Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני זקוק לעזרתכם באיתור תקלה.

ברשותי רנו קליאו 2007 ולפני שבוע פתאום קפצה הודעת שגיאה על לחץ שמן.

באותו רגע עצרתי את הרכב ובדקתי אם חסר שמן ולא היה חסר.

למחרת (שישי) הגעתי למוסך ובדקו ואכן לא חסר שמן ואין נזילה משום מקום. לדעתם התקלה נעוצה בחיישן לחץ שמן שצריך להחליף. מלבד זה אמרו שניתן לנסוע עם הרכב ככה עד שיגיע החלק.

עכשיו בזמן שהמכונאי ניסה להניע את הרכב קצת לפני שלקחתי אותו שמתי לב שהוא לא מצליח ורק לאחר חיבור בוסטר הרכב הותנע.

לא חשדתי, לא חשבתי שיש בעיה אבל רשמתי לפניי את התופעה.

באותו רגע יצאתי עם הרכב מהצפון לדרום במחשבה שגם אם המצבר התרוקן איכשהו הוא יתמלא מהנסיעה הארוכה והכל יהיה בסדר.

הגעתי לדרום ולא נגעתי ברכב עד ראשון בבבוקר - יומיים שהרכב בחנייה.

בראשון בבוקר ניסתי להתניע והרכב לא מתניע. השארתי אותו ככה, חשבתי שאולי בגלל מזג האוויר הסוער או משהו כזה.

אתמול ניסיתי שוב והרכב לא הניע, הסתייעתי במכונאי של חברת הביטוח שהגיע עם בוסטר ופתאום הרכב התניע.

לטענת המכונאי הזה הבעיה במצבר אבל אני לא יודע כמה לסמוך על זה, לדעתי הוא פשוט ניסה לדחוף לי מצבר בסכום פסיכי.

לאחר שנסיון ההתנעה הצליח נסעתי חזרה צפונה וחוץ מנורת שמן והודעת שגיאה שקפצו לאחר דקת נסיעה לא קרה דבר.

הגעתי לבית החנתי את הרכב והיום ניסיתי להניע שוב ושוב לא הניע.

שאלתי היא כזאת, האם לדעתכם בעיית ההתנעה נעוצה במצבר? אפשר להסיק מהעובדה שנסעתי מהדרום עד הצפון שהאלטרנטור תקין?

האם יכול להיות שמקור הבעיה עם לחץ השמן זה בעצם בגלל שהמצבר לא תקין וכתוצאה מכך החיישן לא עובד טוב?

היו כבר תופעות בתקופה האחרונה שגרמו לי לחשוב שמשהו לא בסדר בחשמל של הרכב. לדוגמה, לפעמים תאורת מסך ההודעות בין השעוני מהירות\סלד הייתה מהבהבת פתאום, דוגמה אחרת היא שבעמידה עוצמת הפנסים הייתה יורדת אם הייתי מתעסק בחלונות החשמל\מסובב את ההגה.

תודה לעוזרים!!

פורסם

כן...מצבר לא תקין יכול לגרום לכשלים לא צפויים במערכת החשמל ולהתרעות למיניהם שלא בהכרח נכונות. החלף מצבר ותעדכן. כמובן שתן לישמלאי רכב שייבדוק טעינה. בן כמה המצבר שלך?

פורסם

הוא מ-2013, לא סגור ממתי בדיוק.

אני יכול להניח שבגלל הנסיעה הארוכה האלטרנטור בסדר? אם הוא לא היה תקין בנוסף למצבר החלש הרכב היה נעצר בדרך?

אני מנסה למזער הוצאות אם אני יכול להגיע למסקנות לבד, לפחות בנוגע למצבר. שמעתי על הרבה מקרים שהחליפו מצבר ואז התברר שזה האלטרנטור.

פורסם
הוא מ-2013, לא סגור ממתי בדיוק.

אני יכול להניח שבגלל הנסיעה הארוכה האלטרנטור בסדר? אם הוא לא היה תקין בנוסף למצבר החלש הרכב היה נעצר בדרך?

אני מנסה למזער הוצאות אם אני יכול להגיע למסקנות לבד, לפחות בנוגע למצבר. שמעתי על הרבה מקרים שהחליפו מצבר ואז התברר שזה האלטרנטור.

מצבר עייף תחליף אותו, אם תמשיך ככה אתה עלול לפגוע גם באלטרנטור

פורסם

ברכבים אירופאים בעיקר נפוץ שמצבר עייף משגע את כל המערכות שבאוטו, אבל לדעתי אין קשר לנורת לחץ שמן.

וכמו שאתה חושש, גם יכול להיות שיש תקלה באלטרנטור. אבל אם אכן יש בו תקלה ישנה סבירות גבוהה שהדבר גרם לנזק בלתי הפיך למצבר.

