Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני חייל ומחפש רכב בתקציב של עד 15 אלף שקל.

נסיעות של 30 ק"מ ביום.

מעדיף רכב אוטומטי.

צריך בבקשה חוו"ד על פיאט גרנדה פונטו שנת 2007 טיפטרוניק עם 150 אלף ק"מ, שמורה, טסט לשנה, יד שנייה, כל הידיים פרטיות, דורשת 15 אלף שקל.

איך הצריכה? האם לא חלשה מדי? איך האמינות?

והאם מתאימה לצעיר שלא רוצה להוציא יותר מדי כסף על טיפולים ודלק?

תודה לעוזרים!!!

ומי שרוצה לשמוע את כל הסיפור לפני שהגעתי לפיאט (לא ממש קריטי לייעוץ) :)

אז זה מה שהיה מההתחלה:

בהתחלה חבר של אבא שלי הציע לו שיקח את האבאו 2006 שלו עם קילומטראז' נמוך של 60 אלף ק"מ ב- 15 אלף שקל.

קראתי קצת באינטרנט על האבאו והבנתי שעליי להתרחק מהבחירה.

עברתי לגטס לפני המתיחת פנים (בהתחלה התקציב שלי היה נמוך יותר)

בגלל האמינות. ידעתי על צריכת דלק לא ממש טובה.

אמרו לי לא לגעת בגלל צריכת דלק מאוד גרועה.

עליתי לשנתון 2007 אחרי מתיחת פנים, מצאתי עם 150-190 אלף ק"מ בסביבות 12-14 אלף שקל.

הלכתי לראות אותן אבל היו נראות על הפנים, ירדתי מהן והמשכתי לחפש.

ומשם הגעתי לפיאט.

פורסם

אחזקה לא יקרה ואמינות גם בסדר,שים לב שיש נטיה לניפוח של כיסוי כרית אוויר לנסוע,היה פה גם שירשור כזה,אגב גם ב 500 ראיתי את התופעה.

אבל קח בחשבון שלא כולם אוהבים את הגיר הרובוטי,מבחינת אמינות הייתי מעדיף את הגיר של הגטס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה,

לא ניסיתי את הגיר הזה, מה שכן - נסעתי על רכב כזה והרגשתי קצת את הבלימות במעבר בין הילוכים (קורולה)

אני לא קטנוני בנושא הזה ויש מצב שאף אשתמש הרבה במצב ידני שהבנתי שקיים(?)

כמובן שאנסה את הרכב לפני שאני לוקח.

שמעתי שצריכת הדלק שלו מעולה. אז זה גם יתרון.

מקווה שלא יהיה חלש מדי כי אני אוהב זריזות אבל למטרה שלי זה יספיק.

אשמח לעוד חוות דעת.

תודה.

פורסם

תבדוק אותו בעיקר בעיר,שם זה מורגש יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה.

אגב, איך השוק שלה?

במידה וארצה למכור אותה עוד שנה בסוף השירות...

נמכרת טוב? שומרת על הערך? כמה לדעתך אוכל למכור אותה עוד שנה עם עוד 10K ק"מ? (סה"כ יהיה 160K ק"מ)

וסה"כ קנייה נכונה וחכמה לתקציב ולדרישות?

תודה.

פורסם

על ערכה היא לא שומרת טוב,אבל בכזה תקציב ירידות ערך לא כאלה גדולות כמו ברכב חדש.

בכמה היא תימכר? אי אפשא לדעת בדיוק,אבל תסתכל כמה עולה דגם 2007 לעומת 2008.

פורסם (נערך)

אני כרגע מחזיק גרנדה פונטו 2007 רובוטית ב5 שנים האחרונות עם כ 195K על הקילומטראז'

בקצרה לשאלותיך:

1. צריכת דלק בפועל בין 1:14 עד 1:15 משולב הרוב עירוני (מחוץ לעיר תגיע גם ל1:17 או יותר)

2. אמינות טובה חוץ מהגיר.

3. חלשה מאוד. עגלה.

הגיר הוא רובוטי חד מצמדי, מוצלח יחסית באופן פעולתו, הרבה פחות באמינותו.

(יש או זה או ידני, אין משהו אחר, בטח שלא אוטומט רגיל)

פה נתתי פחות או יותר חסרונות ויתרונות ממליץ לך לקרוא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?585075-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95-%D7%92%D7%A8%D7%A0%D7%93%D7%94&p=4922653&viewfull=1#post4922653

לקרוא לרכב "אוטומטי" זה מחמאה.

אם נהגת בעבר על רכבים אוטומטיים, אתה תשנא אותו.

אם זה הרכב הראשון שלך, אין לך רף ציפיות או מקור השוואה אז לא תיהיה לך בעיה להתרגל.

קח בחשבון שמבחינת ירידת ערך אין לו עוד הרבה לאיפה ליפול, אז תקנה בזול תמכור בזול.

