Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן, אני רחרחן ידוע.

קודם כל אני נהנה לסבסד את יבואן השמן בו אני משתמש. אז בין תרומות סתם ובין קניית שמן, בחרתי באופציה השנייה.

שנית פרופיל שימוש כאצלי של נסיעות קצרות מאד במנוע קר מדלל את השמן, בין אם ניתן להריח ובין אם לאו.

יוסי

גם פרופיל הנסיעות שלי בשנתיים האחרונות די דומה לשלך ואינני רואה סיבה טכנית לשנות את מרווח הטיפולים.

לאחר 15K קילומטרים השמן שמתנקז מההמנוע קצת כהה עם ריח דלק אופיני וזהו.

עברו הימים של החלפת שמן מנוע כול 5000-7500 קילומטרים אלא אם הרכב שלך עובד בתנאים קשיים כגון: גרר, מונית ותנאי מזג אוויר קיצוני.

אני אוהב לחסוך כסף היכן שאפשר מבלי לפגוע באורך חיי המנוע ושאר חלקי הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
430000 ק"מ מנוע tdi . ועוד מנוע זהה עבר 530000 עד שנמכר האוטו. אני תמיד מחליף ב 10000. פעם אחד שמשכתי עד 15000 נדלקה מנורת חוסר שמן צהובה וההיתי צריך להוסיף כחצי ליטר. כמו כן במנועי דיזל בשנת 99 ההנחיה היתה מצמפיון להחליף כל 7500 .

כמו כן לקראת ה 15000 האוטו הרגיש כבד יותר. - קשה לי להאמין שיש לך את היכולת להבחין שהרכב נהפך להיות כבד יותר בגלל שלא החלפת שמן לאחר 7500 או 10000 קילומטרים או שיש לך בגוף דינמוממטר...

לא הייתה שום הנחייה רשמית של הייבואן או הייצרן להחליף שמן מנוע כול 7500 קילומטרים. ההנחייה היחידה הייתה המלצה של הייצרן לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא במנועי TDI.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

היתה הנחיה כזו אני זוכר היתה לנו מונית גולף sdi מודל 99 חדשה מהחברה עוד בזמן שהמרכזי היה מול אלישרא. אחכ עם השינוי לסינטטי מלא עברו ל 15000

פורסם

באיזה שנה יצאה ההנחייה הזו ? ההנחייה הייתה של הייבואן או של הייצרן ?

גם אני רכשתי את הגולף הקודמת שלי שנת 2000 כאשר צ'מפיון היו במקום היישן שלהם.

פורסם

הייתה הנחיית יצרן להחליף שמן במנועי 1.9 דיזל הישנים (1Y) כל 7500 ק"מ או 6 חודשים. זה היה לפני כ 20 שנה, אחר כך עברו ל 15000 ק"מ/שנה. יכול להיות שבארץ המשיכו עוד כמה שנים עם ההנחיה הישנה.

פורסם
תדירות השימוש ברכב היא נסיעות קצרות של 6-7 ק"מ לכל כיוון (חדר כושר ובחזרה)

לפעמים האוטו עושה נסיעה לאיזור קריות.

מתן, לדעתי האישית תדירות החלפת השמן שלכם בסדר גמור. עליות בכרמל, נסיעות קצרות ורכב רגיש.

יוסי

פורסם

מי קבע שהרכב רגיש ? איך מכמתים רכב רגיש ולפי איזה מדדים ?

לדעתי כול עוד הייצרן לא קבע במפורש שהרכב מצריך מרווח טיפולים של פחות מ-15K אין סיבה לעבור למשטר קפדני גם אם הרכב עולה פעם או פעמים בשבוע את עליות הכרמל.

פורסם
מי קבע שהרכב רגיש ? איך מכמתים רכב רגיש ולפי איזה מדדים ?

לדעתי כול עוד הייצרן לא קבע במפורש שהרכב מצריך מרווח טיפולים של פחות מ-15K אין סיבה לעבור למשטר קפדני גם אם הרכב עולה פעם או פעמים בשבוע את עליות הכרמל.

+1

מרק צודק מאד במה שכתב

קובי

:-)

• תוכן חדש...