. הכל בסדר איתי למעט בתמונת הדם יש קצת חוסר ולאחר שנה שבה ניסיתי להשלים אותם ע"י שינוי תזונתי ללא הצלחה - הציע לי הרופא לקחת אותם באופן "מלאכותי".

זה הכל.

אז, תוכלו לענות בבקשה לשאלה הראשונה שלי?

תודה ואחלה שבוע.

פורסם

אם כך, שאל את הרופא שלך. ואולי גם בקש לבדוק מה סיבת המחסור.

ד"ר גוגל ואפילו מגיסטר CF הם יועצים רפואיים גרועים.

פורסם

אם כך אז קח מרשם לזה ותקנה דרך קופת החולים, ייצא לך משמעותית יותר זול מכל מקום

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...