Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
המסקנה שלך וגם של מיכאל כוהן מוטעת כי הברגות של קרטר נדפקות גם בלי איפקט וגם בלי לתפוס בורג עקום.

ברור שעבודה עם ידית מומנט מקטינה את הסיכון אבל תמיד יש אפשרות שזה שעבד על הרכב לפניך או לפני לפניך כבר עשה את הנזק ואצלך ההברגה נגמרה סופית...

ההברגה היית בסדר גמור לפני, הרכב עבר כמעט שנה מהטיפול האחרון ולא היו שום בעיות,

אם ההברגה היית גמורה אז היה נזילה, לא?

אני ראיתי איך אותו מכונאי מתאמץ לסגור את הבורג עוד בתחילת ההברגה, ושימוש בידית מומנט מההתחלה היית טעות,

הדרך הכי בטוחה זה לסגור בעזרת רצ'ט והחיזוק הסופי בעזרת ידית המומנט.

בגלל אותה טעות הוא הרס לי את ההברגה, כבר בשלבים הראשונים שלה,

זה לא הברגה רגישה, ולפי הכח שהוא הפעיל, אפשר היה לשים לב שהוא היה הבעיה פה,

עובדה שרק השלבים הראשונים נאכלו ושאר ההברגה נשארה שלמה [בגלל זה הבורג המתקן נכנס כמו שצריך].

אני די בטוח שכל מי שהיה רואה את המכונאי נתלה על הידית מומנט עוד בתחילת ההברגה היה מבחין בבעיה,

לא צריך רקע כדי לדעת [ויש לי רקע].

בכל מקרה אני סתם נתתי דוגמא שלי, שדי תואמת לבעיה של פותח השרשור..

ד"א אם בעל המוסך היה לוקח על זה אחריות, אולי הייתי עוד חוזר לשמה, חבל.

עריכה אחרונה על ידי MichaelCohen

Seat Ibiza FR

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני יודע, לכן אני מגיב שלא כל חברי הכנופיה חושבים בדיוק אותו דבר, אתה יכול לשאול את אסף,

כמה ויכוחים יש לנו על שרשורים כאלו.

עריכה:

אני סוגר עם היד עד מתי שאי אפשר עוד, ואז סוגר עם ראצ'ט, אבל תופס בראשה

ככה אני מרגיש אם הוא הולך טוב או לא, רואה שהכל הולך חלק, בחלק מהמקרים עובר לידית מומנט, ואם לא ממשיך לסגור עם ראצ'ט\מפתח פתוח-סגור.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

אם ההברגה היית גמורה אז היה נזילה, לא?

אני ראיתי איך אותו מכונאי מתאמץ לסגור את הבורג עוד בתחילת ההברגה, ושימוש בידית מומנט מההתחלה היית טעות,

הדרך הכי בטוחה זה לסגור בעזרת רצ'ט והחיזוק הסופי בעזרת ידית המומנט.

בגלל אותה טעות הוא הרס לי את ההברגה, כבר בשלבים הראשונים שלה,

זה לא הברגה רגישה, ולפי הכח שהוא הפעיל, אפשר היה לשים לב שהוא היה הבעיה פה,

עובדה שרק השלבים הראשונים נאכלו ושאר ההברגה נשארה שלמה [בגלל זה הבורג המתקן נכנס כמו שצריך].

אני די בטוח שכל מי שהיה רואה את המכונאי נתלה על הידית מומנט עוד בתחילת ההברגה היה מבחין בבעיה,

לא צריך רקע כדי לדעת [ויש לי רקע].

בכל מקרה אני סתם נתתי דוגמא שלי, שדי תואמת לבעיה של פותח השרשור..

ד"א אם בעל המוסך היה לוקח על זה אחריות, אולי הייתי עוד חוזר לשמה, חבל.

אז אתה סצם נותן דוגמות וסתם מעלה מסקנות על מקרה אחר ברכב אחר במוסך אחר ובזמן אחר

בקיצור סתם

פורסם
בכל מקצוע מי שעובד בו עושה טעויות. הנה השבוע מישהו בVW העולמי עשה טעות עלאכיפאק.

משפטים בנושא ששמעתי מגדולים וחכמים ממני יש הרבה, אחד הטובים היה של אהוד שחר מק.אתא מוסך מנועים מיוחדים שאמר 'לרבי זה לא יכול לקרות. למי שעובד זה קורה'.

