Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שבאזור ה600-800 שקלים לחומרים ואתה מסודר מספיק בכדי לטפל בקיר האש וברוב רצפת הרכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נעבור לתמונות

lanosforce

אם יש לך הערות, אני אשמח לשמוע אותן.

לדעתך, כדאי להוסיף גומיות לדלת הקדמית או שבינתיים שמתי מספיק?

קורת B

z9HBqmLc2i66nPdN6C5hGf1QlpZS9sQZB2uTfzPpQIU7UMOUr00ukRHxOd03P5VL-cnDnl2fO4I6NIcTZKWutlAeeumryc62.jpg

דלת קדמית צד שמאל

znjsloSqblxUiJVyLsOyfJfkm3woJDAiRjY2Dmy2LkgMUTYDudIWRylWqQFeFl4RGRL9E7Qw0ZZAtjervmSPGjGDhdkSIJzd.jpg

2BKN4ahZUn0nRzA396p26wVYKL0Qft0XHcgwO6d2AQvcvzNFmvY58nnO-Rw_ToJBeJBmhuYdE9ioezJshTHJpD0zVCl3PtPB.jpg

דלת אחורית

ZgMX0nC3KeAcljTZkNJH-R45SD5Lgb1YVi2CnMgGeedo85vA4UeDNueFkp7N2CBJCdQWlA69I4OT9W0JAv2tWTqj8IZaaeaI.jpg

קורה תחתונה

LZGvqqLXBKiiZx5kcWqfh0ofrDlQoOOigMo39TWQH2pnWsoI56SogToP4qzxazsvWnIgzbQDWTT22anDsF8xo5K1T6Zyi--R.jpg

תא מטען סגור

Ka96uu5ZBZyBkJTVy8Y9b3ZYS9RpgNzhNkvviXLN4sEvzq3y4ihPLPe9oUh7T4mJn1NL-ylEFSnG5AFbMzPFnt-aTmZy09ug.jpg

תוספת גומיות על פתח תא המטען

Of8cZGZtQHQK2d-ExKhmeyexE1_gVVrj2UtNf-dX72YjuNTS-Tqs7RS69bVtxqaN8q1Qtq7h5ExrhDNyUV7rdNydLCVdd3Qe.jpg

פורסם (נערך)

נראה מעולה. בהחלט רכב שמצריך את זה :D

איך אתה יודע איזה מידות גומיה צריך לחלק מסויים?

הלינקים בתחילת השרשור תקינים ?(חוץ מ-B TYPE ש-lanosfoce נתן לינק תקין)

עריכה אחרונה על ידי איתמר123

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

יפה מאוד!

אצלי ברכב, נאלצתי לוותר על גומיות B כי בכל פעם שפתחתי את הדלתות האחוריות הן נלחצו אל מול מרכב הרכב ויצאו מהמקום - במקום, לקחתי את שאריות גומיות הP שהיו לי והשלמתי את מסגרות הדלתות הקידמיות - עובד פרפקט!

תשים גומיות D גדולה גם מסביב למסגרת הפנימית של מכסה המנוע - זה יוריד עוד מהרעש של המכסה (רעידות)

אבל בגדול זה הטיפול לחדירת רעשי רוח שנובעים ממסגרות המכסים.

אל תשכח שגם מידת אטימות השמשות בחלונות הדלתות מאוד קשורות לכמה רעש יחדור או לא יחדור אל תוך תא הנוסעים וזה כבר משאיר אותך לגמרי לחסדיו של היצרן - אבל זה צריך להיות מינורי וחסר משמעות.

אי אפשר לבודד רכב 100 אחוז נגד הרעשים האלה וגם לא באמת כדאי - כשאני נוהג ואני מרגיש שקשה לי להתרכז בנהיגה אני בכוונה פותח חריץ קטן בחלונות הקידמיים כדי לשמוע מה קורה מסביבי.

מכאן לבידוד של קיר אש, בתי גלגלים, רצפה וגג זה כבר עניין של עד כמה רחוק אתה רוצה ללכת עם הרכב הזה אבל תשאל את עצמך אם אתה רוצה להגיע עם הרכב הזה באמת רחוק לפני שאתה נכנס להשקעה הזו.

את הדברים המינימליים והאקוטיים עשית כאשר החשוב שבהם הינם הצמיגים - רק על זה לבד מגיע לך שאפו, צמיגים זה שיפור הרכב הראשון שצריך לעשות בעיניי.

