Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את האמת גם שאני בגרמניה ואוסטריה אני מהבהב, אבל רק כאשר יש צורך.

לרוב מי שתקוע בשמאלי, יפנה את הדרך מחשש לקנס. לגבי מהירות, אני תמיד מקפיד עד 10 אחוז יותר

פורסם (נערך)

רוני, איתי מצלמות במקומות ההזויים ביותר שאפשר (לא) לחשוב עליהם, מוסוות בתוך עצים בכבישים בין כפריים.

נושא ההפרש בין המחוג ל-GPS ידוע, אבל ל-GPS יש איזה דיליי קטן וצריך להביא גם אותו בחשבון.

חן - אני לא מכיר את ההגדרה הפורמלית בחוק הגרמני, אבל כאשר התכוננתי לנסיעה לגרמניה למדתי שמבחינת משטרת האוטובאהן זו העבירה החמורה ביותר (לפני או לצד אי שמירה על הימין ועקיפה מימין). כקוריוז מצאתי פעם פרסום של חברת מולטנובה השויצרית שמדבר על מצלמה שמסוגלת לאכוף מהירות, שמירת מרחק, עקיפה מימין ועוד כמה עבירות (אולי גם אור אדום), וכל זאת בכביש של לא פחות מ-7 נתיבים.

שגרירנו בשויצריה - מצאתי פעם איזה טבלה של אחד הקנטונים לגבי שולי אכיפת המהירות, וניתנו שולים שנעו בין 2-8 קמ"ש בהתאם לסוג הכביש וסוג אמצעי האכיפה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסתבר שהפוסט הזה מוצדק מתמיד.

מבחינת מהירות, אני מבין שהגמישות הישראלית היא בגדר מדע בדיוני בגרמניה.

צפון איטליה - לפני 3 שנים עשינו את צפון איטליה לרוחבה (על כביש 4 אם אני לא טועה) אגם מגו'רה - קומו - גארדה - מרנאלו/מודנה - ונציה וחזרה. המהירויות נשקו בלי בעיה ל150+, בלי קנס ועם תמרורי מהירות נמוכים יותר, כולם נהגו ככה לא הייתי חריג וגם לא בדיוק איטי, זכורה לי עקיפה אחת של איזה בימר מימין, סה"כ היה די ברור שחוזרים לימין.

נהיגה קצרה במילאנו דווקא היתה חביב מאד בלי בעיה מיוחדת כולל חניה של שעה ושאלת רמזור של איזה טוסטוס.

באופן כללי הגשתי בצפון איטליה מאד בבית גם בערים שביקרנו, עד כדי כך שפנו אלי באיטלקית בנוגע לחניה כאילו אני מקומי.

יוון רודוס - זכור לי תמרור עצור שלא היה ברור לי מה תפקידו לפני צמתים וכיכרות, אני עצרתי כמו טאטלה בלי להתווכח,

כל השאר חלפו עליו כאילו היה יותר כמו תן זכות קידמה. הדרכים עצמן לא מהירות במיוחד. ממוצע של 80 - 110 והכל עבר בשלום.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

יוון ואיטליה הן ממש לא דומות לגרמניה בתרבות הנהיגה, וגם ישראלים "מכוערים" רבים יצטמררו למראה העבירות שהיוונים והאיטלקים (בעיקר בדרום) עושים כעניין שבשגרה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני קיבלתי לפני כחודשיים קנס של 50 פרנק בגלל שנסעתי 56 קמש במקום 50, אבל נתפסתי ע"י ממלז, ופעם אחת קבלתי קנס של 800 פרנק על חריגה ב20 קמ"ש בכביש מהיר (ציריך לכיוון ברן), מצלמת מהירות רגילה.

הקנסות בשוויץ מתחלקים לפי סוג העבירה, והמצב הכלכלי שלך.

פורסם (נערך)

המצב הכלכלי כאשר זה מעבר לכמה עשרות קמ"ש. זהכור אותו בעל רכב על שנתפס ב-200 קמ"ש או יותר ודובר על קנס בסדר גודל של מאות אלפי אירו. הפרשה השתתקה לפני שהעונש פורסם.

