Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

shit happens

היום: באתי לנסוע עם האוטו. כשעצרתי בצומת, ורציתי להאיץ שוב, הסל"דים עלו והאוטו לא התקדם, ואז פתאום במכה קפץ קדימה. יש בעיה עם ההילוכים הנמוכים שלא משתלבים טוב, ונורית check נדלקה.

לבעיה הזו היו סימני אזהרה -

אתמול: הבחנתי שההילוכים הנמוכים לא משתלבים טוב במהלך הנסיעה אך שיערתי שכנראה אני לחצתי לא טוב על דוושת הגז.

שלשום: המעבר מהילוך ראשון לשני הורגש לא בצורה חלקה, שינוי קל ברחש המנוע - הצצתי בשמן מנוע ושמן גיר וזה נראה בסדר.

הערות נוספות-

שמן גיר הוחלף בסה"כ לפני כמעט חודשיים, אחרי שתיבת ההילוכים פורקה לגמרי והורכבה מחדש כדי להתקין מחזיר שמן בין המנוע לגיר. אני משער שיש בעיה ממש בתיבה עצמה.

שורה תחתונה:

האם להזמין גרר למוסך, ואם כן - אני מעוניין בהמלצה למוסך (אם לא רושמים פה אני אשמח לקבל הודעה פרטית / הכוונה).

שמי איתי

וממש לאחרונה נעשיתי בעל רכב: יונדאי גטס 2007 !! 8)

פורסם

אני מבקש אם מישהו יכול להגיע לטכניון עם סורק תקלות, מכיוון שנורית check engine נדלקת מקווה שיהיה אפשר לאתר את הבעיה דרך זה.

שמי איתי

פורסם (נערך)

איתי,

כמה הערות:

1. המצבר שלך תוצרת חברה לא מוכרת, והוא אמנם בן שנה אך לך תדע מה עבר עליו. יתכן שמתח מצבר נמוך גורם לתופעות האלה.

2. במידה והמצבר תקין, יתכן שהאלטרנטור לא (למרות שאני בספק, הקילומטרז' בסה"כ 115 אלף).

3. תיבת ההילוכים לא נראה לי שפורקה לגמרי כי הוחלף מחזיר שמן בין המנוע לגיר. אם היא היתה מפורקת לגמרי מחיר התיקון היה עולה לכמה אלפיות טובות במוסך שבו תיקנת(והמלצתי לך עליו) לכן לא נראה לי שהבעיה בגיר. חוץ מזה, אם היתה לך בעיה בגיר הרכב היה דופק בהעברת הילוכים אך זה לא היה המצב אחרי תיקון מחזיר השמן והחלפת שמן הגיר. בדוק את צבע השמן-שמן מקורי של יונדאי SP3 הוא בצבע ורוד. בדוק גם את מפלס שמן הגיר ליתר בטחון לשלול נזילה על ידי התנעת הרכב, הילוך בP עם בלם יד מורם ובדיקת מדיד השמן. מכיוון שאצלך הוחלף שמן ולטענתך הרכב נסע טוב והחליף הילוכים בסדר הבעיה היא לא בגיר.

4. בית מצערת מלוכלך יכול להוות גם בעיה. אצלי ביאריס בית מצערת מלוכלך גרם לעלייה בטורים אך הרכב לא התקדם. רק אחרי מתן גז נוסף הרכב נתן קפיצה קדימה. אחרי ניקוי בית מצערת הרכב נסע רגיל. הסימפטומים שאתה מתאר מתאימים. הצ'ק אנג'ין יכול להיות בהחלט על חיישן MAF מלוכלך או לא תקין.

לגבי המלצה במוסך-אני ממליץ על המוסך הקודם שבו ביקרת להחלפת שמן הגיר במידה ואתה יכול להגיע עד לשם או להיעזר בחברי הכנופייה במידה ויש מישהו באיזור שלך.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

לאור מה שהראיתי לכם היום בצהריים אני מעריך שיתכן שסיבה 4 עשויה להיות המקרה הזה.

מצבר - בעיקרון נורית החיווי עליו ירוקה. אתה אומר שזה לא מספר באמת אם הוא תקין, אני הייתי רוצה לקוות שאצלי אין מקרה חריג, בפרט כאשר התקלה קורית בלי הפעלת מערכות כגון תאורה, מזגן, רדיודיסק.

לגבי תיבת ההילוכים - מקווה ומעריך שהבעיה לא שם, היות ומפלס השמן תקין, והשמן בצבע ורוד, ולא התנהגתי בצורה לא תקינה עם ההילוכים בנסיעה שלי. הבעיה היא ככל הנראה לא בהעברת ההילוך אלא בשמירה על יציבות הילוך שכן בהילוך ראשון ב-D האוטו לא יציב (גם בגלישה וגם כשהאוטו עומד עם ברקס מורם ודוושת ברקס לחוצה).

אני אשמח אם יש פה מישהו עם סורק תקלות לרכב שיוכל לקפוץ מחר לאזור חיפה ולראות מה הבעיה, שכן נורית check engine דלוקה אז הרכב רוצה לספר סיפור וצריך רק להקשיב לו :)

שמי איתי

פורסם

פותח השירשור ציין שהגיר הורד וכל השמן שממנו נוקז מה שיכול להעיד על כך שהחלפה מלאה של שמן הגיר ככל הניראה יצרה את כל הבעיות שמובילות להחלקות של הגיר. במיוחד שמי יודע איזה שמן גיר שמו שם!

פורסם (נערך)

השמן שהוכנס שם הוא hyundai sp3, מקורי, בצבע ורוד.

זהו אותו המוסך שבו אני ביצעתי את ההחלפה של שמן הגיר אצלי בi30cw כשרכשנו את הרכב והמלצתי על בעל המוסך. ההחלפה בוצעה באמצעות מכונה.

אם הגיר היה מחליק, הוא היה מחליק מהרגע שהרכב יצא מהמוסך. פותח השרשור ציין שהרכב היה מעביר הילוכים תקין לגמרי אחרי ההחלפה. הרכב אצלו כבר חודשיים ולא היתה שום תקלה, במיוחד שהרכב נסע כבר למעלה מ1000 ק"מ מזמן הרכישה. אם הגיר היה מחליק הוא היה מחליק מהרגע שהוא יצא מהמוסך או שהייתה נדלקת נורית כלשהי כגון O/D חוץ מ"בדוק מנוע", למיטב ידיעתי.

פות"ש ציין שהבעיה היא לא בהעברת הילוך אלא שהמנוע מגמגם בזמן שההילוך משולב. לכן אני חושד בבית מצערת או בבעיה אחרת כלשהי כגון קוילים (לא נדע לאן לכוון אלא אם נסרוק תקלות). לא ידוע אם הרכב עבר ניקוי בית מצערת במהלך חייו.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

זה לא נכון...החלקות של הגיר לא יופיעו מייד גם אם תשים שמן שהוא לא בתקן המתאים. ייקח קצת זמן לגיר (שחיקה פנימית) עד שיופיעו סימני החלקה! פותח השירשור ציין שהבעיות מופיעות לו תוך כדי תנועת הרכב ובמעבר בין ההילוכים כך שאני לא רואה שום קשר למצערת אלא יותר לתקלות הקשורות לגיר עצמו אם זה חיישן סיבובי מנוע או סולנואידים בגיר או בעייה רצינית יותר שתצריך שיפוץ או החלפה של הגיר.

• תוכן חדש...