אני מוכן להתערב שכל בעלים של רכב דומה לאחר סיבוב על האקסמפלר שלך יהיה מוכן מיד להתחלף איתך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הצמיגים הוחלפו בעיקר מטעמים בטיחותיים.

מסכים איתך לגמרי, אני לא רוצה וגם מעדיף שהסביבה החיצונית תהיה שקטה יותר ממה שהיא עכשיו. (בכ"ז אני רוצה להרגיש שאני נוסע על הכביש ולא מנותק לגמרי).

בסה"כ, המצב הרבה יותר טוב ממה שהיה מקודם ואני מאוד מעריך לטובה את השינוי.

נסעתי עכשיו בקיה פיקנטו של המשפחה, ומלבד רעשי המנוע שבהחלט סבירים שם, מבחינת רעשי רוח המצב שם מאוד מזעזע וכבר מ- 50/60 קמ"ש מופיעים רעשי רוח משמעותיים.

בפג'ו חסכו על כל דבר ובכל מקום אפשרי. אפילו באלטו, שנמצאית באותה הקטגוריה יש גומיות על הדלתות הקדמיות...

אולי אנסה לשפר במעט את איטום הדלתות+מכסה המנוע, ובזה אסיים את הפרוייקט.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מתחשק לי קצת להתפרע עם האוטו, אני שוקל להוסיף בידוד נוסף למכסה מנוע בלבד. (לפרק ולהוסיף בוטיל ו- CCF)

לדעתי, אקבל שיפור מורגש. (רק עם ההודליינר כבר קבלתי שיפור משמעותי) בסרק ובשיוט המצב לא כזה גרוע.

יש לך מושג לגבי עלויות, ומאיפה ניתן לרכוש באיזור המרכז? או לחלופין ב- EBAY אם זה יהיה זול יותר.

עוד עדכון:

הוספת הגומיות לא תרמה רק לבידוד רעשי הסביבה+רעשי הרוח, אלא היא גם תרמה לבידוד הטרמי.

היום בבוקר 10-11 מעלות. אני מפעיל את החימום על עוצמה מקסימאלית לכמה דקות ולאחר מכן מכבה אותו. טמפ' נוחה ברוב הנסיעה ומפעם לפעם מדליק את החימום לכמה שניות ומכבה אותו.

מעניין איך זה ישפיע עליה בקיץ. אני מפחד שאחרי שהרכב ישאר בשמש, הוא יהפוך לחממה ויהיה בלתי אפשרי לשהות בו...

מצד שני, טמפ' הפנים תשמר בצורה טובה יותר כך שסביר להניח שהמזגן יעבוד יעיל יותר.

מבטיח לעדכן ביולי-אוגוסט :-)

lanosforce (אדי?), שמת לב להשפעה מיוחדת בנושא הזה? או שאצלך גם ככה מדובר ברכב שמלכתחילה היה מבודד בצורה טובה...

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

אכן - אדי,

האוונסיס והB4 מבודדות היטב גם ככה מבחינה טרמית ולכן ההבדלים האלו לא ממש מורגשים.

באוונסיס היו לי שמשות שהיו מושחמות קלות ע"י היצרן וזה גם בודד אותי מקרני UV - משהו שאני מתכוון לעשות כנראה בקיץ הקרוב בשני הרכבים של המשפחה.

אבל בוודאי - סה"כ הגיוני מה שלא נכנס פנימה, לא יוצא החוצה.

לגבי מכסה המנוע - חבל שלא שמת מראש בוטיל - CCF אין שום צורך כי ההוד ליינר בעצמו הוא CCF - תעלה בבקשה תמונה של מכסה המנוע עדכני? לדעתי אם יש לך שטח פנוי בצידי המכסה, לשים שם דיינאמאט (אבל אך ורק חומרים ייעודיים במקרה הזה! אתה חייב להבטיח בוטיל איכותי - לא הייתי משתמש באף חומר מאשר דיינאמאט, סטינגר רודקיל או האשמט או כל דבר באותה רמה) - אפילו 25 שטח כיסוי ממכסה המנוע יתן לך עוד תוצאות טובות נגד וויברציות וכמובן - גומיית D מסביב לכל המכסה.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

שמתי גומיות D קטנות במכסה המנוע והן בהן הרבה תועלת, הן יוחלפו ב- 4 מטר גומיות D גדולות שאני מאמין שיגיעו בחודש הבא.

