Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הילד בן 11 חודשים ומעל 10 קילו, הסלקל נראה שכבר מתחיל ללחוץ עליו ואני מתחיל לברר על כסאות תינוק רציניים.

יש המון סוגים ודגמים עם כל מיני גבהים וזוויות וזה מבלבל אותי לגמרי!

אפשר לקבל הסבר מה צריך, מה מומלץ, קישור לסרטון שמראה בדיוק איך לקשור ומה כל הסיפור של איזופיקס?

תודה רבה ואחלה שבוע!

פורסם

אני חפרתי על האתר של אותו אבי ורון. אמ:לק:

שורה תחתונה היא שכל כסאות הבטיחות המעוגנים ע"י איזופיקס מוגבלים למשקל הילד של כ-18 ק"ג. כלומר העיגונים עצמם, וזה גם מה שרשום בכל ספר רכב, יכולים להחזיק עד 33-30 קילו ברוטו = משקל הכיסא כ-15 ק"ג+משקל הילד. מכאן העניין הוא שאם תרצה להמשיך ולחגור את ילדך בכיסא מעבר למשקל של כ-18 ק"ג, תצטרך לעשות זאת ע"י רתימת חגורת הבטיחות - שזה דבר מסורבל מאוד ומועד לטעויות אנוש.

אבי ורון ממליץ על כיסא ברייטקס שהמציאו פטנט קליק אנד טיי, שבאמצעותו אתה רותם את הכיסא בקלות וממזער את האפשרות לטעויות אנוש, מבלי להשתמש באיזופיקס, אלא ע"י חגורת הבטיחות אבל בצורה מאוד פשוטה וקלה. מסוג הדברים של "איך לא חשבו על זה קודם?". יתרון עצום נוסף הוא היכולת לנייד את הכיסא מרכב אחד לאחר (רכב של סבא סבתא וכו') מבלי לטעות ברתימת הכיסא במושבי הרכב השונים. וזה ידידי נקודת התורפה הכי גדולה לה נותן הכיסא מענה.

מעבר לזה שהכיסא בטיחותי מאוד, נוח (לפחות לבן שלי), הוא מאוד פרקטי. החיסרון הוא המחיר הגבוה יחסית למתחרים.

אני ממליץ עליו בחום. גש לאחת מחנויות התינוקות ותתנסה בעצמך. תשמע הסברים ותעשה השוואות.

פורסם

תודה לחברים על האתרים המלמדים [המון מידע מוסיף לבלבול :)]

תודה לך חזי על תמצות המידע- גרמת לי לפנות לכיוון ברייטקס ולוותר [?] על אוונפלו כי אני לא בטוח שיש אצלי איזופיקס ברכב :shock:, אצטרך לבדוק היום אם יש לי את זה ברכב...

בכלל אם עוד חבר'ה פה יכולים להגיד איזה כסא יש אצלהם ומה יתרונות/חסרונות זה יעזור מאד!

שוב תודה על התשובות, הוסיף לי המון ידע

פורסם
אני חפרתי על האתר של אותו אבי ורון. אמ:לק:

שורה תחתונה היא שכל כסאות הבטיחות המעוגנים ע"י איזופיקס מוגבלים למשקל הילד של כ-18 ק"ג. כלומר העיגונים עצמם, וזה גם מה שרשום בכל ספר רכב, יכולים להחזיק עד 33-30 קילו ברוטו = משקל הכיסא כ-15 ק"ג+משקל הילד. מכאן העניין הוא שאם תרצה להמשיך ולחגור את ילדך בכיסא מעבר למשקל של כ-18 ק"ג, תצטרך לעשות זאת ע"י רתימת חגורת הבטיחות - שזה דבר מסורבל מאוד ומועד לטעויות אנוש.

אבי ורון ממליץ על כיסא ברייטקס שהמציאו פטנט קליק אנד טיי, שבאמצעותו אתה רותם את הכיסא בקלות וממזער את האפשרות לטעויות אנוש, מבלי להשתמש באיזופיקס, אלא ע"י חגורת הבטיחות אבל בצורה מאוד פשוטה וקלה. מסוג הדברים של "איך לא חשבו על זה קודם?". יתרון עצום נוסף הוא היכולת לנייד את הכיסא מרכב אחד לאחר (רכב של סבא סבתא וכו') מבלי לטעות ברתימת הכיסא במושבי הרכב השונים. וזה ידידי נקודת התורפה הכי גדולה לה נותן הכיסא מענה.

מעבר לזה שהכיסא בטיחותי מאוד, נוח (לפחות לבן שלי), הוא מאוד פרקטי. החיסרון הוא המחיר הגבוה יחסית למתחרים.

אני ממליץ עליו בחום. גש לאחת מחנויות התינוקות ותתנסה בעצמך. תשמע הסברים ותעשה השוואות.

מחזק את חזי.

אנחנו קנינו את הברייטקס אדווקט קליק טייט לפני כחודשיים. כיסא מסיבי, חזק ולא זז מילימטר מרגע שעוגנים אותו לרכב, לא משנה כמה נשענים עליו.

מתאים מגיל לידה עד לכ 30 קילו לפי מה שמפורסם. ניתן להתקינו לשני הכיוונים.

מה שכן קח בחשבון שאם מתוכננים יותר ילדים בהמשך עם הכיסא הנ"ל קשה מאד להושיב שלושה בכיסא האחורי.

הוא מאד רחב בגלל הכריות אוויר שיש לו בצד. שתיים כאלה בכיסא האחורי ואין מקום לאף אחד לשבת באמצע.

במקרה הנ"ל ממליץ על ברייטקס מרתון שצר יותר ומגיע ללא תוספת של כריות האוויר בצד, שלעצמו גם הוא מעולה.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם (נערך)

בכל מקרה, לפני שאתה רוכש מושב, חובה לנסות אותו "על רטוב" באוטו. יש חנויות שאתה יכול להגיע אליהן, לקחת מושבים מהתצוגה, לבדוק ולהשוות, ואף לקבל הדרכה.

מעבר לאיזופיקס יש עוד דברים צריך לבדוק, כגון נוחות התקנה במושב האחורי נגד כיוון הנסיעה. יש כאן שני פרמטרים: זווית המושב והמרווח בין הספסל האחורי לגב המושב הקדמי (תוך שימור תנוחת ישבה נורמלית לנהג / נוסע). שני הפרמטרים כמובן משתנים בין מכוניות שונות, לא עם כל מושב בטיחות ניתן להגיע לזווית הנכונה ולא כל מושב נכנס במרווח בלי לדרוש הזזת המושב הקדמי בצורה לא סבירה.

אני בדקתי את הברייטקס מרתון קליקטייט, גרקו Size4Me 65, צ'יקו NextFit. שלושתם מהקצרים ביותר בשוק ושלושתם יודעים לרכון לזווית די טובה בלי צורך במגבת הארורה מתחת לחלק הקדמי של המושב. בסופו של דבר אצלי מותקנים ה-Size4Me ואצל אשתי הברייטקס.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

• תוכן חדש...