Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו בטוח קרה, אין עשן בלי אש.

אבל אם אין לך מושג מה קרה אז הדבר שהכי כדאי לעשות זה לפחות לבדוק היטב את הקרוס אוברים - לראות באמת שאין סימני חריכה או ריח שרוף, להביט היטב בפלסטיקה של הקרוס, להביט על הקבלים אם הם לא נפוחים במקרה.

הטוויטרים פגומים וצריך להחליפם - זה 100% בטוח - אחד נשרף והשני הגיע למצב שהסליל שלו להט.

אבל מה גרם לזה להתרחש אלא אם כן באמת יש בלאי בטוויטרים כמו סליל שכבר יצא קצת ממרכוז וגרם להתחממות יתרה שלהם או חשיפה לשמש ששינתה את מבנה הרמקול וגרמה לו לכשל מכאני - אי אפשר לדעת אם אתה לא יודע.

עיקר הקרוסים הפסיביים שמיוצרים בתחום הרכב לא מגיעים עם שום הגנה טרמית על הקרוס עצמו ולכן גם לא מגנים על הרמקולים מיתר הספק - היות וטוויטר יכול להשרף ביתר קלות כנראה שהוא יהיה נקודת הכשל הראשונה ולא הקרוס - זה מה שנקרא תכנון זול ומוות ידוע מראש במקרה של התעללות.

ואני לא אתפלא אם זה כנראה מה שקרה אלא אם כן הטוויטרים הגיעו לבלאי שהשבית אותם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

- אין יש מאין.

בוצע משהו, אם המערכת עבדה תקין ופתאום טוויטר אחד נשרף והשני מתחמם מאוד.

סביר כי חל שינוי בהפעלת המערכת ( לכן אנחנו שואלים)

אבל כרגע זה כבר לא חשוב, רק מסקרן..

אפשרות אחת - גש למעבדת אלקטרוניקה המתמחה ברמקולים, או למתקין מערכות טוב,לבדיקת הקרוסאובר.

או אולי כבר עדיף - כדי לקצר הליכים, מאחר וצריך להתקין שני טוויטרים חדשים.

התקן שני טוויטרים עם קרוסאובר חדש ( עם נתונים דומים).

מאחר והקרוסאובר משפיע גם על רמקולי הוופר התקינים שלך.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

השאלה איך יתפקדו קרוס אוברים וטוויטרים של jbl gto לא זכור לי הדגם,

על הרמקולים של הinfinity,

לא מצליח למצוא אחד מהרמקולים של הjbl ולכן אני אשאר עם הinfinity,

בכל זאת אשמח לתשובה לשאלתי

פורסם

לאינפיניטי וjbl יש המון מוצרים תואמים עד זהים בגלל שאלו הם שני מותגים מאותו הקונצרן, הרמן תעשיות שאתה גם מכיר בשם הרמן קרדון.

אם מדובר בדגמים מקבילים פחות או יותר מאותו שנתון אני לא אתפלא אם מדובר באותו המוצר בעצם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כול התשובות שנכתבו אכן עלולות לגרום לסליל של הרמקולים להשרף כתוצאה מבחירה לא מתאימה של ההספק המותר (הממוצע, המקסימלי, RMS איך שתקראו לזה) לרמקולים לעומת הספק המוצא של המגבר לכן בתנאים מסויימים אכן הסליל עלול להשרף.

לאלה מכם שרוצים לבנות מעגל הגנה לטוויטרים אני מציע את המעגל בקובץ המצורף.

הפרוייקט תוכנן על ידי מהנדס אשר עבד בחברת אלקטור אלקטרוניקס העונה לשם T. Giesberts. ניתן למצוא שפע של מעגלים שתוכננו על ידיו.

a.f. power limiter.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

בינתיים הוחלפו הקרוס אוברים והטויטרים לשל jbl 507, ונשארתי עם הרמקולים של האינפיניטי,

הסאונד ״יחסית״ בסדר, אבל כי הכל הוא הרכבה אצל חובבנים אני עדין מרגיש צורך לבקר אצל מישהו מומחה שיעשה לי כיוונים ונעבור ביחד על כל ההתקנה,

מישהו מומלץ באיזור חדרה ?

פורסם

מרק, תודה רבה על הקובץ המצורף!

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

הקובץ מתוך The Audio Collection-1999 זוכר ?

בכול מקרה במאמר קיימת גם התייחסות לגבי הגנה בעזרת 'פוליפיוז'='פוליסוויטש' על הטוויטרים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

הקובץ, המאגר כולו נמצא אצלי בdok שעל המפתחות שלי והולך איתי לכל מקום, יש דברים שאני עוד לא הספקתי להגיע אליהם אבל אני שומר את כל המידע וגם מגבה.

תשתף עוד, כמה שרק אפשר. מחר אני מתכוון לעבור על הקובץ שצירפת היום וגם עוד אני רוצה לעבור על הקובץ שנץ סיפק.

Pioneer TS-X150

פורסם

הבעיה החדשה,

הסאונד יותר מדי חד, אפילו אם אני מכוון ומשחק בכל הכיוונים שיש לי עדין הסאונד חד,

מרגיש שאין רמקולים ורק הטוויטרים עובדים,

הגיע הזמן להחליף רמקולים ?

אני עם קומפוננט קדימה, ללא רמקולים אחוריים

פורסם

משהו אומר לי שהגיע הזמן לבדוק היטב את הסט הקדמי - בייחוד את הקרוסאוברים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...