Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כי הוא לשעבר.... ובמוסך שהוא היה מנהל הם כן היו מחליפים. אותי הם חייבו להחליף כמו שעון אחרי 3 שנים בפביה שלי. מצד שני בגולף של חמותי לא חייבו להחליף במוסך צ'מפיון אחר וזה היה מוזר ולכן התעקשתי להחליף למרות שלא דרשו. זה ידוע שבמוסכי צ'מפיון אין אחידות. מאז שעזב אני לא הולך למוסכי צ'מפיון.

נכון שיש מכשיר כזה, אבל אפשרי למדוד גם בדרך שציינתי ויש גם סרטונים ביוטיוב של מכונאים מוסמכים שמסבירים בדיוק איך למדוד. הרי נוזל בלמים שלא ספח מים לא יראה הולכה של חשמל. רמת חומציות עולה ככל שנוכל הבלמים סופח יותר מים. אך לא רק ספיחה של מים היא המדד, לכן יש הוראות יצרן. במקרה של ידידנו, כנראה לא החליפו משנת 2008. זה בטוח לא תקין וגם לא בטיחותי, אלא אם כן בדקו והודיעו לו שלא צריך ובכך חסכו לו הוצאה מיותרת.

הזול עולה ביוקר

פורסם

בהמשך למרק, לנוזל בלם אין שום אינטראקציה עם חיישני הabs בגלגלים. לכן התגובה שלך נשמעת כמו קישקוש מוחלט ועוררה את זעמו.

אם אתה יכול לסמוך רק על עצמיך אז על תאמין לכל מה שאומרים לך, למד את המערכת ותבדוק כל מילה.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

אני מקבל את האפשרות שמה שאמרו לי לא נכון, עם זאת, נדמה כי אתם לא מוכנים לשקול את האפשרות שיש משהו שאתם לא יודעים. אני לא מהנדס רכב וגם לא מכונאי, אך אני כן עובד בתחום ובעל רקע הנדסי והבנתי בוודאות מה אמרו לי ומה הסבירו לי וזה לא השתמע לשתי פנים. שוב, אני לא אומר שאין אפשרות זה לא נכון. כמו שאמרתי, זו לא דעתי ולא המקצוע שלי אך זה מידע מלפחות 4 מקורות שטוענים שיש קשר בין הדברים. אולי מדובר ברכבים מסוימים ואולי לא... אני לא יודע. אני הייתי ממליץ לכם ללמוד יותר לעומק את הנושא כי אנשים כן סומכים על מה שאתם רושמים. גם אני הסתמכתי לא פעם על מידע שמרק ואתה רשמתם פה בפורום. אני יצא מנקודת הנחה שאתם צודקים. האם תהיו מוכנים ללמד אותי מדוע בכלל מחליפים נוזל בלמים? למה בכלל למדוד רמת חומציות? מה ההיגיון בהחלפה אם לא חסר שמן ואין נזילות? למה לסכן כניסת אוויר למערכת אם הכל תקין? כי אם באמת אין סיבה אז אפשר להבין למה משנת 2008 לידידנו לא החליפו שמן בלמים ואני אדע שלא צריך להסכים להחלפה כזו בפעם הבאה שידרשו זאת במוסך כחלק מטיפול תקופתי.

באמת שמטרתי היא להבין וללמוד ולא להתווכח.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)

מחליפים נוזל בלם כי זה נוזל שסופח לחות וכתוצאה מכך נקודת הרתיחה שלו יורדת. נוזל בעל נקודת רתיחה נמוכה עלול לרתוח בזמן בלימה ממושכת והנהג יאבד יכולת בלימה. המדידה שעליה אתה מדבר באה לתת אינדיקציה לכמות הלחות שהנוזל ספח אבל היא די חסרת משמעות מכיוון שלרוב מבצעים אותה על הנוזל בכוסית העודפים ולא בצלינדר הבלימה של הגלגל, המקום שבו הנוזל באמת עובד.

