Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת, אני מתעניין (מזה תקופה ארוכה) בלימודי הנדסת בניין. אשמח לתובנות של חברי הפורום (אף על פי שיצא לי לקרוא ברשת):

-המלצות.

-איפה כדאי ללמוד איפה לא ולמה?

-לאיזה דברים לשים לב?

-תנאי קבלה ראיתי פחות או יותר אבל יש הבדלים די גדולים בין המכללות/אוניברסיטאות.

עוד טיפים שיוכלו לעזור... נמאס לי לדפוק את הראש בקיר כבר מחוסר מעש (עבודה בנאלית מבחינתי זה חוסר מעש).

ולמי שתהה, כן יש לי ראש לזה. עד כה היה קצת פחות רצון, מסיבות לא ידועות גם לי :|

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

1. איזה המלצות? ללמוד או לא ללמוד? אתה מתחבר לתחום? עבדת 3 דק בתחום? מכיר אנשים מהתחום?

2. על סמך מה נמליץ לך? בתור מישהו ותיק הייתי מצפה ממך לקצת יותר פרטים. (רמז: פסיכומטרי, ציונים וכו')

* תוספת, קח בחשבון שהנדסה אזרחית-בניין, לומדים בטכניון. אם אתה יכול להתקבל להרבה מוסדות אחרים זה מגניב, באופן עקרוני שווה להשקיע עוד קצת ולנסות להתקבל לשם, זה נחשב למוסד הכי יוקרתי (מצחיק לדבר על מלט ובטון ואז על יוקרה).

עריכה אחרונה על ידי HeyHey
פורסם (נערך)

איזה פרטים אתה רוצה? :)

ללמוד - החלטתי שכן. זה לא קשור להמלצות. מה שכתבת אני גם יודע - שהטכניון נחשב יוקרתי, אבל לצערי כנראה שלא אתקרב לשם (בעיקר בגלל שאני גר במרכז אבל זו לא הסיבה היחידה כמובן).

לא עבדתי בתחום ולא מכיר אנשים כלל וכלל בתחום (רק אבא של חבר טוב, לא שזה עוזר לי כלכך אבל לך תדע). אני כן מתחבר וכל החיים חשבתי על התחום הזה בלי סוף. עכשיו נפל הפור כי פשוט נמאס לי מהמצב הקיים.

מבחינת ציונים - אין בעיה. רק צריך לשבת על התחת ולהתחיל לשפר במידה וצריך (ראיתי תנאי קבלה אבל אין משהו X, אין רף מסויים, חלק דורשים ציון כלכך נמוך וחלק כלכך גבוה. בגלל זה הבלבול שלי).

המטרה ללמוד במוסד ברמה גבוהה (לא חייב את הגבוהה ביותר), לצאת עם תואר "שיתפוס" בחוץ ולא אשב בבית ואנגב איתו את בית השחי (כי התחת כבר יהיה יבש). השאלה היא איזה מוסדות באמת נחשבים לטובים בתחום הזה...

אני מתייעץ פה וכמובן לא לוקח הכל כתורה מסיני, זה עוד שלב קטן בדרך לבחירה שלי, אבל היי! (היי), תמיד טוב לקרוא ולשמוע מעוד אנשים עם ניסיון בתחום.

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

טכניון. ברור שבסופו של דבר אם תהיה טוב תצליח, אבל המשוכות שלך יהיו גבוהות הרבה יותר.

המשכורות בהתחלה לא גבוהות בכלל. אם אתה בראש לזה, תשאף להגיע למשרת ניהול בניה ולאו דווקא תכן - גם יותר עניין וגם תרוויח יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נדמה לי שגם באריאל מלמדים הנדסת בניין,

באיזה רמה זה כבר משו אחר.:lol:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
טכניון. ברור שבסופו של דבר אם תהיה טוב תצליח, אבל המשוכות שלך יהיו גבוהות הרבה יותר.

המשכורות בהתחלה לא גבוהות בכלל. אם אתה בראש לזה, תשאף להגיע למשרת ניהול בניה ולאו דווקא תכן - גם יותר עניין וגם תרוויח יותר.

ראיתי סביב 7-8 אלף... שזה סביר להתחלה. כמובן שהכל תלוי בי נטו, שכן השמיים הם הגבול בתחום הזה. וכן יש לי סבלנות לזה.

תודה לעוזרים, אני רואה הטכניון חזק בתחום :)

ZOOM-ZOOM

פורסם

הנדסה אזרחית זה תחום האב ומתחלק להתמחויות: בניין, כבישים, סביבתית, ותחבורה (נראה לי).

הנדסת בניין לומדים היום בטכניון, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, אריאל, סמי שמעון.

אני בוגר אןניברסיטת בן-גוריון, ראיתי ועבדתי עם בוגרים ממוסדות אחרים, בגדול, בוגר טכניון זה סטטוס (סטטוס לא רע) סה"כ תוכנית לימודים טובה.

תוכנית הלימודים באב"ג טובה מאד ועברה ריוויזיה מלאה בשנים האחרונות, את פרויקט הגמר חלק גדול מהבוגרים יעשו במסגרת משרדים וחברות מובילים במשק (ייתרון ייחודי) והבוגרים יוצאים כשהם מחוברים מאד לשוק והענף. יש שני מסלולי לימוד שמתחלקים אליהם בשנה השניה ללימודים, תכנון וניהול.

באריאל השנה האחרונה הגדילו משמעותית את כמות הסטודנטים וקולטים מספר הזוי של מעל 200 (או שמא 300?) סטודנטים במחזור, תוכנית הלימודים שמה דגש חזק יותר על התיאוריה והמטמטיקה.

