Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלובי הטסה לכלבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני יודע שכלבים זה נושא שהולך חזק באוף טופיק, אז הנה שאלה שעוד לא עלתה כאן.

אני מעוניין להטיס את הכלבה שלי איתי לאירופה, כמובן שלא הייתי עושה את זה לצורך ביקור קצר בלבד מאחר וזה נשמע לי דיי טרואמתי עבורה- אלא במצב של מעבר תמידי כמו כאן, ומה שבטוח זה שאני לא מוותר עליה ועדיפה טיסה אחת מאשר מסירה לאימוץ.

מבחינת תקנות יצוא/יבוא אני כבר מכוסה ולכלבה יש פספורט אירופאי תקין, פנקס חיסונים וכל שאר הניירת.

מה שמעניין אותי לדעת הוא איזה גודל של כלוב הטסה לרכוש.

הכלבה שוקלת 16 ק"ג, והיא בגוגל בינוני. לא מדדתי את הגודל שלה אבל כרגע יש לי התלבטות בין שני כלובים:

הראשון, בדיוק בגודל שלה (כלומר, מעט יותר גדול ממנה, נניח 20 ס"מ משחק לכל כיוון), לכלבים של 10 עד 20 ק"ג. מיועדים לזנים קטנים עד בינוניים.

השני, גדול ממנה אך לא בהרבה (עוד 10 ס"מ יותר מהכלוב הקודם), לכלבים של 20 עד 30 ק"ג. מיועד לזנים בינוניים עד כמעט גדולים.

מה שאני מנסה להבין זה איזה כלוב לרכוש. האם ללכת על הגדול יותר למען נוחיות שלה בזמן הטיסה, או שמא כלוב קטן יותר ירגיש לה יותר אינטימי ובטוח?

ידוע לי שהכלוב הגדול יותר גם יקר יותר בהתאם, אבל זה לא שיקול מבחינתי במידה וזה אומר לשלם קצת יותר על שדרוג הכלבה מחוויה קשה ב Coach לטיסה נעימה יותר בביזנס...

ובכלליות, אשמח לטיפים ממנוסי טיסה.

למשל, חשבתי להתחיל להעמיד את הכלוב בסלון, עם השמיכה שלה וצעצוע בפנים כדי שתתחיל להתרגל אליו לאט לאט. לאחר מספר ימים לנסות לקחת אותה לסיבוב ברכב בזמן שהיא יושבת בכלוב וכו' .

תודה

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אין לי כל ניסיון.

להבנתי אתה עובר למאלמו, כלומר טס לקופנהגן. טיסות ישירות לקופנהגן זה DY (או, אולי, הטיסות הבודדות של SK).

לדעתי אתה צריך להתחיל בבירור לגבי מדיניות ההסגר של דנמרק ושבדיה (או מדינה אחר, אם אתה טס דרכה) - לגבי מעבר ולגבי שהות של הכלב. כמוכן - יתכן שיש הכרה הדדית של ההסגר בין מדינות (כלומר, למשל, הסגר בדמנרק יוכר על ידי השבדים) - אבל זה מצריך בירור מעמיק, לדעתי בשגרירוית הרלונטיות.

דבר שני - לברר את מדיניות ההטסה של חברות התעופה. יתכן שיתברר שהחברות הטסות ישיר לא מאפשרות הטסת בעלי חיים, ואז צריך למצוא דרך אחרת.

רק אחרי שני בירורים אלה יהיה עליך לבחור בכלוב, בהנחה שחברת התעופה לא מחייבת אותך בשכירת כלוב ממנה או ממקור המוכר על ידה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממליץ בחום לפנות לחברת petpassport. אנחנו השתמשנו בשירותי ההטסה שלהם והם שווים כל שקל.

בהתחלה רצינו לעשות את זה לבדנו, אבל הבירוקרטיה וחוסר הידע שלנו בתחום יכלו להיות מכשול גדול, למזלנו השתמשנו בשירותיהם והם תפרו את ההטסה של הכלבה שלנו כמו חליפה איטלקית.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

שמעתי על השירותים שלהם, חשבתי על שימוש בהם לאחר ששמעתי סיפורי זוועה ואז בדקתי במה זה באמת כרוך.

למזלי שירותי הוטרינריה בדנמרק בכלל ונציגם בשדה התעופה היו מאוד נחמדים ומועילים ואף הסכימו לשתף פעולה באופן ישיר עם הוטרינר שלי בישראל כדי להנפיק את המסמכים הדרושים.

מבחינת טיסה, התאריכים שבהם אני מתכנן לטוס נופלים בדיוק על הימים האחרונים של SAS בארץ, כך הצלחתי לסגור טיסה ישירה עם הכלבה במחיר נוח מאוד.

כך, למזלי, מהבחינה הזאת אנחנו מסודרים.

השאלה שלי מופנית יותר לאלה שמכירים מנטליות של כלבים, האם ירגישו בטוחים יותר בכלוב קטן יותר, או שעדיף גדול ומרווח?

