Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 5 שנים ו-100,000 ק"מ עם מגאן 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

הרכב ששירת אותי בנאמנות בחמש השנים האחרונות כנראה יוצא למכירה והחלטתי לכתוב סיכום (ואולי לשבור כמה מיתוסים על אחזקה של צרפתיות).

הקדמה:

הרכב מודל 2005. אני רכשתי את הרכב בתחילת 2011 מאישה נחמדה (יד שניה) שהייתה משתמשת ברכב בעיקר לשימוש עירוני (סופר והסעת ילדים לגן). שילוב של רכב שמור, מטופל במוסך מורשה כל חייו וקילומטרז' נמוך מאוד של 60 וקצת אלף ק"מ תרמו לסגירת עסקה מהירה. למיטב ידיעתי היד הראשונה היה מנהל סוכנות רנו ולכן הרכב מגיע מאובזר בכבדות (אפרט בהמשך). הרכב בילה אצלי את רוב זמנו (90%) בנסיעות בינעירונית וכיום לאחר כמעט חמש שנים הק"מ עומד על 158 אלף ק"מ.

עיצוב ואיבזור:

מדובר בגרסת החמש דלתות של הדגם שלטעמי מציגה צורה מעניינת יותר מאשר גרסת הסדאן. הרכב מגיע מאובזר בכבדות הודות לרמת האיבזור הגבוהה ביותר (פריוולג') וכוללת בין היתר פנסי ערפל קדמיים, ג'אנטים 16 עם צמיגים רחבים (205/55 goodyear efficientgrip performance), מגני בוץ מקוריים, ידיות של הדלתות בצבע כסוף, מגני רוח לחלונות, חיישן גשם, חיישן אורות, 4 חלונות חשמל אוטומטיים (עולים ויורדים בלחיצה) עם חיישנים למניעת היתפסות אצבעות, בקרת שיוט עם מגביל מהירות, חבלת עור( מושבים עם שילוב ריפודי עור, הגה מעור, דיפוני דלתות מעור, ידית הילוכים ובלם יד מעור), ספי דלתות מאלומיניום, מראה פנימית מתכהה, רדיודיסק מקורי עם שליטה מההגה, תא כפפות ממוזג עם תאורה, תאורה בכל אחת מהדלתות ותאורת פנים קידמית ואחורית, שפע תאי איחסון, 6 כריות אוויר (5 כוכבי בטיחות), משענת ליד במושב האחורי, כרטיס במקום מפתח (המאפשר פתיחה ונעילה של הרכב כולל החלונות והגג) והנעה בכפתור, קונסולה בין המושבים (גם היא מרופדת בעור), מחשב דרך (מדוייק), שטיחים כפולים ועוד הרבה ששכחתי כבר. בנוסף לאבזור הנ"ל הרכב הגיע מצוייד גם עם גג נפתח פנורמי חשמלי מקורי (גם הוא עם חיישן למניעת עריפת ראשים סטייל דאעש) עם אפשרות למצב הטייה ופתיחה מלאה בלחיצה קצרה. אני הוספתי שמשות כהות ותאורת פנים מלאה לד. הכל מרגיש מאסיבי, יצוק ובנוי היטב ללא קירקושים.

נוחות ואחיזה:

רנו שיחקו אותה בענק גם בנושא הנוחות והאחיזה. הרכב מבודד היטב וסופר נוח עם מושבים מעולים (הרבה מהנוסעים איתי היו פשוט נרדמים ישר) ומאפשר נסיעות ארוכות בנוחות מירבית. הרכב מרגיש יציב בכל מהירות- כיאה לרכבים אירופיים.

מנוע, גיר וביצועים:

הרנו מגיעה עם מנוע ה-1.6 המפורסם שלהם- 115 כ"ס שעושים את העבודה. למי שמחפש ביצועים- לא פה והרנו לא נקנתה לצורך זה. הגיר הוא הגיר המפורסם שלהם גם הוא- AL4. האמת- לא מבין בכלל למה אנשים קוטלים אותו. הוא מספק את הסחורה ואין לי מילה רעה להגיד עליו. ההילוכים ארוכים ומאפשרים שיוט בסל"ד נמוך ותורמים לצריכת הדלק הטובה- בחודשי הקיץ בעיר עם מזגן הצריכה היא בערך 8 ליטר ל-100 ק"מ ובבינעירוני 6.5 ליטר ל-100 ק"מ.

אחזקה:

עלויות האחזקה נמוכות. טסט -1253 ₪, ביטוח חובה- 1300 ₪, ביטוח מקיף- 1800 ₪.

הרכב אמור לעבור טיפול כל 30,000 ק"מ או שנתיים. אני מבצע טיפול כל 10,000 ק"מ שכולל החלפת שמן (אך ורק קאסטרול אדג' 5w30 סינטטי מלא) ופילטר שמן ואוויר מקורי בנוסף למה שצריך להחליף בטיפול. הרכב תמיד מטופל בזמן ועם חלפים מקוריים בלבד.

ריג'קטים:

אני יודע כנראה כולם חיכו לקטע הזה. אני אכתוב בקצרה כי האמת לא היו כמעט בעיות.

ממש לפני העברת הבעלות התגלתה בעיה בממיר שמן הגיר- התיקון בוצע בגירומטיק שכלל גם החלפת שמן גיר מקורי- עלות הנזק כולל עבודה והחלפת שמן- 1000 ₪.

