Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות צבא וגיוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני יודע שאיני בפורום המתאים אשמח אם אחד מהמנהלים יוכל להעביר אותו לשם , תודה רבה.

שבת שלום לכל חברי הפורום , אנסה לקצר את הסיפור.

אני בן 19 חולה אסטמה ואסטמה של העור(מוגדר כקשה) ,אלגרתי , בנוסף לכך תאונת דרכים בברך ימין , מוכר

כביטוח לאומי כנכה ב44% , ולוקח תרופות ומשחות באופן קבוע , עכשיו אחרי הצו ראשון אמרו לי שאני

מתגייס לשיריון (קרבי) אני לא רציתי זאת , מכיוון שפחדתי על הבריאותי , לא באתי לצו גיוס , עכשיו אני "משתמט"

ואומרים לבוא להתצייב ולהתגייס , לאחר שהייתי אצל רופא צבאי , ששאלתי אותו אם יכול להתחייב לי שלא יקרה לי

כלום אמר "לא מבטיח לך כלום" , עכשיו מצידי לא לעשות צבא , לקבל פטור , מסגרת צבאית (לפי הרופא שלי שכתב שאיני כשיר כלל לצבא) יכול להיות מסוכנת ומחרימת מצב , עכשיו עוד חודשיים אחשב כשנה משתמט ומשם זה כלא אוטמטי .

בנוסף לכך משפחתי ומצבי כלכלית קשה , לא אוכל להסתכן במעצר של כמה שבועות

אני בעל תו נכה לאוטו , ותעודת נכה.

אשמח לשמוע ממבינים ועצות , לא יודע מה לעשות .

פורסם

הגעת לבקו''ם או שעוד לא?

לדעתי קודם כל תתייצב,תבוא מצויד בכל מסמך רפואי אפשרי. בבקו''ם תסרב לשיבוץ שלך,תבקש לראות שם רופא. אין מצב בעולם שישלחו חייל במצב רפואי כמוך לשריון. רק האסטמה שלך לבדה כבר אמורה להוריד אותך לפרופיל 64.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
הגעת לבקו''ם או שעוד לא?

לדעתי קודם כל תתייצב,תבוא מצויד בכל מסמך רפואי אפשרי. בבקו''ם תסרב לשיבוץ שלך,תבקש לראות שם רופא. אין מצב בעולם שישלחו חייל במצב רפואי כמוך לשריון. רק האסטמה שלך לבדה כבר אמורה להוריד אותך לפרופיל 64.

לא עדיין לא הגעתי לבקו"ם , הפחד שלי שהגיע לשם , ישיבו אותי במעצר וישלחו אותי לטירונות , איני יכול להפסיד עבודה בגלל

מצבה הכלכלי של המשפחה בנוסף לכל לא רוצה לקחת סיכון על בריאותי , מצב מסובך.

פורסם

אם אני מבין נכון, תאריך הגיוס שלך היה לפני עשרה חודשים?

המלצתי - עורך דין.

לצערנו הצבא הוא גוף גדול ומסורבל, ובשל אופיו לא מסוגל לתת שירות מספק. לאזרח רגיל שום יכולת להתמודד מולו, ולפעמים מקרים ברורים לחלוטין כמו המקרה שלך נהפכים לשרשרת מחדלים.

אני מבין שמצבך הכלכלי לא מזהיר, אבל עורך דין טוב יוכל להציל אותו מלהפוך לקטסטרופה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

דבר ראשון זה להתייצב ומשם להתחיל בתהליך. שום דבר לא יצא מכך שתברח להם וזה רק יקשה על אורח החיים שלך במדינה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אם תמשיך במצבך הנוכחי אז פשוט יעצרו אותך במפתיע בפעולה יזומה של המשטרה הצבאית או בהתקלות עם רשויות אחרות (תנסה לצאת מהארץ, יעצרו אותך לבדיקת רישיונות וכו') וגם אז התוצאה תהיה כלא ואיבוד של מקום העבודה.

לכן אני ממליץ לך להתמודד עם הבעיות שלך כאן ועכשיו ולא לנסות לברוח מהם כי הם לא יעלמו סתם ככה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
סתם, אם זה לא סוד, מה הפרופיל שנקבע לך ע"י צהל?

לתשובך (מאמין שזה נכון) פרופילי שקבעו אז הוא 72 , כשיר קרבי .

מובן לי שאני אלך להתמודד איתם , עורך דין לפי בדקתי בסביבות ה 10,000 משהו שאין בכוחי או אפילו בקרוב

להיות , אשתדל לקחת כל מסמך .

בהגעתי לבקו"ם מה אני אמור לעשות , איך להמשיך משם ?

פורסם

קודם כל תבקש לראות רופא לאחר מכן מש''קית ת''ש ולבסוף תיפגש עם קצין מיון שאצלו מן הסתם תסרב להשתבץ לשריון ותראה מה הוא מציע.

