Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי איביזה שנת 2013 ואני מחפש להחליף אותו ברכב חדש.

התקציב שלי הוא פחות או יותר 130K.

אני כרגע מתלבט בין 3 אופציות

• איביזה קופה
  • גולף 1.4 (125 כ"ס)
  • לאון 1.4.

מה אתם חושבים?

פורסם (נערך)

איביזה קופה או קופרה?

לדעתי אין טעם בלהחליף איביזה באיביזה אם זו לא קופרה.

*אין עדיין תמחור של הקופרה אבל יש פרסומות לנסיעת מבחן.

אם אתה רוצה רכב יותר גדול ויותר איכותי אז הגולף. (רובוטית בלבד).

אם אתה רוצה רכב יותר גדול והתרגלת לסיאט ואולי גם טיפה יותר ספורטיבי וצעיר אז הלאון.(ה1.4 ידנית).

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
גולף 1.4 זה הדבר האמיתי.....

אתה יכול להסביר באיזה מובן היא "הדבר האמיתי"?

בשביל טיפה איכות חומרים (נניח) כ"כ כדאי לקנות אותה?

באותו מחיר בערך יש פוקוס חזקה מהנה ואמינה יותר; יש מאזדה 3 ספיריט מאובזרת אמינה ומהנה יותר; יש פיג'ו 308 נוחה נאה ואמינה יותר.

בכל מקרה, נראה שהוא בכלל לא זקוק לרכב משפחתי, אז סתם להמליץ לו על הגולף כי מה? -- יש בה משהו כ"כ מדהים ששווה בשבילה לקחת סגמנט גבוה יותר ובכך להפסיד דברים אחרים?

לצורך העניין - איביזה קופרה/אבארט או 208GTI ייתנו תמורה עדיפה בהרבה, במתיחת תקציב קלה.

ז'אנר אחר הוא האאודי A1 או המיני.

לא חושב שיש סיבה לחשוב על הגולף או על הלאון.

פורסם
אתה יכול להסביר באיזה מובן היא "הדבר האמיתי"?

בשביל טיפה איכות חומרים (נניח) כ"כ כדאי לקנות אותה?

באותו מחיר בערך יש פוקוס חזקה מהנה ואמינה יותר; יש מאזדה 3 ספיריט מאובזרת אמינה ומהנה יותר; יש פיג'ו 308 נוחה נאה ואמינה יותר.

בכל מקרה, נראה שהוא בכלל לא זקוק לרכב משפחתי, אז סתם להמליץ לו על הגולף כי מה? -- יש בה משהו כ"כ מדהים ששווה בשבילה לקחת סגמנט גבוה יותר ובכך להפסיד דברים אחרים?

לצורך העניין - איביזה קופרה/אבארט או 208GTI ייתנו תמורה עדיפה בהרבה, במתיחת תקציב קלה.

ז'אנר אחר הוא האאודי A1 או המיני.

לא חושב שיש סיבה לחשוב על הגולף או על הלאון.

אני חשבתי על גולף כי הוא נראה לי רכב יותר נוח ויותר מנפק מהאיביזה. אני גם חושב שהוא ישמור על ערכו יותר טוב מהסיאט.

לגבי 208GTI, המחיר שלו הוא- 150K זה כבר די מחוץ לתקציב שלי.

הסתכלתי על A1, בתקציב שלי נכנסת רק ה-A1 1.0. לפי המפרט המנוע מספק כ95 כ"ס ו-16 קג"מ לעומת האיביזה שלי שיש לה 105 כ"ס ו17 קג"מ.

הייתי רוצה רכב עם יותר כוח ולא רכב יותר חלש.

פורסם

אז לך על הפולו. גם תשמור על הערך (אני בספק אם זה שווה את ההפרש במחיר לעומת האיביזה, וגם בספק לגבי כמה היא באמת תשמור על הערך יותר ממנה) וגם חזקה כמו האיביזה.

לגבי ה-208, כיום היא נמכרת ב-140 במבצע. ידנית כמובן.

פורסם
אז לך על הפולו. גם תשמור על הערך (אני בספק אם זה שווה את ההפרש במחיר לעומת האיביזה, וגם בספק לגבי כמה היא באמת תשמור על הערך יותר ממנה) וגם חזקה כמו האיביזה.

לגבי ה-208, כיום היא נמכרת ב-140 במבצע. ידנית כמובן.

פולו GTI? אם כן, היא מעל התקציב שלי ואני מסכים שהיא לא שווה את ההפרש.