אין שום סיבה טובה למה לא החליפו נוזל במשך 8 שנים. ואפילו חמור מזה, לא מעט מוסכים בארץ הקודש נוטים להחליף נוזל רק במיכל העודפים ולא לנקז מכל המערכת. לכן יש להתעקש תמיד על החלפת נוזל מלאה.

בנימה אישית, אתה כותב המון טקסט ועם המון בטחון בשביל משתמש חדש ולא מוכר. תוריד רגע הילוך, אין לי ספק שיש לך המון ידע לתרום. תתרום מהידע האמיתי שיש לך, לא משמועות ודיבורים ששמעת, יש הרבה שמועות אורבניות ובבל״ת בתחום הזה.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל, תודה על ההסבר המפורט, אמנם ידעתי את מה שרשמת מעלה עקב צפייה בסרטונים של סקוטי קילמר ביוטיוב:

(ממליץ)

אך אני מבין ומקבל את הערתך לגבי החיישנים והקשר בין חומציות לנזק לחיישנים. אם אכן אין קשר בין הדברים אזי יש לי כמה טלפונים ומיילים לכתוב (הם יהיו קצת כועסים). אני מבין שלמרות שיש כאלה שאמרו משהו והם עובדים בתחום לא תמיד זה נכון וזה די מקשה על ההחלטה האם לעשות משהו או לא...

אני כן אשמח לעזור בנוגע לשאלות על מסננים לרכב זה התחום המקצועי שלי ואשתדל להתמקד בו אם יהיו שאלות בנושא.

שוב תודה ושבוע טוב.

הזול עולה ביוקר

פורסם

יגאל, תודה על ההסבר המפורט, אמנם ידעתי את מה שרשמת מעלה עקב צפייה בסרטונים של סקוטי קילמר ביוטיוב:

(ממליץ)

אך אני מבין ומקבל את הערתך לגבי החיישנים והקשר בין חומציות לנזק לחיישנים. אם אכן אין קשר בין הדברים אזי יש לי כמה טלפונים ומיילים לכתוב (הם יהיו קצת כועסים). אני מבין שלמרות שיש כאלה שאמרו משהו והם עובדים בתחום לא תמיד זה נכון וזה די מקשה על ההחלטה האם לעשות משהו או לא...

אני כן אשמח לעזור בנוגע לשאלות על מסננים לרכב זה התחום המקצועי שלי ואשתדל להתמקד בו אם יהיו שאלות בנושא.

שוב תודה ושבוע טוב.

הזול עולה ביוקר

פורסם

דווקא סקוטי קילמר הוא לא הבחירה הראשונה שלי, הוא דמות נוצצת ופופוליסטית מידי, לפעמים ניראה שהוא מנסה להראות כמה הוא מגניב במקום להעביר ידע טכני. הייתי הולך על ערוצים כמו ericthecarguy, humble mechanic, engineering explained

יום טוב גם לך

פורסם
זה כי הוא לשעבר.... ובמוסך שהוא היה מנהל הם כן היו מחליפים. אותי הם חייבו להחליף כמו שעון אחרי 3 שנים בפביה שלי. מצד שני בגולף של חמותי לא חייבו להחליף במוסך צ'מפיון אחר וזה היה מוזר ולכן התעקשתי להחליף למרות שלא דרשו. זה ידוע שבמוסכי צ'מפיון אין אחידות. מאז שעזב אני לא הולך למוסכי צ'מפיון.

נכון שיש מכשיר כזה, אבל אפשרי למדוד גם בדרך שציינתי ויש גם סרטונים ביוטיוב של מכונאים מוסמכים שמסבירים בדיוק איך למדוד. הרי נוזל בלמים שלא ספח מים לא יראה הולכה של חשמל. רמת חומציות עולה ככל שנוכל הבלמים סופח יותר מים. אך לא רק ספיחה של מים היא המדד, לכן יש הוראות יצרן. במקרה של ידידנו, כנראה לא החליפו משנת 2008. זה בטוח לא תקין וגם לא בטיחותי, אלא אם כן בדקו והודיעו לו שלא צריך ובכך חסכו לו הוצאה מיותרת.