באנגליה נאמר לי ע''ע כריס ג'ונסון מכונאי המנועים של פוסט וינטג' (אסטון מרטין) באנגלית במקור (התרגום שלי) - ''כולם נופלים לתוך החרא, הטובים גם יוצאים ממנו''

הבעיה שהישראלי המכוער לא רוצה לצאת מהחרא יפה, הוא רוצה להכניס את הלקוח לעוד יותר חרא

פורסם (נערך)

הבעייה הנגזרת ממה שעולה כאן היא מוסך שעושה טעויות אבל בהרבה המקרים הלקוח ישלם, בגלל שעד שהטעות קופצת וצצה עבר זמן, ואולי עוד מוסך או שניים בדרך, ולא ברור אחר כך מי אחראי לתקלה וכולם מתנערים.

אני אוסיף כאן מקרה שקרה לי ממש לאחרונה, בשנים האחרונות הרכב טופל בבלמים ב 2 מוסכים מורשים והיה גם בפנצריה, נוצרה שאלה סביב הבלמים, ביקשתי עזרה מחברי הפורום בבדיקת הבלמים ובניסיון לפרק אחד הגלגלים התגלה שההברגות הרוסות, עד כדי כך ששני ברגים נשברו במאמץ והשניים האחרים חולצו בקושי רב. נאנלצנו להחליף את כל הארבעה.

מי מהמוסכים האחראי להרס ההברגות ? אי אפשר כבר לדעת.

וטוב שזה קרה כשהייתי עם הכנופייה שעזרו לי מייד להחליף את הברגים, כי מה הייתי עושה קורה אם הייתי נאלץ להחליף לצמיג הרזרבי במקרה של תקר בצמיג בשולי כביש ?

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

אם ההברגה היית גמורה אז היה נזילה

אין לך יכולת לדעת אם ההברגה הייתה בסדר או לא.

יכול להיות שהכריכות הראשונות היו טחונות והבורג תפס רק בקצה שלו.

לא הייתה נזילה? מעולה בשבילך.

אין לחץ בעוקה, הדיסקית אוטמת היטב, למרות שהבורג תפוס על 2-3 כריכות

-

פורסם

אני קניתי את הרכב עם הברגה גמורה ,ועדיין המוסך לקח אחריות פירק את הקרטר עשו הברגה חדשה הוחלף בורג ולי זה עלה באטם קרטר חדש (לא ניהיה חזירים )העבודה על חשבון המוסך. לא חייב להחליף קרטר אם אפשר לתקן הברגה .

C4 PICASSO 1.6THP

PEUGEOT 206 XS

פורסם
אני יודע, לכן אני מגיב שלא כל חברי הכנופיה חושבים בדיוק אותו דבר, אתה יכול לשאול את אסף,

כמה ויכוחים יש לנו על שרשורים כאלו.

עריכה:

אני סוגר עם היד עד מתי שאי אפשר עוד, ואז סוגר עם ראצ'ט, אבל תופס בראשה

ככה אני מרגיש אם הוא הולך טוב או לא, רואה שהכל הולך חלק, בחלק מהמקרים עובר לידית מומנט, ואם לא ממשיך לסגור עם ראצ'ט\מפתח פתוח-סגור.

בדיוק ככה ההתחלה עם היד 3 עד 4 סיבובים ולסגור את השאר עם רגש. לא לקרוע את האלומיניום.

פורסם
אני קניתי את הרכב עם הברגה גמורה ,ועדיין המוסך לקח אחריות פירק את הקרטר עשו הברגה חדשה הוחלף בורג ולי זה עלה באטם קרטר חדש (לא ניהיה חזירים )העבודה על חשבון המוסך. לא חייב להחליף קרטר אם אפשר לתקן הברגה .

המוסך לקח אחריות כי חשב בטעות שהוא גרם לזה?

פורסם

ההבדל הוא משמעותי.

ובהנחה שאתה שואל שלא בציניות (למה אתה אומר בורות? אני בטוח שאינך בור) אני אסביר איך אני רואה את ההבדל.

במקרה הראשון, אחרי שגרמת נזק, אתה בא ואומר עשיתי טעות ועכשיו אני מתקן אותה על חשבוני לא משנה במה זה כרוך (זה יכול להיות בזמן או בעלות של רכיב מסוים או בשניהם).

במקרה השני, לא גרמת שום נזק - אלא זיהית נזק שנגרם שלא באשמתך. היות והדבר אינו באשמתך עומדות בפניך אפשרויות בחירה שונות למשל:

1. להתעלם

2. לזהות את התקלה כליקוי ולבקש תשלום עבור התיקון.

3. לזהות את התקלה כליקוי ולא לבקש תשלום עבור התיקון.

כאשר אתה עושה תיקון למישהו של ליקוי שלא נגרם ממשהו שאתה עשית אתה נותן שרות ללא תשלום ללקוח, או בקיצור - שרות ללקוח.

• תוכן חדש...