Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול לסיטרואן C5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע שעבר רכשתי סיטרואן C5 שנת 2011. מדובר בדגם הטורבו, 1600 סמ"ק בנזין. מבחינת קילומטרז הרכב עדיין לא זקוק לטיפול, אבל מבחינת הזמן שעבר הוא בהחלט זקוק לטיפול. עכשיו השאלה שלי היא כזו: אני רוצה לטפל בו במוסך שאינו המוסך המרכזי כי שם הם פשוט שוחטים אותך ללא שום הצדקה! השאלה שלי היא האם במוסכים אחרים הם יודעים מה צריך להחליף לפי הקילומטרז? במידה ולא, האם אפשר להשיג איזה ספר שמראה מתי צריך להחליף מה? ושאלה נוספת: איך יודעים אם חסר שמן הידראולי והאם צריך מידי פעם להחליפו?

פורסם

הדרך הכי פשוטה לברר מה צריך להחליף זה להתקשר למורשה ולבקש הצעת מחיר לטיפול, הם ידעו מה צריך להחליף ופשוט לפי זה תוכל ללכת לכל מוסך אחר ולעשות טיפול לפי המפרט שקיבלת בהצעת מחיר.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם

מוסך אורן שרותי רכב בחולון, מוסך שאפט ומוסך גבע בתל אביב,

מבינים ברכבים האלה לא פחות ולפעמים יותר טוב מבמורשה, (יש דוגמאות בפורום)

גש לאחד מהם הם גם יוכלו לענות על כל שאלותיך.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

אסף, אני ממליץ לגשת למוסך השלושה בחדרה. מומחה לצרפתיות. אני מטפל שם והפנתי אנשים נוספים שגם הם מאוד מרוצים.

פורסם

תודה לכולכם. עשיתי טעות רצינית שלא ציינתי שאני מערד. בסיטרואן הקודמת (קסרה) שהייתה ברשותי 9 שנים טיפלתי במוסך עידן הרכב בבאר שבע, אך היות ואני יודע שהרכב החדש "קצת" יותר מסובך, חשבתי לנכון לשאול.

פורסם

במוסכים המורשים עם כל התמיכה של היבואן והיצרן פישלו לי לא מעט ברכבים (סיטרואן) כי "לא ראו תקלה כזו אף פעם". מה שחשוב עבורך הוא למצוא מוסך שטיפל בכמה כאלו, ושיש בו עובדים מנוסים שיודעים לומר מה כדאי ולא כדאי לעשות. לדוגמה, במוסך מורשה היועץ שירות התעקש פעם לשים לי תוסף כלשהו, אבל כשהעובד המנוסה ראה את הטופס הוא רץ אליו והזכיר לו שהם פעם דפקו למישהו עם מנוע טורבו כמו שלי את המנוע עם התוסף הזה.

פורסם

שאלה אחרונה בנושא:

הרכב שרכשתי עמד תקופה די ארוכה עם נסיעות קצרות באמצע. בסוף השבוע הקרוב אני חייב לנסוע ואני מעוניין לבצע בו טיפול סטנדרטי של החלפת שמנים, פילטרים ופלאגים. האם יש משהו מסוים שאני צריך לשים לב אליו? אני מתכוון חד פעמי לעשות את זה במוסך רגיל. האם לדרוש חלפים מקוריים או שתחליפיים זה גם בסדר? האם יש זוג שמן מסוים שמומלץ למנוע טורבו כזה או שהסטנדרט מתאים?

פורסם

אם הרכב עמד הרבה ולא טופל כראוי ממליץ מעבר לשמנים ופילטרים גם להחליף מים, ולבדוק את הצינורות של המים, לבדוק רצועות למיניהם שלא יבשות וכו', חלפים תמיד רצוי מקורי.

שווה להציץ גם על מצב הבלמים והצמיגים.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

הרכב הזה בן 5 שנים, והבעלים נפטר לפני כשנה. בקילומטרז ולפי הרישיון רואים בוודאות שהרכב עשה משהו כמו 3500 ק"מ בלבד מהשנה שעברה. צמיגים כבר הוחלפו. השאלה אם לכל מוסך יש שמן מתאים? איזה שמן צריך שם בכלל סינטטי או חצי סינטטי, זה בערך הכיוון שאליו אני הולך. האם יש משהו ספציפי שעלי להקפיד עליו?

פורסם

בספר הרכב רשומים התקנים הנדרשים עבור הרכב, בדוק מה התקנים ובקש מהמוסך שמנים שעומדים בתקנים הנדרשים, או שתרכוש עצמאי שמן שעומד בתקנים ותבקש מהמוסך להשתמש בו.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אין בעיה לעשות טיפול קטן בכל מוסך כי לא מדובר במשהו מסובך (למרות שחאפרים יכולים להרוס כל דבר).

שים לב לשמן שעומד בתקן ובצמיגות שרועי ציין ושיהיה ממותג מוכר, פילטר שמן חובה מקורי, רצוי גם פילטר אוויר מקורי.

אם הפילטר דלק חיצוני תחליף גם אותו.

Miata ND2

• ספונסר פורום
פורסם

הרכב הזה אינו פשוט לתחזוקה, המלצתי היא להכניס את הרכב רק למוסך שמכיר ומתמחה בדגם הזה.

מדי יום אני רואה את הנזקים שמוסכים וחפארים למינהם עושים ברכבים האלו, מהרכבת מסנני שמן לא מתאימים שגורמים לנפילת לחץ שמן ועד מילוי שמן מינרלי שמפוצץ את המנוע בבוצה.

בעל רכב מגיע למוסך כדי שהמוסך יאתר ויתריע על תקלות ובעיות בהתפתחות כדי למנוע נזקים כבדים יותר בעתיד, לא כדי להחליף שמן ומסנן, את זה כל אחד יודע לעשות.

אורן

• תוכן חדש...