לגבי ה-208, זה מעניין אני אבדוק

פורסם

התכוונתי לפולו רגילה.

הרי אתה שקלת גולף רגילה..

וכן - לדעתי הן לא משתלמות ואין בהם שום דבר שמצדיק את הפרמיה שמשלמים עליהן.

במקום פולו רגילה תקנה 208/איביזה מאובזרות ותישאר עם עודף גדול.

או שבאמת תקפוץ לגזרת ההוט ותבדוק את הקופרה/208 GTI/אבארט.

פורסם

שקלתי גולף רגילה כי היא מהווה שידרוג לפאביה. להישאר באותו קטגוריה

לקנות פולו חדשה לא מרגיש לי כמו שדרוג.

אני אתחיל בלבדוק את הההוט.

בגזרה הזאת, יש לך המלצה בין הקופרה/208/אבארט?

פורסם

בוא תנסה לספק לנו קצת יותר פרטים על עצמך ועל אופי הנסיעות שלך, ונוכל להמליץ לך קצת יותר טוב.

מצד אחד אתה מדבר על רכבים ספורטיביים (קופרה/208GTI/אבארת' 500) ומצד שני עולים פה גם גולף 1.4, לאון 1.4 וכו'.

אתה מעדיף ספורטיביות? אולי שימושיות חשובה לך? נוחות? חיסכון בדלק? אבזור? מה אתה מחפש שהרכב ייתן לך? כמה אתה נוסע בחודש/שנה?

עירוני או בין עירוני? כן פקקים או לא פקקים?

בקיצור, בוא שתף אותנו בקצת יותר פרטים, ואז כולנו נדע להמליץ לך קצת יותר טוב ומדויק.

בכל אופן, טיפ קטן אני כן יכול לתת לך בלי קשר לאיזה רכב תקנה - לא קונים בלי נסיעת מבחן!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אישית הייתי הולך על ה-208 בלי לחשוב פעמיים. העיצוב והסטייל, כמו גם המסורת, עושים לי את זה הרבה יותר מהקיצוניות של האבארט או מהבנאליות של האיביזה/פולו.

אבל אני לא הייתי בהתלבטות הזאת, ולא נהגתי על כולן (נהגתי רק בפולו GTI של חבר שאני מניח שהיא די זהה לאיביזה).

פורסם
בוא תנסה לספק לנו קצת יותר פרטים על עצמך ועל אופי הנסיעות שלך, ונוכל להמליץ לך קצת יותר טוב.

מצד אחד אתה מדבר על רכבים ספורטיביים (קופרה/208GTI/אבארת' 500) ומצד שני עולים פה גם גולף 1.4, לאון 1.4 וכו'.

אתה מעדיף ספורטיביות? אולי שימושיות חשובה לך? נוחות? חיסכון בדלק? אבזור? מה אתה מחפש שהרכב ייתן לך? כמה אתה נוסע בחודש/שנה?

עירוני או בין עירוני? כן פקקים או לא פקקים?

בקיצור, בוא שתף אותנו בקצת יותר פרטים, ואז כולנו נדע להמליץ לך קצת יותר טוב ומדויק.

בכל אופן, טיפ קטן אני כן יכול לתת לך בלי קשר לאיזה רכב תקנה - לא קונים בלי נסיעת מבחן!

אוקי,

מדובר על רכב לנוסע אחד (לפחות ל-90% מהזמן).

רוב הנסיעות שלי הן נסיעות בינערוניות (60-70 ק"מ ליום) עם מעט פקקים.

חשוב לי שהרכב יהיה נוח.

חיסכון בדלק - לא כל כך חשוב לי כל עוד הצריכה סבירה

מבחינת איבזור, חשוב לי שיהיה בקרת שיוט, מחשב דרך, מערכת מולטימדיה (אבל אני מניח שאלו אבזורים שקיימים בכל הרכבים שאני מסתכל)

אני מחפש רכב שיהיה לו יותר כוח ואולי מעט יותר נוח מהרכב הנוכחי.

לכן חשבתי על ללכת או על קטגוריה אחת מעל (ואז לקחת את הגולף או הלאון) או ללכת לכיוון הרכבים הספורטיבים באותה הקטגוריה.

מעולם לא היה לי רכב ספורטיבי אז קשה לי להגיד אם אני מעדיף רכב ספורטיבי או שרכב רגיל בקטגוריה מעל יספק אותי.

• תוכן חדש...