חוץ מזה, אם תוכל לספר על החוויה שלך, אשמח.

כמה שעות טיסה הכלב עבר? האם בטיסה ישירה? כיצד התנהג לאחר הטיסה?

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אין לי ניסיון בהטסת בע"ח, אך לדעתי זה תלוי במה שהכלב יתרגל אליו.

תקנה לו את הכלוב הבינוני או את הכלוב הגדול - כל עוד הוא נכנס לשם בנוחות והוא רגיל לשהייה בכלוב - אז זה בסדר. לא תגרם טראומה.

אם השיקול העיקרי הוא הנוחות של הכלב, אז לדעתי כדאי ללכת על הכלוב הגדול יותר, כדי שיהיה לו קצת יותר מקום לזוז.

פורסם

אנחנו הטסנו את הכלבה שלנו 11 שעות, מישראל לתאילנד. היא טסה ללא כלוב בתא הנוסעים יחד איתנו ככה שזה לא ממש ניתן להשוואה. למרות כל זאת היא היתה קצת בשוק בשבוע הראשון, לא משהו קריטי בכל זאת.

אני מופתע מאוד שקיבלת משוב שלילי על פט פספורט, אנחנו היינו מרוצים מהם מאוד.

שים לב שהטסת כלב כרוכה בבדיקות דם, חיסונים ואישורים כאלה ואחרים שצריכים להיות X ימים מסויים לפני הטיסה. רצוי שתהיה לך את כל האינפורמציה והמסמכים כמו שצריך כי טעות קטנה יכולה לגרום לזה שהכלב לא עולה למטוס, וכיוון שכלב זה משפחה - גם אתה לא עולה על המטוס.

בהתחלה רצינו להתעסק עם הבירוקרטיה לבד, אבל זה הרגיש שפאדיחה קטנה יכולה לעלות לנו ב-3 כרטיסי טיסה לתאילנד אז העדפנו ללכת על בטוח.

אם תרצה אוכל לעשות לך היכרות עם שרון שטיפלה בנו אישית, היא מדהימה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם (נערך)

אני הטסתי עד עכשיו 6 כלבים , האמת שזה תלוי בכלב עצמו חלקם לא מרגישים את זה בכלל וחלקם בשוק טוטאלי.

גודל הכלוב מהניסיון שלי לא משפיע בכלל לכלב, כן משפיע במחיר כלוב מספר 5 (הקטן מבין השניים) לדוגמה באיירופלוט עלה 50 דולר ומספר 6 כבר היה קרוב ל300 דולר מחיר עבור טיסה אם הכלוב, באל על זה היה לפי משקל והגודל לא היה פונקצייה בכלל (מאז שינו מדיניות טיפה).

אני היתי הולך על הקטן יותר, ככול שהמקום לתזוזה קטן יותר ככה הסיכוי לחבלות יקטן, הרעיון שהכלב לא יסתובב יותר מידי בכלוב, היחס לכלובים בשדה בערך כמו למזוודות, צפה לעובדים שיזרקו את הכלוב ממקום למקום בלי להתחשב בזה שזה בעל חיים.

בכללי הטיפים הכי טובים זה קודם כול לעלות לטיסה כמה שאפשר מאוחר יותר, זאת אומרת שבלי דיוטי פריי, מהצ'ק אין ישירות למטוס אצלי זה לקח 50 דקות, קח מרווח בטיחות.

בתוך הכלוב תרפד כמה שיותר בפדים סופגים, תדביק אותם הייטב אם סלוטייפ כמה שיותר יותר טוב (הם עולים איזה 70 שקל לחבילה אבל זה חובה).

ביום הטיסה תכנס אם הכלב לטרמינל 1 או 3 מה שזה לא יהיה , לכלוב תכניס אותו ממש לפני שאתה מוריד אותו במעלית למשא החריג.

להוריד ממנו רצועה/קולר, את הכלוב תסגור בנוסף אם אזיקונים בדפנות ובפינות יש מקומות נוחים לזה, את הדלת גם כן תסגור אם אזיקונים בנוסף לנעילה שלה.

כמובן בלי מים/אוכל בכלוב.

תוודה 10 פעם לגבי מסמכים, לי היה כלב שיצא מישראל ובחזור לא רצו לעלות אותו לטיסה בטענה שחסר מסמך כול שהוא, אף שהיה לי אפילו רשיון כלבת ישראלי בתוקף איתי.

אגב זה מסחרה אחת גדולה העברת בעלי חיים, חלק מהאנשים יעברו חלק בלי שאף אחד לא יבדוק להם אף מסמך ויש כאלו שיתבקשו כל מסמך אפשרי שקיים בשתי המדינות ואפילו כאלו שאף אחד לא ידע בכלל שהם קיימים, תהיה מוכן לזה שהרשויות בעצמן לא תמיד מודעים לאיזה מסמכים צריך ויש סיכוי שבשדה יפתחו איזה ספר חוקים ויעברו מסמך מסמך.