סמי שמעון, לא יכול לתת המלצה או התייחסות, אבל לא שמעתי טובות.

אם יש לך ציונים המאפשרים קבלה לאב"ג קח את זה בשתי ידיים, לא תצטער על זה.

מבחינת קריירה, זה נחלק ל 3 תחומים עיקריים, תכנון, ביצוע וניהול.

אם אתה רוצה לעבוד בתכנון, רצוי מאד להיות בוגר טכניון או אב"ג, יותר קל להתקבל למשרד רציני וללמוד ממהנדסים טובים מאד.

בביצוע יש פחות משמעות איפה למדת אלא כמה ואיל אתה מסוגל לעבוד.

ניהול זה תחום שיותר מוזן ממהנדסים עם ניסיון (תכנון או ביצוע) אבל יש מקום גם לבוגרים טריים להכנס לתחום.

פורסם

אגב, אם אתה רוצה לראות קצת על העשיה בענף יש עכשיו כנס גדול בגני התערוכה (היום ומחר) יעלה לך לא מעט אבל יכול לעזור בהכוונה לעתיד.

פורסם

אני בוגר הנדסת בניין באריאל סיימתי לפני שנה.

אז לגבי השנתון שלי כולם בדגש על כולם מצאו עבודה, גם בתכנון וגם בביצוע (למי ששואל אז גם במשרדי תכנון גדולים ישראל דוד ובחברות ביצוע גדולות דניה סיבוס שיכון בינוי וכד ) המינוס היחידי באריאל זה שיש התמחות בקונסטרוקציה בלבד (זאת ההתמחות הקשה יותר ) זה לא אומר שאי אפשר לעבוד בביצוע או ניהול.

הפלוס באריאל שבמקצועות הליבה של התחום הרמה לא פחות בכלל מהטכניון, המקצועות שמסביב כמו הכימיה וכד הרמה לא גבוה.

אני כן הייתי ממליץ ללמוד באריאל!

נ.ב. סטודנט שסיים באריאל הלך לתואר שני בטכניון והוא כרגע מתרגל שם חברה מתואר ראשון את אחד הקורסים הקשים.

אז בבקשה לא לזלזל באריאל בתחום ההנדסה האזרחית..

פורסם

לא יודע לגבי הנדסת בניין אבל לגבי המון תארים אחרים אני אומר לך בפה מלא - אל תתקרב לאריאל.

לא זה המקום לפרט אבל אני מדבר מניסיון אישי שלי ושל חברים/מכרים.

בהצלחה.

פורסם

בא לך לכתוב לנו ממוצע בגרות שלך?

אולי פסיכומטרי אם יש?

אם לא בא בפומבי [יש אנשים שמתביישים] ואתה רוצה עזרה עם עניין הקבלה שלך לי לפרטי. הכי טוב זה צילום או רשימה של הציונים שיש לך [מספר יח"ל+ציון].

אתה יכול לגם לבדוק בעצמך כאן:

http://admissions.technion.ac.il/calculator/

תמלא את הבגרויות ואז תלחץ חישוב ממוצע מיטבי בתחתית הדף ותקבל את הממוצע.

הייתי ממליץ לך לחפש אנשים בתחום שכבר עובדים בו [כמו חבר של אבא למשל], ופחות להסתמך על סטודנטים כי הרוב [חוץ מחברי הפורום כמובן] יגידו לך שאצלם הכי טוב, או יציינו רק יתרונות לעומת חסרונות מינוריים. בעיקר כי במבט לאחור שוכחים דברים רעים וגם כי אנשים נוטים לפתח גאוות יחידה כלפי מוסד שלא באמת עשה להם טובה כל שהיא. אני אישית לא מבין את זה, אבל זה קיים.

בחור שעשה איתי פסיכומטרי פעם למד בניין בטכניון ואמר לי שזו קריעת תחת. הוא הלך לשם בשביל השם היוקרתי [ולטכניון יש שם עולמי במקצועות הנדסה], אבל קח בחשבון שנורא קשה ללמוד שם.

אותי למשל היה מבאס לקרוא את מה ש-ICLEV כתב, כי באריאל הייתי מצפה שיהיה לי הרבה יותר קל ללמוד. מסתבר שאתה לומד שם קשה כמו בטכניון [במקצועות ליבה] רק שבסוף לא מקבל את השם היוקרתי.

בסוף יש גם שיקול כלכלי: בגרויות, פסיכומטרי, שכירת דירה, עלות מחייה חבד ואולי אפילו רכב; כולם עולים הרבה כסף. אלו שיקולים שתצטרך לקחת בחשבון גם כן.

שיהיה בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

רוצה (או יותר נכון לשאול מוכן) לעבוד בביצוע?

לך לאב"ג / טכניון, ואם אתה אחד שמוכן לקום מוקדם ולעבוד בשטח כל היום, אתה יכול תוך שנתיים להגיע ל-19K + רכב די בקלות.

מעדיף לעבוד בתכנון? פחות קריטי איפה תלמד, אבל כדאי מאוד שתצבור ניסיון במהלך הלימודים. בשנה/שנתיים הראשונות אחרי הלימודים אמנם תרוויח פחות כבוגר סמי שמעון לדוגמא (לעומת אב"ג או טכניון), אבל מהר מאוד זה יהיה חסר חשיבות. אם תהיה טוב - תתקדם. לא תהיה קרוב לשכר שתוכל להרוויח בביצוע, אבל העבודה תהיה בשעות נורמליות ובמזגן.

• תוכן חדש...