בבקום זה לא יגמר ואתה תצא לטירונות,בטירונות תמשיך עם כל התהליך הזה מול גורמי הבסיס. המטרה שלך זה לצאת מצה''ל או פשוט לשרת בצורה כזאת שלא תסכן את הבריאות שלך ותאפשר לך לעבוד?

פורסם
קודם כל תבקש לראות רופא לאחר מכן מש''קית ת''ש ולבסוף תיפגש עם קצין מיון שאצלו מן הסתם תסרב להשתבץ לשריון ותראה מה הוא מציע.

בבקום זה לא יגמר ואתה תצא לטירונות,בטירונות תמשיך עם כל התהליך הזה מול גורמי הבסיס. המטרה שלך זה לצאת מצה''ל או פשוט לשרת בצורה כזאת שלא תסכן ,את הבריאות שלך ותאפשר לך לעבוד?

לפי הרופא שלי , המטרה לצאת מצה"ל , לבישת מדים ועד טירונות בציוד בסיסי(שמיכות סקבייס) וכד'ו עלולות לסכן את ואף להחמיר

לי את הבעיה , אני דרך שאם אני יעמיד עורך דין המנע ולמהיכנס לטירונות

פורסם

BabyL, לצערי עשית טעות שלא התייצבת בההתחלה. זה נכון שזה מפחיד שבמצבך תגיע לשם אבל אם פיזית הגיע מגיע, הסיכוי היה גדול יותר שהיית עובר את התהליך שהיית צריך על מנת לצאת משירות קרבי שלא מתאים למצב הבריאותי שלך בכל מצב.

ברגע שהחלטת על דעת עצמך לא להגיע בכלל ואתה כבר בפיגור של 10 חודשים הצבא רואה בך כחור שחור. יש המון דרכים ותהליכים לטפל במצב כאלה.

יש לי ביחידה 4 אנשים עם אלרגיות, 2 מתוכם במצב רגיל ו2 מתוכם במצב ממש קשה כמו שאתה מתאר, כולם ישנים בחדר "היפואלרגני" וכולם משרתים בתור פקידים ועובדי משרד.. תתפלא אבל ללא השירות שלהם אותה המחלקה שבשבילה הם עובדים הייתה מושבתת, ככה שהתפקיד שלהם לא פחות חשוב.

פורסם

אל תחפשו היגיון בצבא.

יש לי פרופיל 72, עם פטור מלינת שטח ופטור מריצות, קפיצות ומסעות.

מאוד הגיוני היה לשים אותי בקרבי עם הנתונים האלו, הרי הפרופיל קרבי והייתי יכול להיות בפיקוד העורף/שיריון/תותחנים, אבל הסעיפים פוסלים. הזוי מאוד, אבל כנראה בגלל שהתפקיד שהייתי בו, דרש פרופיל 72-97 והתאמתי להם, אז יצא שנתנו לי פרופיל שלא תואם את הבעיות שלי, לא שאכפת לי, כי העברתי את השירות שלי בסבבה.

אבל במצבך לנוכח העובדה שאתה עריק 10 חודשים, מאוד כדאי שתיוועץ בעו"ד, ורצוי אחד מנוסה. יש אחד שמתארח בכל מיני תוכניות ובפייסבוק כותבים עליו הרבה דברים טובים, אם אני לא טועה קוראים לו עו"ד גיל בנדל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

סלח לי אבל מה עשית בין הצו הראשון ועכשיו?

אם כל הבעיות היו ידועות למה לא הבאת עוד מסמכים? ערערת על הפרופיל וכו?

אני הייתי מנסה לתפוס אותם בטלפון ולראות אם הם מוכנים לתאם לך ועדה רפואית לפני גיוס איכשהו.

מהרגע שתתחייל - בא נגיד שאתה לא תגיע לבקו״ם לגיוס ותצא באותו יום הביתה ברוב הסיכויים.

לגבי אלרגיות מדים וסקביאס - כמו שנאמר - יש לכל הדברים האלו פתרונות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני מבין שאתה לא בעל תואר אלא עובד בעבודות צוארון כחול. אם זה המצב אז אין לך בעייה לשרת בהתאם למגבלות שלך. הצבא לא מחפש שתיפגע אלא שתעשה מה שאתה יכול והוא צריך בלי פגיעה מיותרת בבריאותך.

לך כבר ביום ראשון להתייצב עם כל המסמכים ותמשיך משם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מציע כי תתייצב ביום ראשון בקצין העיר ותדרוש לראות רופא, לקראת זימון לוועדה רפואית.

תבוא מצוייד בכל המסמכים הרפואיים שיש לך כולל אישור הנכות של הביטוח הלאומי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...