Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במשך למחשבה על המשך דרכי המקצועית. ראיתי שניתן לבצע הסבה מקצועית לתחום הנ"ל ורציתי לדעת האם ישנה דרישה למנהלי רשתות תקשורת שסיימו קורס כזה? מדובר לקורס שנלמד במכללת ג'ון ברייס.

פורסם

בן כמה אתה ומה הרקע שלך בתחום?

בסופו של דבר לא קל להשתלב בענף הזה במשרות "שוות" והרוב מוצאים את עצמם עובדים בתמיכה טכנית או בתור טכנאים.

פורסם

למיטב ידיעתי, אין דרישה בשוק לבוגרי הקורס ללא ניסיון בתחום.

ניסיון אתה יכול לצבור בתור טכנאי מחשבים שמתעסק גם ברשתות. לטפל ברשת ארגונית אתה תגיע רק לאחר שתצבור ניסיון בהרכבת/ תיקון מחשבים, ואולי קצת התעסקות עם הרשת במקום העבודה. בקצרה ולעניין - עד שתזכה להתעסק עם רשת ארגונית - החומר שלמדת בקורס כבר יהיה די מיושן (יהיו חידושים/ שינויי טכנולוגיה).

הצעות להמשך דרך מקצועית - נא לחשוף גיל + השכלה + אזור בארץ. אולי לאנשים יהיו רעיונות (ואולי אני אגנוב חלק מהם :-) ).

פורסם (נערך)

בתור ראש צוות אינטגרציה שעובד בצמוד למיקרוסופט ומדריך בקורסי מיקרוסופט לשותפים ולקוחות בג'ון ברייס- הדרישה לבעלי תעודה ללא נסיון שואפת לאפס, אם כי היא מועילה לבעלי נסיון שרוצים להתחזק או להעשיר ידע (בין אם בפועל, או על הנייר).

בנוסף, אני מתנדב כמנטור בעמותה אשר עובדת עם אוכלוסיה מסוימת, שללא העזרה כנראה הייתה הולכת לעבוד במפעלים או נגררת לפשע, במטרה להכשירם לעבודה בהייטק עם תעודות MCSA\MCSE ותעודות של סיסקו, בליווי צמוד של אנשים אשר מנוסים בתחום ומנסים לעזור ככל הניתן.

מכל הנסיון הזה אני יכול להגיד שכדי להתקדם עם תעודה בלבד תצטרך להתחיל במשרה זוטרה (מאוד), כנראה לענות לטלפונים במוקד סזיפי או הלפדסק בסיסי בארגון אם "הצלחת", השלב הבא יהיה להתברג למשרת איש סיסטם זוטר - גם אם יש מישהו שמפעיל בשבילך קשרים.

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

שמע - זה לא קפה נמס, זה לא אינסטנט!

האם כדאי לעבור את ההכשרות האלו או לא? זה תלוי בכמה "תחת" אתה מוכן לתת ולשבת בתחום מסויים בכדי לגדול בו.

אני עשיתי CNA של סיסקו איפשהו ב99 או 2000 וכשהתחלתי לעבוד בפרטנר ב2001 בשיא פריחת ההיי-טק - אז באותה תקופה לקחו אנשים למשרות חלומיות ומשרות הזויות גם בלי נסיון העיקר תבוא.

ואז היה המשבר הגדול של התעשייה ומשם מצאתי את עצמי ב7 שנים של תהליך למידה ארוך ומתמשך בהן הייתי - שלוש שנים בפרטנר שבהן עברתי למחלקת תמיכת תקשורת נתונים (מוקד דאטא קראו לזה בזמנו)

אח"כ שנה אחת בNESS יימח שמם! אימפריית הרשע אני מוכן להתערב שדארט' וויידר הוא המנכ"ל (טוב חייב לפרוק קצת כעסים) בתור הלפדסק במשכורת 200 ברוטו מתחת לשכר מינימיום!!! (בפרטנר הרווחתי הרבה יותר במוקד טלפוני)

ואז עברתי לחברה אחרת (לוי את ברמי) ושם בשהייה של שלוש שנים הפכתי בעצם לאינטגרטור בגלל שמצאתי שני אנשים מדהימים שרצו והיה להם אינטרס ללמד אותי - שרתים, גיבויים, נתבים, חומות אש, שרתי דואר

תוך כדי גם עשיתי שם קורס RHCE (לינוקס רד האט) ואיפשהו באמצע הדרך גם עשיתי הסמכת מתכנת דוט נט וגיליתי שאני ממש לא אוהב לתכנת.

במהלך השבע שנים האלו בעצם למדתי מחדש את כל מה שלמדתי מהקורסים רק מכך שתפקדתי כאינטגרטור (אבל קיבלתי משכורת של טכנאי PC\הלפדסק)

רק לאחר אותן 7 שנים בעצם - ב2007 התחלתי לעבוד איפה שאני עובד היום, עד היום, באותו תפקיד רק ברמת TIER 3 וניהול של המערך האדמיניסטרטיבי שלנו וכן - זה עדיין מוקד תמיכה טכנית אבל זה עולם אחר כי מדובר במשרת מהנדס עם שכר של אחד.

אז - האם כל הקורסים האלה עזרו לי?

האמת שלא, יכלתי גם בלעדי הCNA ובטח ובטח שללא הדוט נט - הRHCE דווקא מאוד תרם לי אבל הייתי יכול לדעתי גם בלעדיו אם כי - דווקא על זה לא הייתי מוותר.

אבל האם אני חושב שעשיתי טעות? לא!

הקורסים האלה נותנים אוריינטצייה טובה והיכרות בסיסית נכונה עם התחום - מה תעשה עם עצמך והידע הזה אח"כ זה תלוי בך.

אבל זה בעיקר עניין של כמה סבלנות יש לך והידיעה שאתה צריך להתחיל מאיפשהו ובד"כ זה יהיה מאיפשהו נמוך ומשם לגדול.

מה אני ממליץ לך?

אם זה תקשורת מחשבים אז היעד שלך הוא חברות תקשורת שיש בהם NOCים

NETWORK OPERATION CENTER - כמו בזק בין לאומי, 012 וכו' וכו' ומשם לנסות להגיע אחרי שצברת נסיון למשרה בחברות הייטק או פרטנרים ואינטגרטורים שעובדים איתם - טלדור, מלמ טים וכו' וכו'

או - לנסות לבדוק תחום שהיום הוא בהחלט תחום חם וזהו תחום התקפות הסייבר או מלחמות סייבר, יש לזה היום ביקוש מאוד גדול וזה גם כן שווה בדיקה.

אבל אם אתה מחפש הצלחה מיידית - אם אין לך מפלים של ויטמין P או ים של מזל - זה כנראה לא יקרה.

אם אין לך רצון לשבת בתחום שכזה או אם אתה לא אדם טכני שמתוך ייאוש מנסה לפנות לתעשיית חוד חנית - זה כנראה לא יילך גם כן ואתה סתם תבזבז לעצמך עוד זמן ותלך לכוון שלא מתאים לך!

לשיקולך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...