איפה ראית שמכונאים ממליצים לבדוק את כמות המים שספח נוזל בלמים בעזרת וולטמטר כפי שכתבת קודם לכן ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לסקוטי קילמר יש כמה סרטונים בנושא באחד מהם בו סקוטי מראה שגם אם אין את המכשיר המיוחד שהראה בסרטון ששיתפתי כאן אפשר למדוד עם וולטמטר או מולטיטסטר. הוא אמר (מזכרוני הרעוע) שהמתח בקריאה צריך להיות קטן מ o.3 וולט מקביל ל 3% אחוזי מים, כמו גם במכשיר המיוחד כאשר יש קריאה של 3 אחוז זה אומר שיש להחליף נוזל. לא הצלחתי למצוא את הסרטון כרגע, זה היה במקרה שנתקלתי בסרטון הזה לפני מספר חודשים. אנסה לחפש את הסרטון בהמשך ולשתף.

יש גם טסט כימי פשוט עם נייר לקמוס שמשנה צבע כאשר הנוזל ספג לחות. או רפרקטומטר שמראה ויזואלית כמה אחוזי מים יש בדגימה.

http://www.wikihow.com/Check-Brake-Fluid

מצד שני בקישור הזה:

http://pagid.com/news/why-test-brake-fluid/

רשום שאין לסמוך על בדיקות מוליכות ויש לעשות בדיקת רתיחה. מעניין. לא מרגיש בטוח לחוות דיעה לכאן או לכאן, אני רק שם את מה שאני קראתי פה. בכל מקרה, אני נשאר עם הוראות היצרן של הרכב שלי ולא מסתמך על בדיקות כאלה או אחרות.

בנוסף, יש עוד סרטון של סקוטי שאולי יכול לעזור לבחור להבין מה גורם לתקלה שהבחור שאל עליה:

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)

המכשיר לבדיקת אחוז המים שספח נוזל הבלמים המבוססת על בדיקת מוליכות של נוזל הבלמים הנראה כמו עט אכן נמצא בשימוש של מכונאים מסויימים. הבדיקה בעזרתו היא לא מדוייקת ואסור להסתמך על הבדיקה הזו.

הבדיקות המדוייקות יותר והמומלצות על ידי ייצרני נוזלי בלמים וגם ייצרני הרכב הם:

1. בדיקה בעזרת רפרקטומטר אופטי המכוייל לסוג נוזל הבלמים קרי DOT 3 או DOT 4. בדיקה מאוד מדוייקת.

2. בדיקה בעזרת מודד אשר מרתיח את נוזל הבלמים ומודד את טמפ' הרתיחה. בדיקה הזו הכי מדוייקת.

נייר לקמוס לבדיקת נוזל הבלמים גם היא בדיקה לא מדוייקת מכיוון שנייר הלקמוס עלול לשנות את צבעו בזמן חשיפה ללחות הנמצאת באוויר עוד לפני הטבילה שך הנייר בנוזל בלמים.

הכי חשוב לבצע את הבדיקה עם טיפת נוזל בלמים שנלקחה מאחד הצילנדרים ולא מהכוסית כפי שכבר כתבתי בעבר וגם יגאל כתב.

קיימות עוד שיטות לבדיקת נוזל הבלמים כגון: בדיקת כמות הנחושת הנמצאת בנוזל הבלמים. כמות גדולה של נחושת עשוייה להעיד שנוזל הבלמים איבד חלק מתכונות ההגנה בפני קורוזיה במערכת הבלמים. נוזל בלמים חדש מכיל 0 אחוז נחושת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...