מצבר כנראה תצטרך להחליף בכל מקרה. לאחר מכן יש לבדוק שהטעינה תקינה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

בלי קשר למצבר- אני מקווה שנבדק לחץ שמן, לא ברור לי איך הגיעו למסקנה שלחץ השמן תקין והחיישן הוא זה שתקול.

פורסם

אני מקווה שזה המצבר ששיגע את כל המערכות.

אני לא מבין בזה מספיק כדי להגיד איך הגיעו לתובנה..

אחליף את המצבר ואעדכן.

אפשר המלצה לחשמלאי טוב באזור עפולה? יודעים לתת הערכה לכמה תעלה בדיקת טעינה?

תודה רבה על העזרה

פורסם
בלי קשר למצבר- אני מקווה שנבדק לחץ שמן, לא ברור לי איך הגיעו למסקנה שלחץ השמן תקין והחיישן הוא זה שתקול.

זה הדבר הראשון שצריך לעשות!!

פורסם
אני מקווה שזה המצבר ששיגע את כל המערכות.

אני לא מבין בזה מספיק כדי להגיד איך הגיעו לתובנה..

אחליף את המצבר ואעדכן.

אפשר המלצה לחשמלאי טוב באזור עפולה? יודעים לתת הערכה לכמה תעלה בדיקת טעינה?

תודה רבה על העזרה

איזה בדיקה ביצעו לרכב ראית? פירקו משהו או חיברו שעון?

בנוגע למצבר, בכל חנות חלקי חילוף המספקת מצברים יבצעו לך בדיקה והחלפה ללא חיוב נוסף מעבר למצבר עצמו.

פורסם

אני חושב שראיתי שפתחו שם מכסה שיושב על המנוע, לא ראיתי אם חיבר שעון או משהו.

בהנחה והתקלה של הלחץ שמן לא תעבור, אתם מכירים מוסך אמין באזור עפולה שיוכל לבדוק את הנושא?

פורסם

לגבי בעיית מצבר/ אלטרנטור - דווקא עושה רושם שהבעיה היא באלטרנטור (השפעת פתיחת חלונות על עצמת תאורה וכו').

אלטרנטור לא תקין, גורם לרכב לקחת את החשמל מהמצבר עד שהוא נפרק. במצב כזה, המצבר נפגע (מאחר ואיננו מיועד לפריקה כזאת).

לפני שאתה רץ להחליף מצבר - תבדוק תקינות אלטרנטור.

אחרי שתדע מצב אלטרנטור (ותחליף במידת הצורך) - תבדוק מצב מצבר.

החלפת מצבר במקרה של תקלה באלטרנטור, עלולה לגרום לנזק גם במצבר חדש - ובעקרון זה לא נכלל באחריות למצבר (תלוי ברצון טוב של המוכר).

חנויות לממכר מצברים, יכולות גם לבדוק את האלטרנטור (אך ברמה פחותה מאשר חשמלאי/ מישהו שמתעסק עם אלטרנטורים)

יתכן מצב בו הבעיה החשמלית גרמה להתרעת שווא בגין השמן - אך לא בהכרח.

פורסם

קודם כל, לפני העדכון, אני רוצה להגיד תודה על כל העזרה והעצות.

החלפתי היום מצבר והרכב התניע טוב יותר מאיך שהתניע בתקופה האחרונה, הטעינה טובה ועשה רושם שהכל בסדר.

עשיתי סיבוב עם האוטו שבו גם נתתי קצת יותר גז כדי לראות עם זה מרפיץ את ההודעה על הלחץ שמן וכלום לא קרה.

אחרי 15 דק' בערך קפצה ההודעה של הלחץ שמן ונעלמה ואחרי כמה שניות שוב קפצה.

אתם יכולים לתת כיוון למה זה יכול להיות?

אשמח גם אם תוכלו לתת לי הסבר לאיזה בדיקות הם צריכים לעשות ואיזה דברים חשוב שאראה שהם עושים כדי לוודא שלא סתם מחרטטים אותי.

אם אפשר גם המלצה למוסך אמין באזור עפולה.

פורסם

העובדה שהנורה כבית ונדלקת לסירוגין מצביעה יותר על כיוון של מגע/חיבור רופף או חיישן שאינו תקין.

עם כל זאת, ובגלל הנזק הפוטנציאלי הגדול במקרה של טעות באבחנה, הייתי דורש בדיקה ידנית של לחץ שמן ע"י שעון שיחובר במקום החיישן לצורך הבדיקה.

אם הלחץ תקין, לבדוק חיבורים/מגעים, ואם גם הם תקינים להחליף חיישן.

בכל זאת את האבחנה המדויקת תשאיר למוסך, יכולות להיות סיבות נוספות וחבל להחליף בלי להיות בטוחים.

בערב כשאתפנה אבדוק לך באוטודאטה את ערך לחץ השמן התקין כדי שתהיה בטוח, אם asafasaf לא יקדים אותי :-)

• תוכן חדש...