הצפון איטלקים נוהגים יחסית בסדר, חוץ מהחיבה שלהם לרגל ימנית כבדה - אבל הייתי שם לאחרונה ב-2004, ונתקלתי באזור וורונה בממל"ז שהוצב בצורה מסוכנת במידה הזויה על אי תנועה. עם זאת, אין לי מושג מה סף האכיפה ודרגת הענישה. יוון (מבחינתי הניסיון בכרתים וברודוס) זה סיפור אחר, למשל כל הזמן העירו לי על כך שאני נוהג עם אורות דולקים, חתכו כל עיקול (וכרתים היא מצבור אחד גדול של hairpins)

ברגע שעוברים את הגבול לצרפת, שויצריה וצפונה הסיפור שונה לגמרי, ההקפדה היא בדיוק של שעון שויצרי משובח, והצרפתים כל כך גאים בהפחתת מספר התאונות על ידי אכיפה נוקשה שמובן ששם אין מה לשחק, אפילו לא לחופי הים התיכון. וזה הולך ומחמיר ככל שמצפינים, בפינלנד נתקלתי בכביש צדדי לגמרי עם 15 מצלמות על 100 ק"מ, וכנראה שהנורווגים לא מהססים לכלוא עבריני מהירות כבדים, אפילו ללא משפט. אלא שבנורווגיה אין כל כך טעם לנהוג, המרחקים והטופוגרפיה מכתיבים שימוש בטיסות אלא אם רוצים משהו מיוחד (רוני - תן קישור).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הצפון איטלקים נוהגים יחסית בסדר, אבל הייתי שם לאחרונה ב-2004, ונתקלתי באזור וורונה בממל"ז שהוצב בצורה מסוכנת במידה הזויה על אי תנועה. עם זאת, אין לי מושג מה סף האכיפה, והאיטלקים אוהבים ללחוץ.

תשאל כל איטלקי מדרום לרומא והוא יגיד לך שלאיטליה אין צפון. יש את איטליה (בערך מרומא ודרומה) ויש חלקים של אוסטריה שמדברים בהם איטלקית. :wink: התיירים הישראלים, למעצבה, מכירים כמעט ורק את החלק הצפוני.

ההבדל מתבטא בנהיגה ואני משער שאם עושים פילוח של שיעורי הקטל בדרכים - זה יהיה ניכר גם כן, למרות שתנאי מזג האוויר לכאורה עושים להם חיים קלים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בפינלנד נתקלתי בכביש צדדי לגמרי עם 15 מצלמות על 100 ק"מ, וכנראה שהנורווגים לא מהססים לכלוא עבריני מהירות כבדים, אפילו ללא משפט. אלא שבנורווגיה אין כל כך טעם לנהוג, המרחקים והטופוגרפיה מכתיבים שימוש בטיסות אלא אם רוצים משהו מיוחד (רוני - תן קישור).

גם אני סיפרתי על הכביש (לא צדדי אמנם) שבו היו כמה עשרות מצלמות בדרך להלסינקי, חלקן מיד אחרי תמרורים של האטת המהירות (נוסעים נניח 70, תמרור 50, מצלמה, ומיד אחריה תמרור 70. חארות).

בנורבגיה (מי שרוצה קישור יכול פשוט לחפש פוסט שלי על הטיול לנורבגיה) הקנסות אולי מאוד גבוהים, אבל באיזה 2000+ ק"מ שנסעתי בה לא ראיתי מצלמה אחת, ועברתי בערך שני ממל"זים (שנראו למרחוק). בשאר הזמן נסעתי בערך איך שבא לי (טוב נו, איך שהיה בא לחברה שלי...)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הונג קונג- כאשר רכב נאלץ לחצות מדרכה (למשל יציאה מבניין לכביש או להיפך ) זכות הקדימה שמורה לו והולכי רגל צריכים לעצור ולאפשר לו לחצות את המדרכה בבטחה.

מעבר לזה- כמיטב המסורת הבריטית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
המצב הכלכלי כאשר זה מעבר לכמה עשרות קמ"ש. זהכור אותו בעל רכב על שנתפס ב-200 קמ"ש או יותר ודובר על קנס בסדר גודל של מאות אלפי אירו. הפרשה השתתקה לפני שהעונש פורסם.

וזה הולך ומחמיר ככל שמצפינים, בפינלנד נתקלתי בכביש צדדי לגמרי עם 15 מצלמות על 100 ק"מ, וכנראה שהנורווגים לא מהססים לכלוא עבריני מהירות כבדים, אפילו ללא משפט.

גם אני סיפרתי על הכביש (לא צדדי אמנם) שבו היו כמה עשרות מצלמות בדרך להלסינקי, חלקן מיד אחרי תמרורים של האטת המהירות (נוסעים נניח 70, תמרור 50, מצלמה, ומיד אחריה תמרור 70. חארות).

הפרשה לא הושתקה(מנכ"ל נוקיה חטף קנס של 116K אירו). קנסות המהירות מעל 20 קמ"ש בפינלנד בנויות על אחוז מהמשכורת החודשית.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עוד משהו חשוב - בערים איטלקיות תמרור ZTL אומר כניסה לתושבים בלבד (בד'כ המרכז ההסטורי). אם תיכנסו תתכבדו בקנס שמנמן מהמצלמה, וייתכן שגם בכמה וכמה כאלה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...