לפני שנתיים בערך התגלתה בעיה במנגנון החלון - עלות התיקון- 250 ₪.

זהו.

סיכום:

בגדול- אני מאוד מרוצה מהרכב וחושב שעשית החלטה נכונה ברכישתו. מחירון האוטו לא משקף לדעתי במקרה של רנו את הרמה האמיתית. אני חושב שרכבי רנו מגאן מציעים תמורה מעולה למחירם- נוחים, מאובזרים, בטוחים, חסכונים (מבין רכבי הבנזין) , זולים לאחזקה ואפילו אמינים (בהנחה שטופלו כמו שצריך).

כמה תמונות לקינוח כי אי אפשר בלי.

IMG_1894.jpg

IMG_1896.jpg

IMG_1900.jpg

IMG_1895.jpg

20140427_191757.jpg

BassHead:vamp:

פורסם

יצא לי לנסוע על אחת דומה מאחור,האמת? מאוד נוחה ובהחלט לנסיעות ארוכות הרכב מצוין.

גם ממש מאובזר בטח ל2005.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שמח בשבילך שנהנית מהרכב, מקווה שגם מהרכישה הבאה תהיה מבסוט.

עם זאת - צר לי על הparty pooping, אבל השרשור הזה נראה יותר כמו 'פרסומת' ופחות כמו 'סקירה'.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

סקירה יפה :).

גם אני בעל מגאן 2 האצ'בק 2004 דגם EX.

הרכב מאובזר כמו של פות"ש, חוץ מסנרוף, עור, מגביל מהירות.

סך הכול מחזק את מה שנאמר, אין תקלות\ בעיות כפי שלפעמים תוקף אותם היסטריה כששואלים אנשים על רכב צרפתי.

גיר די אמין, משייט מאוד יפה עם החלפה עדינה של הילוכים.

לפעמים הברקס יכול להיות מעצבן כי קצת בלימה חזקה והרכב מוריד באגרסיביות את המהירות, מצד שני זה יכול להציל מתאונה כשצריכים כזאת בלימה ברגע זה.

הרכב הוא מקסימום בטיחות.

מקסימום נוחות.

במהלך ה-3 שנים היו לי בעיות:

- 2 חלונות חשמל נתקעו= החלפת 2 מנגנונים+ עבודה 800 ש"ח.

- מנגנון חשמלי תא מטען עייף= 250 ש"ח.

- מנורות דאשבורד מזגן= 300 ש"ח.

סך הכול מי שלא חי על סטיגמות, מרוויח הרבה רכב בכלום כסף.

פורסם

אני בטוח שאם לא הייתי רושם שאני שוקל למכור אותו או שהייתי מפרסם את הסיכום אחרי המכירה גם אז היו כאלה תגובות על רכב ששונה מהעדר של המשפחתומטיות ועוד מישהו מעיז להגיד עליו מילה טובה.

בסך הכל חיפשתי רכב נוח ומאובזר. להגיד לכם ששקלתי לרכוש רנו לפני חמש שנים? ממש לא. בחיים לא הייתי חושב על זה אפילו. אפילו לא בצחוק. במקרה נתקלתי במודעה ביד 2 ברכב עם קילומטרז' נמוך אחרי שראיתי עשרות רכבים שחוטים. אתם חושבים שלא ישבתי שעות בפורום פה וקראתי כל מילה שרשמו על המכוניות האלה? ישבתי. רוב האנשים שהחזיקו אחת בעצמם (ולא כאלה שניזונו משמועות) לא כתבו משהו רע על הרכב.

אם יש תגובות ספציפיות על הסיכום או על האוטו אני יותר מאשמח להגיב. אבל סתם לזרוק באוויר שאני עושה פרסומת? נו באמת.

למגיבים:

האמת מעולם לא נסעתי בה מאחורה- לבודדים שנסעו מאחורה לא היו תלונות.

הבלמים באמת חזקים וזה מצריך מעט זמן להתרגל אליהם.

פורסם

אתה בטוח שהשמן שהשתמשת בו מתאים לתקן שהרכב צריך ?

http://www.castrol.co.il/index.php/private-cars/item/6-%D7%A7%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9C-edge

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

התקן הוא לא RN0710 ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

+1 לנקמיצ'י. אם אתה באמת מוכר אז לחזור למקוריות וכמה שיותר מהר.

אגב, המגאן מהשנתונים שלך סבלו מקויילים דפוקים (חלקן) ופולי דיפייזר שהתפגר בשלב זה או אחר (כולן). מה המצב אצלך? מה מצב הציפוי דמוי המשי על הפלסטיקה הפנימית? לא ראיתי מגאן אחת שזה לא מתקף ונהיה דביק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אמיר- האמת לא זוכר. אם זה קריטי אבדוק מחר ואעדכן. אני יודע שבדקתי.

נקמיצ'י- האמת זה לא פרווה אלה כיסוי מהכיסויים האלה שנתפרים לפי הדש. הוא גם עוזר לבטל את ההחזרים של הטויטרים.

איתמר- על בעיית הקויילים שמעתי אבל פולי דיפייזר? מעולם לא. החלקים בדש נצבעו זמן ממש קצר לאחר רכישת האוטו (רואים בתמונות)

אפי- גם על בעיות אלה מעולם לא שמעתי ולא היו אצלי.

• תוכן חדש...