Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחר שתכנון שלי לקחת רכב זול מהעבודה ירד מהפרק

יש לי עכשיו אפשרות לבחור אחד מארבעת הרכבים הבאים :

טויוטה קורולה סאן

מאזדה 3 סדאן 1.5 אקטיב

יונדאי I35 INSPIRE

סקודה אוקטביה 1.2 TSI AMBITION

ההפרש בין הרכבים גם מבחינת העלות החודשית הוא יחסית נמוך (60 ש"ח לחודש בין היקרה ביותר לזולה ביותר).

אנחנו זוג עם שני ילדים במושבי בטיחות. במהלך היום-יום אני שם את הילדים בגן וממשיך לבד עם הרכב לעבודה בערך 35 ק"מ כיוון. לפעמים צריך לנסוע לסניף אחר ואז זה בערך 70 ק"מ כיוון.

בסופי שבוע לרוב נוסעים נסיעות משפחתיות לצפון ולדרום (למשפחה ולטיולים).

סה"כ מדובר על נסועה של בערך 2500 ק"מ לחודש.

מה חשוב לי ברכב

- בטיחות

- נוחות נסיעה

- מזגן חזק - אני פריק של מזגנים ונוסע כמעט תמיד עם מזגן על קירור (למעט בימים קרים באמת בחורף)

- שהרכב לא יהיה חלש (לא מחפש חיית ביצועים , אבל שלא יהיה כמו פלואנס 1600 לדוגמא)

אשמח לדעת מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהרכבים עבורי ועוד כל מיני הבדלים קטנים שיש בכל רכב (מזגן מאחורה / מצלמת רוורס וכד' ... )

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

ארשום את הדברים בקצרה יחסית:

קורולה- המכונית הכי נמכרת בעולם ובישראל (2014). מוניטין אמינות מעולה של טויוטה, אבזור טוב (יש מירור לינק, מצלמת רוורס ועוד כל מיני שטויות נחמדות), מרווח מעולה מאחורה ובגאז גדול. יחידת ההנעה מורכבת ממנוע 1.6 סנטנדרטי וחזק למדי המשודך לתיבה רציפה, מה שאומר שזו לא הכי מעודן/חסכוני בעולם אבל חזק. לגבי הנוחות זה עניין מאוד אישי (נוחות מושב, תמיכה, מתלים) אבל בגדול הקורא לה יחסית טובה לדעתי. הבטיחות טובה וממוצעת.

מאזדה 3- אמינות גם מעולה, אבזור מעולה- מצלמת רוורס, חיישנים, ניווט ועוד כל מיני פיצ׳יםקעס. הרכב לא מאוד מרווח מאחורה ובתא המטען. גם המנוע לא חזק, 1.5 ליטר עם 120 כס, אבל בסך הכל החוסר בסוסים יותר מתגלה במהירויות גבוהות אבל זו לא פלואנס 1.6. הבטיחות טובה וכוללת גם מערכת למניעת תאונות בעיר. הנסיעה קשיחה יחסית אבל הגמול בא בכביש המפותל.

סקודה- רכב מאוד מרווח- גם מקדימה, גם מאחורה, וגם הבגאז פשוט ענק (560+ ליטר). האבזור לא משהו ביחס לאחרות (אין מצלמה אבל יש מזגם מאחורה). יחידת ההנעה טובה, 1.2 TSI עם תיבה דו מצמדית אומרים נסיעה בסלד נמוך, סחיבה טובה וצריכת דלק טובים, אבל במהירויות גבוהות (כביש 6) הקורולה תהייה מעט יותר מהירה אבל יותר רועשת. הנוחות לא מבריקה אבל סבירה. בטיחות ״סטנדרטית״- 7 כריות אוויר, כל האלקטרוניקה הנדרשת בחוק וחמש כוכבים ביורונקאפ.

יונדאי- לדעתי הבחירה האחרונה שלך- רכב מעוצב עם אבזור חביב ומנוע טוב, מרווח גדול אבל בגדול הוא מרגיש מעט מיושן והאחרות יהיו יותר טובות (ואכן דגם חדש הוצג בחו״ל).

לגבי הנוחות/מזגן- תבצע נסיעת מבחן ותחליט אתה (או תשכיר רכב ליום לבדיקה).

מקווה שעזרתי

• תוכן חדש...