Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח,

פרקתי את הHU הישן ( פיוניר בן 9) ומתברר שמחבר השתנה הן הכיוון שלו והן מיקום החוטים ( לבן וסגול החליפו מקום)

השאלות שלי הן:

דלימה ראשונה: האם עדיף לרכוש מתאם לצמה המקורית ולחבר את ה HU החדש בעזרתה או פשוט להוציא את האיזולירבנד הישן ולחבר את המחבר של ה HU החדש במקום זה הישן?

דילמה שניה: במידה ואני מחבר את המחבר החדש בעזרת איזולירבנד האם עדיין לשמור על חיבור " צבע לצבע" ( לאן שהתבחר הסגול הישן, לחבר את הסגול החדש) ללא התייחסות לכך שפיוניר שינו את מיקום הצבעים?

ואיך בכלל אוכל לדעת עכשיו שהקוטביות לא התחלפה? האם פשוט לזכור איזה צבע התחבר לאיזה צבע בחיווט של הרכב ופשוט ברמקול לוודא חיבור הצבע המתאים לקוטביות הנכונה?

מצורף צילום המחבר החדש והמחבר הישן המחובר לצמת הרכב

תודה לכולם

IMG_20160512_114040.jpg

IMG_20160512_114100.jpg

פורסם

אוקיי תודה, ולגבי חיבור החשמל אני מחליט אם לחבר את הצהוב או אדום בהתאם להעדפה שלי לגבי הפעלה אם או בלי סויטץ?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

פורסם
אוקיי תודה, ולגבי חיבור החשמל אני מחליט אם לחבר את הצהוב או אדום בהתאם להעדפה שלי לגבי הפעלה אם או בלי סויטץ?

להחליט אתה יכול מה שאתה רוצה. :wink:

המלצתי תהיה לחבר כמו שצריך, כדי להימנע מפוטנציאל לזליגת זרם/שכחה של הרדיו דולק.

בהקשר זה אגב, אפשר/צריך לבדוק/לוודא איך החוטים המקוריים (אלו של פיג'ו) מתנהגים, כי לפחות בכל הנוגע לצבעים סטנדרטיים של הכבלים הם לא משתמשים.

פורסם

אני אחדד את השאלה, נכון להיום הרדיו דולק גם ללא סויטץ. לאחר שפירקתי את הרדיו הקודם ראיתי שגם האדום וגם הצהוב מחוברים לצמה של הרכב. הכוונה שלי הייתה אם לחבר במחבר החדש רק את האדום . ולא את שניהם כמו שהיום מחובר.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

פורסם

אתה לא יכול להימנע מחיבור של אחד מהם.

במכשיר החדש, הצהוב הוא עבור מתח קבוע לזכרונות וכיוצב' - אי חיבור שלו יגרום לאיבוד תחנות רדיו, הגדרות וכד'.

האדום הוא עבור מתח אחרי סוויץ' - אי חיבור שלו ימנע הדלקה של המכשיר. זה מקור המתח/זרם עבורו.

וזה בדיוק הענין שזכרתי לגבי הפיג'ו, כי נדמה לי שאין בחיווט המקורי מתח אחרי סוויץ' אלא רק קבוע או אולי להיפך ולכן כנראה הם (צהוב ואדום) חוברו לאותו חוט מקורי.

תריץ חיפוש, כי לדעתי זה נידון בעבר.

פורסם

אז ככה,

לאחר שהתייאשתי חיברתי פשוט חוט לחוט ( הרדיו HU הקודם גם כן היה פיוניר כך שהצבעים זהים)

מבחינת כיבוי והדלקה: הרדיו נשאר דלוק אחרי כיבוי הרכב ונשאר דולק למשך 2-3 דקות ואז נכבה.

אם נוגעים בכל מערכת חשמל אחרת הרדיו מתעורר לחיים. כנראה ככזה זה בפיגו'. המערכות חשמל נכבות לבד.

החלפתי את הרמקולים, זיהיתי באמצעות סוללה את הקוטביות של הרמקול הישן ( במקרה שלי הכבל הירוק הוא הקוטב החיובי וחיברתי אותו לקוטב החיובי ברמקול החדש.

הצרפתים הללו השתמשו בכבלים בצבעים שונים ככה שחוט שמגיע לרמקול שונה בצבעו מהחוט בצמה עצמה ( של אותו רמקול) .

השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת בוודאות שבהתקנה הראשונית שבוצעה לפני 10 שנים לא הפכו את הקוטביות. לא הצלחתי להבין מהתרשים שמצאתי באינטרטנט.

צילמתי את החיבורים שאני עשיתי ( חוט לחוט) ניתן לראות ששורת ה + היא הקרובה אלי ( השורה של האדום, חום, אדום, צהוב) ואייני בטוח על פי התרשימים שכך זה צריך להיות

תודה לכול העונים

Clarion PU-2472A radio wiring.jpg

IMG_5290.JPG

IMG_20160514_122731.jpg

IMG_20160514_143947.jpg

מחברי ISO.jpg

צמה.jpg

תמונה מהאינטרנ&#14.jpg

פורסם

אם יש לך רב מודד, תעשה בדיקת רציפות בין היציאה בר"ד/צמה לבין החוט שמגיע לרמקול.

או שתבצע את אותה בדיקת קוטביות מצד הצמה (כשהיא מנותקת מהר"ד ומחוברת רק לרמקולים).

עוד שתי דיאגרמות שמצאתי בקשר ל-206, אבל לא נראה לי שעוזרות במיוחד ולא ברור אם מציירות את המערכת כפי שהיא אצלך:

2013-07-10_234444_preview-peugeot-206-wiring-diagram-10.jpgpreview-peugeot-206-wiring-diagram-11.jpg

• תוכן חדש...