Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

שואל בשביל חבר.

מדובר בפאביה ספייס 2008 , טוען שמדי פעם נדלקות לו 2 הנורות הללו.

החליף דסקיות ורפידות לפני כ 4 חודשים במוסך מורשה.

IMG-20160426-WA0016.jpg

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

האם בזמן שנדלקות המנורות שציינת נשמעת גם התראה קולית ?

תשאל את חברך האם נדלקות לו 3 מנורות הכוללת גם את נורת בלם היד (מהבהבת).

איזה כייף לי :)

פורסם

התשובה חיובית.

גם נורת בלם היד נדלקת וגם חיווי קולי.

עוד אמר כי כבר נכנס למוסך מורשה ואמרו לו חיישן מערכת ABS ודרשו 2500 ש"ח+מע"מ!

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

מנסיוני עם רכבי קונצרן VAG אכן מדובר על תקלה ביחידת ה-ABS. בשלב ראשון רצוי למחוק את קוד התקלה ולהמתין אם התקלה חוזרת.

אני מאמין שזה מה שעשו במוסך בשלב זה.

המחיר שציינת הינו כנראה ליחידת ABS משומשת או מפירוק. מחיר יחידה חדשה עשוי להגיע ל-6000-8000 שקלים.

פורסם

אצלי היתה אותה בעיה, אמרו במוסך שצריך להחליף את המחשב ABS ועלות של תיקון כזה בערך 8 אלף שקל.

התחלתי לבדוק את העיניין בעצמי והתגלה שנוזל בלמים לא מלא עד הסוף, ברגע שהרכב נכנס לסיבוב המפלס יורד והמחשב מתבלבל ורושם תקלה. מילאתי את הנוזל והתקלה לא חזרה מאז.

תמלא את הנוזל בלמים עד הסוף ותראה אם זה מסדר את העיניין.

פורסם

אני יודע מחבר שעובד במוסך מורשה VW שאם לא מחליפים שמן בלמים בתדירות המצוינת בהוראות היצרן השמן הופך חומצי ומשמיד את החיישנים. לכן מומלץ להחליף שמן בלמים בשיטת שמן דוחף שמן עד אשר יוצא נוזל צלול מכל הפטמות שמן בכל הגלגלים. יש לוודא שלא נכנס אוויר ומפלס השמן לא יורד מתחת לראש הבוכנה בעת ניקוז השמן הישן. להסתכל ביטויוב על סרטונים של סקוטי קילמר. בהצלחה. אני מצאתי חיישן כזה באיביי ב600 ש"ח לפולקסווגן גולף משופץ עם אחריות מגרמניה.

הזול עולה ביוקר

פורסם

הם גם לא מחליפים פילטר מזגן. הם גם לא מחליפים שמן גיר ומסנן גיר. בסוף כל זה גורם לנו לבוא עם תקלות חמורות שעולות הרבה כסף. אני מציע לרכוש ספר טיפולים או להוציא מידע מפורט ולדרוש החלפה של מה שצריך בזמן. היום אני יודע שאני יכול לסמוך רק על עצמי, בטח שלט על מוסך יבואן.

הזול עולה ביוקר

פורסם
אני יודע מחבר שעובד במוסך מורשה VW שאם לא מחליפים שמן בלמים בתדירות המצוינת בהוראות היצרן השמן הופך חומצי ומשמיד את החיישנים. לכן מומלץ להחליף שמן בלמים בשיטת שמן דוחף שמן עד אשר יוצא נוזל צלול מכל הפטמות שמן בכל הגלגלים. יש לוודא שלא נכנס אוויר ומפלס השמן לא יורד מתחת לראש הבוכנה בעת ניקוז השמן הישן. להסתכל ביטויוב על סרטונים של סקוטי קילמר. בהצלחה. אני מצאתי חיישן כזה באיביי ב600 ש"ח לפולקסווגן גולף משופץ עם אחריות מגרמניה.

איזה חיישנים משמיד נוזל הבלמים שלא הוחלף ?

פורסם

לפי מה שאני הבנתי מערכת ABS מורכבת מ 4 רינגים, אחד בכל גלגל ובכל גלגל יש חיישן ABS וזה משדר למחשב ABS הראשי. נוזל בלמים מחומצן יכול לפגוע בחיישנים שבגללם. כך לפי המכונאים.

