Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בדעה שאם היצרן לא הגביל מהירות למכונית, אין סיבה שאותה מכונית לא יכולה לנסוע במהירות גבוה. אחרת היצרן היה מגביל את המהירות.

אך בכל זאת, יש תאנים מסוימים שיש להגביל את המהירות, ויש לראות את הסיבות בספר הרכב.

לאבי היה פסאט, ובספר רכב כתוב שאוטו עם גרר, אין לנסוע יותר מ-100 קמ"ש.

פורסם

זה נכון לכל רכב ובמדינות רבות זה מעוגן בחוק.

זה לא ממניעים של שמירה על מכלולי הרכב, אלא מטעמים של יציבות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני בדעה שאם היצרן לא הגביל מהירות למכונית, אין סיבה שאותה מכונית לא יכולה לנסוע במהירות גבוה. אחרת היצרן היה מגביל את המהירות.

אך בכל זאת, יש תאנים מסוימים שיש להגביל את המהירות, ויש לראות את הסיבות בספר הרכב.

זה לא שיש הגבלה , פשוט הבלאי גדול יותר ומהר יותר אם זה למנוע או לשאר הדברים מסביב

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם

אין בלאי וכלום למנוע.

המנוע בנויי ותוכנן לעבוד בתנאים נקובים, ז"א סל"ד עד הקן האדום, ולכן לא יהיה כל נזק או בלאי מואץ למונע.

כל מהנדס מכונות (וגם חשמל) מדופלם יגיד לך זאת.

בטיחות ונוחות זאת סיבה אחרת.

פורסם
אין בלאי וכלום למנוע.

המנוע בנויי ותוכנן לעבוד בתנאים נקובים, ז"א סל"ד עד הקן האדום, ולכן לא יהיה כל נזק או בלאי מואץ למונע.

כל מהנדס מכונות (וגם חשמל) מדופלם יגיד לך זאת.

בטיחות ונוחות זאת סיבה אחרת.

לפני מספר שבועות הועלה פה פוסט לגבי הבחור מארה"ב שנסע על טונדרה עם מנוע+גיר מקוריים אם אני לא טועה 2 מליון ק"מ.

וההסבר שניתן בפורום הוא שהבחור נסע במהירות שיוט, כאשר בעקבות המנוע הגדול של הרכב, הסל"ד במהירות הזו היה סביב 1700 ולכן הבלאי המינימלי.

לפי דברייך -גם אם אוטו נוע קבוע על 3500 או 4000 סל"ד אין בעיה?

יכול להעיד מנסיון כי בפיאט פונטו גרנדה ידנית 1.2 כאשר האוטו על 120 הסל"ד הוא בערך 3700. השאלה אם זה לא מקצר את חיי המנוע

פורסם

שותף ללבטים. באמת לא נשמע הגיוני שבמאמץ מסויים גם בלי להגיע לקו האדום לא תהיה שחיקה מוגברת של חלקי הרכב ועוד שאלה, האם היא שולית או משמעותית.

פורסם

כלל פשוט, כלל שהסל"ד גבוה יותר יש יותר בלאי. נסיעה מהירה תכופה כאשר מהירות המנוע גבוהה, יש יותר בלאי מנסיעה במהירות יותר נמוכה.

מצד שני, שאומרים בלאי לא צריך מייד להתרגש כי כנראה זה משהו שלא תרגיש, אלא אם תחזיק את הרכב להרבה מאוד שנים.

פורסם

לכל מנוע יש נקודת מומנט מקסימלית. כאשר המנוע עובד במקסימום מומנט ובמצערת לא פתוחה עד סוף העומס (load) קטן יותר על שאר המכלולים. בסל"ד גבוה יותר יש יותר בלאי לחלקים מתכלים כמו רינגים וכדומה. אפשר לפצות על כך בטיפולים תכופים יותר או שמן איכותי יותר אך לא חייבים. בכל מקרה לא חושב שיש רכב שנסיעה על 4 אלף סלד תפגע בו וגם לא 4 וחצי אלף במרווחי טיפול סבירים. אלה סלדים סבירים למנועי בנזין. נסיעה בינעירונית עדיפה על נסיעות עירוניות באופן כללי. מכיר בעל ג'סטי קטנה שהיה נוסע 120 שנים המנוע שלו היה כמו חדש עם הקפדה על טיפול בזמן.