שתי התמונות האלה עדכניות:

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=474929&d=1477293530

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=475156&d=1477653343

בתמונה (בכל ריבוע מה-3 ריבועים מודבקת שכבה אחת של Hoodliner, ומעליהם החלפתי את הכיסוי המקורי ב- Hoodliner. )

עשיתי "טעות" שנכנסתי לפורום הזה, כל העסק הזה ממכר. חברים שלי חושבים שעבר עליי משהו והשתגעתי... :-P

אבל חוץ מזה קבלתי מחברים גם פידבקים טובים, שהאוטו הרבה יותר נעים לשהייה ולנסיעה.

פורסם

זה אכן ממכר, בייחוד כשאתה קולט את ההבדל באיכות הנסיעה והתחושה הסולידית יותר מהרכב והמנוע.

Pioneer TS-X150

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בעקרון יתכן ותיאלץ לעשות את ההוד ליינר מחדש אבל!

אתה יכול להתחיל בלשים דיינאמאט בכל השטח שמסביב להודליינר אבל רצוי להגיע לפח הדק שנמצא מתחת להודליינר.

אם אתה יכול להגיע מתחתיו ולהדביק לשם דיינאמאט תעשה את זה - אם לא אז תחפש ספריי דבק טוב עמיד לחום ולא דליק או פשוט דבק עמיד לחום ולא דליק ותדביק מחדש את הודליינר לאחר שתשים שם דיינאמאט.

במכסה המנוע אני מראש מעדיף חומרים ייעודיים ולא מולטיסיל או כל דבר אחר - לא רוצה לקחת שם סיכון.

לא במכסה מנוע ולא בגג.

Pioneer TS-X150

פורסם

כן.

יש כמובן עוד יצרנים מעולים כמו סטינגר, סקנד סקין והאשמט אבל דיינאמאט הוא ההכי נפוץ בארץ והוא מעולה.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

יש התקדמות בפרוייקט, גם במישור המכאני וגם מבחינת הסאונד.

מסתבר, שהקלאץ' של הרובוט היה גמור ומחליק. הוא הוסיף רעש מיותר וגרם להרבה רעידות וויברציות.

הקלאץ' הוחלף במוסך, והאוטו נכנס לטיפול גדול. חלקי מתלה וחלקים שהיו במצב מוזנח הוחלפו...

עכשיו המנוע שקט יותר בשיוט, ומבחינים ברעש שלו בעיקר בהאצות ובסחיטת הדוושה.

עכשיו, אני באמת מרגיש את כל השינויים שיישמתי על הרכב. האוטו כיפי, נעים, נוח ומהנה לנסיעה עכשיו כמעט ואין רעידות בתא הנוסעים גם לא בהילוכים גבוהים.

המצב לדעתי ישתפר עוד, אם אחליט להשקיע עוד קצת ולהדביק את היריעה של ה- DYNAMAT EXTREME וכאשר אוסיף את הגומיות למכסה המנוע.

מהאגזוז לעתים נשמע רעש כשהחלונות פתוחים אבל אין מה לעשות זה האוטו...

אין עכשיו שום סיבה שלא אשאר עם האוטו הזה...

המסקנה המתבקשת היא, שמצב הרכב ותחזוקה נכונה שלו גם יכולה מאוד להשפיע על הרעש. אם האקזמפלר מוזנח או שחוט, סביר להניח שהוא ירעיש...

השורה התחתונה מרכב שהיה מרעיש כמו טרקטור, עם רעשי מנוע ודרך חזקים עם קצת השקעה+השקעה כספית קבלתי רכב נוח, שקט באופן יחסי ונעים לנסיעה.

האם זה היה משתלם? כלכלית בטח שלא אבל ימים יגידו, אם לא יצוצו להם בלתמ"ים רציניים כרגע אני מתכנן להשאר עם הרכב הזה לשנתיים נוספות.

ובאמת שלא השקעתי יותר מדי, החלק הכי קשה "בפרוייקט" היה לשים SIKA בדלת שלצד הנהג. (בשאר הדלתות התעצלתי). לפחות בצד שפונה אליי, כמעט ואין רעשי רוח/סביבה. יש מספיק רעש בעוצמה סבירה לאוזן, בשביל להיות מודע למה שקורה סביבך.

• תוכן חדש...