Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, ברשותי סקודה ראפיד עם מנוע 1.4TSI עם 122 סוסים

1. לרכב 40,000 ק"מ ומילוי שמן התבצע כל 7,500 ק"מ (ככה אני ואבא החלטנו, שכן מנוע טורבו בד"כ זולל יותר ממנוע אטמוספרי והיו תלונות על אכילת שמן) - חייב לציין שהמדיד לא זז טיפה אף פעם (כנראה ובעיקר בגלל תדירות ההחלפות) - השאלה הראשונה היא כזו - האם חוץ מהפסד כלכלי, יכול להגרם נזק כלשהו מהחלפות כ"כ תדירות? ההגיון כמובן אומר שלא ( סה"כ 5 פעמים הוחלף השמן)

2. סוג השמן - אנו משתמשים בCastrol Magnatec 5W-40 - האם EDGE נחשב טוב יותר? עדיף יותר למנוע הספציפי? שווה את ההפרש הכספי?

3. כמה נורא פילטר חלופי של MANN ולא VW מקורי?

תודה מראש

פורסם

אם הרכב לא עובר חיים קשים - 7500 זה אכן מוגזם. לטעמי כל 10,000 קילומטר או שנה יספיק(במקום 15,000). כרגע הנזק שלך הוא רק לכיס.

אתה משתמש באחלה שמן, כמובן שה EDGE הוא יותר טוב אבל שוב, אם הרכב לא עובר חיים ממש קשים, אין סיבה מבחינת תחזוקה לעבור ל EDGE, אני משתמש בו ברכב אטמוספרי סתם כי אני עושה טיפול בשנה אז לא אכפת לי לשלם קצת יותר, יודע שאני לא באמת זקוק לשמן הזה.

MANN בחלק גדול מהמקרים במיוחד ב VAG זה המקורי של רכב. ככה שאין לך מה לשלם סתם בשביל החותמת של VAG על האריזה.

פורסם (נערך)

היצרן לא מייצר פילטרים ופילטרmann הוא כמו מקורי.

אני אצלי מחליף שמן כל 10000 כי כאשר מתקרבים ל 15000 השמן מאבד תכונותיו ומתחיל להישרף.

לגבי שמן תבדוק איזה תקן של היצרן אתה צריך ואז תדע מה טוב. אני ממליץ להיצמד ליצרנים גדולים כמו יורו צמפיון ולוולין וקסטרול וכו העיקר שהתקן יצרן יתאים.

עריכה אחרונה על ידי mozman11
פורסם

יש להשתמש בשמן שמלבד הצמיגות עומד בתקן שדורש היצרן. EDGE היא אומנם הסדרה הגבוהה ביותר של קסטרול, אבל אם אין בשמן את הרכיבים שהכתיב היצרן לא עשית בזה כלום. ודא כי השמן אותו אתה מוזג למנוע עומד בתקן VAG הרלוונטי, 502, 505, 507 וכו'.

וכן, 7,500 ק"מ זה אוברקיל. אין בזה שום נזק כמובן אבל לדעתי מיותר ממש.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני אצלי מחליף שמן כל 10000 כי כאשר מתקרבים ל 15000 השמן מאבד תכונותיו ומתחיל להישרף.

סליחה אבל על סמך מה קבעת זאת? העברת את השמן בדיקות במעבדת שמנים מוסמכת?

במקום לנחש ולהמציא פנה למעבדת השמנים הרצינית האחת והיחידה שפועלת בארץ (ולא זו הסמוכה לטכניון) ואני מתכוון למעבדת ICT ברחוב יד חרוצים 4 בכפר-סבא. דבר עם סת סומר (כן, כשמו של האל המיצרי), למד ממנו איך להכין דגימת שמן למעבדה ושלם לו על בדיקה. אז תוכל לדעת כל מה שתרצה על שבבים, בוצה, חומציות, תוספים, צמיגות וכך הלאה לאחר 15000 ק"מ, והקביעה שלך תחזיק מים.