ציטוט קטן:

When the car is not accelerating, engine loading comes from whatever forces are acting against the motion of the engine. Internal friction (pistons, crankshaft, transmission, etc.), external friction (tires on road surface), drag, gravity (when going uphill). "Load" means how much power is required of the engine for the car to have some speed and acceleration.

As you point out, when a vehicle is cruising on the highway, it only needs a small percentage of its total available power output to maintain speed. Unless we're talking really high speeds and/or an exceptionally gutless wonder of a car, cruising on the highway just isn't a high-loading situation.

הזול עולה ביוקר

פורסם

הרי זה ברור שבלאי נקבע קודם כל לפי כמות סיבובי מנוע.

באלף סל"ד זה X וב3 אלף זה [לפחות] X כפול 3.

בנוסף כל מה שמעל 3.5 אלף סל"ד(בערך) זאת נסיעה מאומצת

בסל"ד כזה או יותר, המנוע יכול לצרוך שמן(בצורה טבעית), צריך לבדוק שמן כל הזמן, צריך להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר ולא לפי ספר טיפולים.

בחלק גדול מהרכבים בסל"ד גבוה השמן לא עובר דרך מסנן בפילטר שמן, אלא דרך שסתום bypass.

לכן המסכנה די ברורה, לנסוע על 4.5 אלף סל"ד זמן ארוך זה לא דבר הכי בריאה למנוע.

פורסם
הרי זה ברור שבלאי נקבע קודם כל לפי כמות סיבובי מנוע.

באלף סל"ד זה X וב3 אלף זה [לפחות] X כפול 3.

בנוסף כל מה שמעל 3.5 אלף סל"ד(בערך) זאת נסיעה מאומצת

בסל"ד כזה או יותר, המנוע יכול לצרוך שמן(בצורה טבעית), צריך לבדוק שמן כל הזמן, צריך להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר ולא לפי ספר טיפולים.

בחלק גדול מהרכבים בסל"ד גבוה השמן לא עובר דרך מסנן בפילטר שמן, אלא דרך שסתום bypass.

לכן המסכנה די ברורה, לנסוע על 4.5 אלף סל"ד זמן ארוך זה לא דבר הכי בריאה למנוע.

המקצוע שלי כמהנדס ומנהל מוצרים בתחום מסננים לתעשיית הרכב, לא הפגיש אותי עם ספציפיקציה של יצרן מנוע או יצרן מסנני OEM שבה מוזכר או נדרש פתיחת שסתום BYPASS במסנן שמן בסל"ד כזה או אחר. הסיבה היחידה לפתיחת שסתום BYPASS זה בהתנעה מאוד קרה בטמפ מתחת לאפס ו/או פילטר שנסתם עקב כמה סיבות שלא אפרט כי אין טעם להיכנס לזה. המטרה של שסתום זה היא שתמיד יגיע מעט שמן למנוע גם אם המסנן נסתם, קרס, או כל דבר אחר. בדרך כלל זה נע בין 3-6.5 BAR תלוי אם זה רכב LV או משאית וכדומה. זה נקבע ע"י יצרן המנוע. יש מסנני AM סינים זולים שהשסתום לא מתוכנן לפי הספציפיקציה של יצרן המנוע כי אין להם אותה והם גם לא משווים עצמם ל OEM כי אין להם את המעבדות והתקנים הנדרשים ולכן עלול השסתום להיפתח חלקית או בצורה מלאה רק בגלל שכך השסתום בנוי. זה בעצם תכנון לקוי שאינו תואם את הוראות היצרן וגורם לבלאי מואץ במנוע. עם זאת, אני לא שולל שפשוט לא נתקלתי עד היום בתכנון כזה ואולי זה קיים. אני בספק.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...