ההבדל בגרסאת 07 ל08 ומעלה, בגיר הרובוטי שב2007 - הם פחות אמינים, וזה שופר ב2008 ומעלה.

כמעט כל רכב שתלך לראות או שעבר בעבר שיפוץ גיר או שאתה זה שתצטרך להעביר לו שיפוץ\החלפה, או שתיהם (עלות של בין 3,600 ל 9,000 תלוי איפה הולכים לעשות).

בגרסאות של 07' אין ESP (אם אני לא טועה מ2008 הכניסו אותו) ומכאן אין HILL ASSIST, ככה שאתה תשחק הרבה עם הנד-ברקס אם תקלע לפקק בעליות (הוא מדרדר בעמידה, זה לא אוטומט).

זהו בגדול ..

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

וואו

מזל שאמרת לי על הגיר. אין מצב שאוכל כספית לטפל בזה בסכום הזה.

מדגמי ינואר 2008 זה טופל?

האם שיפוץ הגיר הוא חובה או המלצה?

מה זה עגלה מבחינתך? עד כדי כך זה נורא? אני אוהב זריזות ו"להיות ראשון ברמזור"...

פורסם (נערך)

עגלה, כמה שאתה חושב שרכב אחר הוא עגלה, זה יותר.

בוא, בשביל הסקרנות עשיתי בפועל מאפס למאה, לפני חודשיים שלוש, והגעתי בחישוב לא מדוייק עם סטופר בטלפון למעל 17.5 שניות, ואם הייתי מודד כמו שצריך זה בטוח היה יותר גבוה, עזוב, עגלה של סופר.

אם אתה מחפש בטיחות, חסכון בדלק, חלפים זולים, ומרווח, לך עליו, רק קח בשכלול העלות העתידית שלך, שיפוץ גיר.

אם אתה אוהב להיות ראשון ברמזור, הרכב לא בשבילך.

חבל על הזמן שלך -חפש רכב אחר - תעדיף ידני אם לא מפריע לך.

בכל מקרה, אם אתה לא תוכל לעמוד בכמה אלפים לשנה לתחזוקה (כשאני הייתי חייל אין מצב שהייתי יכול לעמוד בזה), אולי שווה לחשוב פעמיים על כל הקטע הזה של להחזיק רכב, במיוחד בשנתונים ישנים.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

כמה שאלות:

לא הבנתי מה העניין עם שיפוץ הגיר? זה משנה את כל דעתי לגבי הרכב.

בוודאות אצטרך לעשות את זה או שזה רק אם יקרה לגיר משהו?

דבר שני, למה שאצטרך לשלם אלפי שקלים על רכב בשנה? למעט טסט ודלק (וביטוח) שעם אלה אני יכול להסתדר, אין סיבה שאצטרך לשלם על טיפולים אם הרכב אמין. חוץ מהנושא של הגיר שלא יתאים לי לשלם באמצע השנה 10 אלף שקל על זה.

אם אני הולך על אחת מ- 2008 הנושא של הגיר טופל? לא אצטרך לעשות שיפוץ גיר?

פורסם

שיפוץ עושים במקרה של תקלה.

גיר זה הרבה מזל.

פורסם (נערך)

הבעיה בגיר לא נפתרה לגמריי, אלא רק פחות חמורה.

להגיד חד משמעית שאתה תעשה שיפוץ גיר - לא יכול קבוע דבר כזה, אני לא קורא בקלפים, אבל הסיכון הוא מאוד גבוה ולכן ממליץ בחום, לקחת את זה בחשבון אם אתה קונה את הרכב.

אבל כל זה לא משנה, ברגע שאמרת שאתה אוהב להיות הראשון ברמזור פה הסאגה נגמרה, רכב הבא.

מלבד דלק, הכנה לטסט אגרה ביטוחים - רכב צורך תחזוקה, יש טיימיניג, יש גלגלים שצריך להחליף,מצבר, שמנים פילטרים, ברקסים, אטמים למיניהם שמתייבשים עם הזמן, מגבים , אורות, וכו'..

וזה לפני התקלות הבלתי צפויות שתופסות אותך יום בהיר אחד בבוקר.

וזה נכון לכל רכב, שוב, נכון שבעתיים לרכב שנמצא כמעט עשור על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

מנסיון של 3 שנים על רכב כזה, הרכב עגלה עם חמור,

גיר רובוטי לא נעים לנסיעה, אחזקה יקרה (טעות שטיפלתי במוסכי חברה), קלקולים שרק בחברה מתעסקים איתם,

מה שכן מקדימה הוא די מרווח,

הגיר הזה יכול לעשות צרות יקרות.

אין שוק בכלל ,קיבלתי בטרייד אין מחיר בדיחה על רכב כזה בשנתון גבוה יותר, אווטומט, וק"מ נמוך בהרבה (אחרי שלא הצלחתי למכור)

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...