יוסי

פורסם (נערך)
וכן, 7,500 ק"מ זה אוברקיל. אין בזה שום נזק כמובן אבל לדעתי מיותר ממש.

איך קבעת שזה אוברקיל? הדבר החשוב ביותר - פרופיל השימוש ברכב - לא תואר כאן. יש לי רכב הנינהג מעט מאד ובנסיעות שחלקן די קצרות. אני מחליף בו שמן סינטטי (כן, מלא, סינטטי מלא ושום דבר חוץ משמן שבסיסו סינטטי ושללא קשר גם מתוסף ביד רחבה).

תדירות ההחלפה כל 2000 ק"מ וגם זה יותר מדי, כי כשאני מריח את השמן המנוקז ניכר שיש בו דלק לא שרוף, אבל זו פשרה.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

430000 ק"מ מנוע tdi . ועוד מנוע זהה עבר 530000 עד שנמכר האוטו. אני תמיד מחליף ב 10000. פעם אחד שמשכתי עד 15000 נדלקה מנורת חוסר שמן צהובה וההיתי צריך להוסיף כחצי ליטר. כמו כן במנועי דיזל בשנת 99 ההנחיה היתה מצמפיון להחליף כל 7500 .

כמו כן לקראת ה 15000 האוטו הרגיש כבד יותר.

פורסם
איך קבעת שזה אוברקיל? הדבר החשוב ביותר - פרופיל השימוש ברכב - לא תואר כאן. יש לי רכב הנינהג מעט מאד ובנסיעות שחלקן די קצרות. אני מחליף בו שמן סינטטי (כן, מלא, סינטטי מלא ושום דבר חוץ משמן שבסיסו סינטטי ושללא קשר גם מתוסף ביד רחבה).

תדירות ההחלפה כל 2000 ק"מ וגם זה יותר מדי, כי כשאני מריח את השמן המנוקז ניכר שיש בו דלק לא שרוף, אבל זו פשרה.

יוסי

יש לך חוש ריח מפותח :|.

לדעתי האינדיקציה לריח הדלק בשמן אינה מספיקה בשביל לעבור למשטר החלפת שמן ייזומה לאחר 2K. גם לאחר 1K לשמן יש ריח של דלק ואפילו לאחר 500 קילומטרים בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

כן, אני רחרחן ידוע.

קודם כל אני נהנה לסבסד את יבואן השמן בו אני משתמש. אז בין תרומות סתם ובין קניית שמן, בחרתי באופציה השנייה.

שנית פרופיל שימוש כאצלי של נסיעות קצרות מאד במנוע קר מדלל את השמן, בין אם ניתן להריח ובין אם לאו.

יוסי

פורסם

יוסי

באימוג'י אחד? :screwy:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני תמיד מחליף ב 10000. פעם אחד שמשכתי עד 15000 נדלקה מנורת חוסר שמן צהובה והייתי צריך להוסיף כחצי ליטר. כמו כן לקראת ה 15000 האוטו הרגיש כבד יותר.

אולי המחסור החל כבר ב-10000 ו-15000 רק החריף אותו?

ואתה מצפה שאאמין ששינוי מה בצמיגות השמן הורגש בתגובת המנוע?

יוסי

פורסם
אולי המחסור החל כבר ב-10000 ו-15000 רק החריף אותו?

ואתה מצפה שאאמין ששינוי מה בצמיגות השמן הורגש בתגובת המנוע?

יוסי

במנוע דיזל יש המון פיח והשמן סופח את הפיח אליו. כמו כן השמן משמש לקרר את הבוכנות. לכן השמן עם הק"מ משנה את הצמיגות שלו ונהיה סמיך יותר ויותר עד שנהפך לבוצה. הטיפול העצמי עולה לי כ"כ זול שאני יכל להרשות לעצמי כל 10000 ולא כל 15000. זו דעתי.

• תוכן חדש...