Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה מצאתי דירה.

כל האזור של חדר אמבטיה לא במצב מי יודע מה. מה שיש שם זה אמבטיה, מקלחון פתוח וכיור. שירותים נמצאים בחדר נפרד.

להבנתי הדיירים הוקדמים שמו את המכונת כביסה במקלחון מכיוון שהוא פתוח ויש שם ברז למעטה שניתן לחבר אליו את המכונת כביסה, אבל כמו שציינתי אין ניקוז. יש את הניקוז של המקלחון שאפשר לפרק אותו ולזרוק את הצינור ניקוז לשם, אבל לא בטוח עד כמה זה יעבוד (הבנתי שהניקוז של המכונת כביסה הוא בלחץ גבוה ולכן יש חשש שהמים יעלו חזרה).

פתרון קלאסי זה כמובן לזרוק את צינור הניקוז לאמבטיה (כמובן לחבר אותו בצורה שלא יזוז). אבל זה לא אסטטי ומצריך ניקוי של האמבטיה בתדירות גדולה יותר.

כמו שציינתי זו דירה שכורה, בעל הדירה לא מוכן לדבר על הנקודה הזאת, ולכן פירוק ריצפה ושבירת קורות לא בא בחשבון.

אני לא מבין יותר מידי בתחום הניקוז של מכונות כביסה ולכן שואל אותכם: האם יש פתרון יצירתי, שלא מצריך פתיחת \ שבירת קורות, לבנית ניקוז של מכונת כביסה?

הנא תמונה (פחות או יותר) למבנה של חדר האמבטיה:

wm.png

מקרא:

טורקיז - אמבטיה

כחול - כיור

ירוק - דלת כניסה

צהוב - מקלחון פתוח (כמו כן האזור שבו תעמוד מכונת הכביסה)

נקודה אדומה - חור ניקוז של המקלחון

חום - אופציה לניקוז של מכונת כביסה לאמבטיה

תודה רבה.

פורסם

אני יכול להציע לך פיתרון "יצירתי".

לנקז למקלחון אבל כדי לפתור את הבעיה של הלחץ והמים שעלולים לעלות וכו', ליצור עוד כלי קיבול בין המכונה לבין פתח הניקוז ברצפה.

למשל אפשר לרכוש דלי פשוט של בניין, הדלי בנפח 10 ליטר ומחירו 6 שקלים.

בתחתית של הדלי לקדוח חור בקוטר של בערך 25 מ"מ (צריך קצת ניסוי וטעיה כדי להגיע לקוטר האופטימלי),

הדלי עומד מעל פתח הניקוז וצינור הניקוז של המכונה בתוכו.

אולי להוסיף איזה שיפצור כדי שהצינור יהיה מקובע ולא יזוז.

פורסם

לפני הרבה שנים עמדתי לפני בעיה דומה הפתרון היה הצבת מכונת הכביסה במטבח, שרברב התקין לנו צינור (חיצוני) לאספקת מים ואת צינור הניקוז הנחנו בכיור. הסידור שרת אותנו נאמנה כשנה וחצי, בחלק השני עם תינוק, ואחר כך משך 20 שנה את קרובת המשפחה שרכשה מאתנו את הדירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

train

רעיון נחמד, אני אבדוק אותו. הבעיה היחידה היא שמכונת כביסה, כביכול תכסה את הניקוז של של המקלחון. אבל לשים אותה קצת בצד אבל אז יש מקום לא מנוצל..

sperial

אכן, חשבתי על זה לפי חצי שעה. אני לא בדירה כרגע, אבל יש שם הכנה כלשהיא לתנור\מכונת כביסה\מדיח מתחת לשיש. אני אבדוק, אולי יש גם הכנה לברזים וניקוז ואז זה פותר את כל הבעיה.

אשמח לעוד פתרונות יצירתיים שלא כוללים ניתוח לב פתוח.

פורסם

רק אל תקבל התקף לב ממה שידרוש האינסטלטור :lol:

שילמתי עכשיו 500 ש"ח תמורת עבודה של רבע שעה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

pfff מה אני לא אסדר לבד?! :lol:

(צריך לקרוא את ההודעה הזאת בטון של גבר מתנשא עם זוג ידיים מהת*ת)

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם (נערך)

עבודה שאין לי בה ניסיון ולא הכלים הדרושים. הבעייה היתה שמדובר במשהו קריטי, ואם הייתי מתחרבש הייתי נשאר בלי מים בדירה בכלל עד שהייתי משיגן אינסטלטור, ובמצב כזה היה קורע אותי עוד יותר.

לפני חצי שנה היה לי סיפור עם החלפת אהיל - אחרי העבודה נפל הפחת של חצי דירה מסיבה לא ברורה והייתי צריך למצוא חשמלאי SOS שגם לא הבין מה מקור התקלה, אבל ביצע את החיבור מחדש בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

sperial

ברור אני מסכים איתך. אם זה מסתכם בלהחליף לסיפון עם ניקוז למכונת כביסה \ מדיח, אני חושב שאצליח להסתדר. אם זה גם להעביר צנרת עם ברז אז אין לי לא את הידע ולא את הכלים בשביל לבצע אז מן הסתם אזמין אינסטלטור.

פורסם

היה לי סיפור דומה בדירה שכורה לפני כמה שנים. בחדר אמבטיה אמורה להיות לך כניסה נפרדת לניקוז בריצפה, מין כיסוי מפלסטיק (זה מה שהיה לי לפחות). אם קיים, פשוט תעביר צינור ניקוז מאריך מהמכונה לחור שמתחת לכיסוי כשאתה עושה כביסה.

פורסם

לא לגמרי פשוט. דומני שמכונת הכביסה מצריכה איזה סיפון ביציאה, צינור הניקוז צריך להתחבר לצינור הביוב בערך בגובה החלק העליון של המכונה.

פורסם

BarryG

יודע על מה אתה מדבר! אבדוק האם יש לי כזה חור.

sperial

אכן צודק, יש איזה קטע שהניקוז צריך להיות בגובה מסויים ממכונת הכביסה על מנת שיעבוד. עוד לא הבנתי עד הסוף את כל התיאוריה מאחורי הסיפון והניקוז..

פורסם

מבחינת גבהים נראה לי הפוך, הקפדתי שצינור הניקוז יהיה נמוך מהמקום שבו הוא יוצא מהמכונה לכל אורכו. כיוון שהמכונה עדיין עובדת, 5 שנים אחרי, נראה שזאת לא הייתה טעות.

פורסם

ידידי, אם אתה מדייק כנראה שהמכונה שלך המציאה מחדש את חוקי הפיסיקה.

צינור הניקוז של מכונת הכביסה חייב להיות בגובה של כ-65 ס"מ מעל פני הרצפה, אחרת המים לא יפסיקו לצאת ממכונת הכביסה גם כשמשאבת הניקוז מפסיקה לפעול ומים טריים נכנסים אליה מהברז החשמלי.

ניתן לנצל את גב המכונה עצמו כדי להשיג את הגובה הדרוש ואת המשך הצינור להנמיך לכל גובה רצוי.

יוסי

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

ורדי, מתי קנית אותה? אולי יש חידושים מאז ינואר 2016?

אפילו פות"ש כבר הפסיק לחפש בת זוג.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...