הזול עולה ביוקר

פורסם

^^^^^^

OFFTOPIC

אחלה תשובה בפורום רכב ועוד למשתמש די חדש (מבחינת כמות ההודעות).

לא מתאים לך, אל תענה אבל אין צורך בתגובה מבזה שכזו.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

התגובה לא מבזה. כאן זה פורום טכני לכן לפני שכותבים הסבר טכני רצוי ללמוד ולבדוק לפני שכותבים תשובה למשתמש.

פורסם

מרק, לא הצלחתי להבין את פשר המתקפה. אני לא אומר שאני מבין יותר ממך בנושא. אין לי מושג מי אתה ומה הכשרתך ואין פה כוונה להתנצח. אני עניתי לשאלה והעברתי מידע ממקור שאני תופס כאמין ומוסמך כדי לנסות לעזור לידידנו. על כל אחד בפורום יש החובה לא לסמוך על אף אחד וללכת למוסך כדי לקבל חוות דעת. אני בטוח שיש לך מקורות או ספרות שתפריך את מה שאמר מנהל מוסך יבואן צ'מפיון שהוא במקרה גם מהנדס רכב. אם יש לך, אני מבקש שתחלוק עם כולם את הספרות הזו. אני בטוח שיש גם באינטרנט מידע אמין בנושא. דרך אגב, אני ביררתי כבר בנושא עם כמה מוסכניקים שאמרו שזה נכון ששמן בלמים מחומצן פוגע בחיישני ABS. אפילו רשמתי שאלה בפורום דומה בארה"ב ונתנו לי אותה תשובה. יש גם דרך למדוד את רמת החומציות בשמן בדרך פשוטה מאוד עם וולטמטר כדי לדעת אם הגיע הזמן להחליפו. אני מציע שתחפש את המידע הזה ואם הוא לא נכון במקום לנסות להעליב בצורה ילדותית שלא מעליבה גם ככה וגם לא תורמת לאף אחד כאן, אולי תלמד אותנו משהו חדש, הרי כולנו פה בשביל ללמוד אחד מהשני ולעזור לזולת לפתור בעיות.

הזול עולה ביוקר

פורסם
הם גם לא מחליפים פילטר מזגן. הם גם לא מחליפים שמן גיר ומסנן גיר. בסוף כל זה גורם לנו לבוא עם תקלות חמורות שעולות הרבה כסף. אני מציע לרכוש ספר טיפולים או להוציא מידע מפורט ולדרוש החלפה של מה שצריך בזמן. היום אני יודע שאני יכול לסמוך רק על עצמי, בטח שלט על מוסך יבואן.

על כל אחד בפורום יש החובה לא לסמוך על אף אחד וללכת למוסך כדי לקבל חוות דעת. אני בטוח שיש לך מקורות או ספרות שתפריך את מה שאמר מנהל מוסך יבואן צ'מפיון שהוא במקרה גם מהנדס רכב. אם יש לך. אני מבקש שתחלוק עם כולם את הספרות הזו. אני בטוח שיש גם באינטרנט מידע אמין בנושא. דרך אגב, אני ביררתי כבר בנושא עם כמה מוסכניקים שאמרו שזה נכון ששמן בלמים מחומצן פוגע בחיישני ABS. אפילו רשמתי שאלה בפורום דומה בארה"ב ונתנו לי אותה תשובה. יש גם דרך למדוד את רמת החומציות בשמן בדרך פשוטה מאוד עם וולטמטר כדי לדעת אם הגיע הזמן להחליפו. אני מציע שתחפש את המידע הזה ואם הוא לא נכון במקום לנסות להעליב בצורה ילדותית שלא מעליבה גם ככה וגם לא תורמת לאף אחד כאן, אולי תלמד אותנו משהו חדש, הרי כולנו פה בשביל ללמוד אחד מהשני ולעזור לזולת לפתור בעיות.

מצד אחד אתה אתה כותב שבמוסכים המורשים לא מטפלים ברכב כראוי וגם אתה לא סומך עליהם ומצד שני נראה שאתה כן סומך על דבריו של מנהל המוסך שהוא מהנדס רכב. תבחר צד.

את רמת החומציות של נוזל בלמים לא מודדים עם מד מתח אלא בעזרת ציוד מתאים או לייתר דיוק בודקים את כמות המים שספח נוזל הבלמים.

• תוכן חדש...