אגב בדיקת נוגדני כלבת בבית דגן כבר עשיתה? , גם אם לא דורשים במדינת היעד יש סיכוי טוב שתצטרך את זה בחזור.

עריכה אחרונה על ידי Ave

אודי A4

דימה.

פורסם

בוקר טוב ותודה לכל המגיבים.

ראשית, מתנצל אם הובנתי לא נכון, שמעתי רק דברים טובים על פט פספורט. סיפורי הזוועה היו על התהליך עצמו כמו שאתם מתארים- קושי בהשגת מסמכים, קושי במציאת טיסה, בירוקרטיה וכו'.

כמו שציינתי יש לי כבר את כל המסמכים, גם הישראלים וגם האירופאים. שירותי הוטרינריה הדנים עבדו ישירות מול הוטרינר שלי, שעבד גם מול משרד החלקאות/שירותי הוטרינריה המקומיים (כולל בדיקת נוגדנים בבית דגן) כדי לוודא שיש לנו את כל המסמכים.

למען האמת, הכלוב שמצאתי הוא גוליבר 5, זה אתה מתיחס אליו כקטן.

מידות 61 גובה, 60 רוחב, 81 אורך.

אני חושב שבאמת אלך על הכלוב הזה.

(הקטן יותר 51 על 50 על 71)

תודה לכולכם על על הטיפים, בהחלט מועיל.

למזלי שעת הנחיתה היא בערך השעה בה הכלבה רגילה לאכול ארוחת ערב, אז אני מוריד ממני את הדאגה שתהיה רעבה בטיסה.

חשבתי על להתעורר מוקדם באותו יום, לצאת איתה לריצת בוקר ואז לקחת אותה איתי לכל סבב הפרידות כדי לוודא שהיא לא נחה במהלך היום. אולי זה יעזור לה לישון בטיסה.

מה לגבי שחרור בטרמינל היעד? אני מניח שהכלבה מגיעה למסוע מטען חריג.

האם מקבל לשחרר את הכלבה מיד, או לאחר היציאה מהטרמינל? החשש היחיד שלי הוא התפרצות צרכים בתוך הטרמינל.

פורסם

הכוונה היתה לקטן מבין השניים בהודעה שלך.

ביעד לא לשחרר לפני שאתה יוצא לבחוץ, המדיניות שלהם יכולה להיות שונה משלנו.

אתה אכן הולך לחפש אותה איפה שהוא במטען החריג, בדרך כלל זה לא מסוע אלא סתם פינה שהם מניחים בא את הכלוב.

אודי A4

דימה.

פורסם

שוב תודה לך דימה.

אגב, שכחתי לשאול- לגבי הטמפרטורות בבטן מטוס. חם שם? קר שם? בכל אופן היעד שלנו מאוד קר ואני מתכוון לרכוש לבוש תואם לכלבה, האם יש צורך להלביש אותה גם בטיסה?

ובלי לפתוח עוד שרשור מריבות על חברות התעופה, בהקשר להטסת בעלי כלבים בפרט ולמען האמת בכלל- המחירים באלעל פשוט שערורייתיים.

מבקשים מעל ל900$ עבור טיסת קונקשן, כאשר למתחרות יש טיסות ישירות באיזור ה100$.

אני רכשתי ב140 וקצת, עם צ'ק אין מזורז וpreferred seating (כסא ראשון ליציאה) כדי לצמצם את זמן השהייה של הכלבה בכלוב, בנוסף קיבלתי אפשרות לשתי מזוודות של 23 ק"ג בבטן המטוס ועוד טרולי התא נוסעים - שימושי מאוד במצב שלי.

על זה תוסיפו שהטסת כלב באלעל עולה 200$ לכלבה במשקלה, בעוד שSAS חייבו אותי 266 שקלים בלבד.

מזל שאני נופל בדיוק על השבועות האחרונים שSAS פועלים בארץ.

פורסם

למיטב ידיעתי

במידה ומטיסים בעל חיים במטען , אז האוויר שם דחוס ודומה לטמפרטורה בתא הנוסעים .

אחרת פשוט לבעל החיים אין סיכוי לשרוד בגובה כזה למשך זמן כזה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

כלומר, עליי לקחת צעד זהירות נוסף ולתזכר את צוות המטוס שיש בע"ח בבטן המטוס בעת הבורדינג, על כל טעות אנוש שלא תקרה.

פורסם

צוות המטוס מקבל הודעה מסודרת על בעלי חיים בתא המטען, כחלק מהמידע הכללי על המטען המועמס.

אתה לא צריך לומר להם כלום.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

נרכש כלוב גוליבר 5 בגודל 81-61-60.

תודה לכולם על העצות, בשמי ובשם צוות ההנהלה (שבנתיים מתאקלם למלונה הניידת..)

uploadfromtaptalk1447357354519.jpg

פורסם

אין לך מה לדאוג, בעלי חיים מכניסים לתא בעל תנאים זהים לסלון.

בדוק בנקודת היעד אם יש שימוש בחומרים כימים על הכבישים נגד שלגים, אם יש תצטרך נעלים לכלב.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...