Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמל בתוך ספריית גבס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בניתי ארון ספרים מגבס בביתי, ואחרי שסיימתי את הקונסטרוקציה הנחתי בפנים חוטי חשמל [2 גידים בלבד ללא הארקה חום וכחול לזרם ואפס] רק כדי לתכנן את מיקום הספוטים.

למחרת בלחץ של העבודה שכחתי לגמרי להוציא את החווט הארעי ולשתול בפנים צינור שרשורי תקני ולשם להשחיל את החוטים כמו שצריך, וכבר תפרתי את כל הגבס במליון ברגים.

אני מאמין שזה סיכון להשמיש בצורה כזו את הספוטים, ולכן מעדיף להמנע מזה לגמרי ולוותר עליהם, אך אשתי לוחצת "תתייעץ עם הפורום שלך של המוזרים שיודעים הכל אולי יש להם פתרון".

אז אני מתייעץ.

אבהיר שוב, כרגע מושחלים גידים בלבד [עם הבידוד הרגיל בצבעים השונים, אך ללא צינור שרשורי ואפילו ללא כבל גומי עבה כמו של כל מכשירי החשמל. סתם שני חוטונים כאלה עלובים].

האם אכן קיימת סכנת התחשמלות [זרם לקונסטרוקציה ממתכת ומשם לרצפה]?

האם יש פתרון בדמות חיבור הארקה לאחר המסלולים / ניצבים?

אשמח לעצה טובה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שני פתרונות:

אחד, תשתמש בחוטים הקיימים כדי להשחיל במקומם כבל "ירוק" או דומה הכולל מיגון ובידוד, וגם הארקה. חבר חוט לחוט ומשוך מהצד השני.

שניים, תשתמש בחוטים הקיימים להפעלת ספוטים מסוג לד (או הלוגן, אם תתעקש) במתח נמוך (12V).

:turn-l:
פורסם

אם תחבר הארקה לקונסטרוקציה ותהיה לך זליגה, הפחת יקפוץ, זה אולי הגנה נגד התחשמלות אבל זה לא פתרון.

שני הפתרונות מעלי נשמעים לי טוב, מה עם להשחיל צינור על החוטים הקיימים ולדחוף אותו עד שיגיע לצד השני?

פורסם

בוקר טוב ותודה למגיבים.

השחלת חוטים חדשים אינה אפשרית, כי החוטים הקיימים עוברים מדי הרבה שינויי כוון תכופים, והפעולה פשוט לא תצליח.

הספוטים שלי הם לדים 5W, אבל נראה לי שהם דורשים מתח של 220V.

אשמח לדעת האם וכיצד ניתן להמיר את המתח ובכלל מאיפה אני משיג מתח של 12?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אם תחבר הארקה לקונסטרוקציה ותהיה לך זליגה, הפחת יקפוץ, זה אולי הגנה נגד התחשמלות אבל זה לא פתרון.

שני הפתרונות מעלי נשמעים לי טוב, מה עם להשחיל צינור על החוטים הקיימים ולדחוף אותו עד שיגיע לצד השני?

למה הנגנה נגד התחשמלות זה לא פתרון? לכאורה זה בדיוק מה שאני צריך, לא?

כרגע הכל תקין, והחשש הוא רק מפני התחשמלות עתידית, ומפני זה אני רוצהלהיות מבוטח.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הספוטים שלי הם לדים 5W, אבל נראה לי שהם דורשים מתח של 220V.

אשמח לדעת האם וכיצד ניתן להמיר את המתח ובכלל מאיפה אני משיג מתח של 12?

יש לדים למתח רשת ויש לדים שעובדים על 12V. איזה נורות יש בספוטים? אם זה G4 או G9 הנפוצות, תמצא כאו ל-12V.

אתה ממיר את המתח על ידי ספק כח.

לדוגמה:

http://www.ebay.com/itm/Mini-G4-G9-Dimmable-Led-Spotlight-Bulb-3W-5W-6W-7W-9W-Light-3014-SMD-COB-Lamp-/121644368293

לגבי הספק, יש ספקים המיועדים עבור לדים אבל הנסיון שלי איתם לא טוב. ממליץ להשתמש בספק כח 12V (למשל עבור מצלמות CCTV) בהספק מתאים (פי 2 ממה שיש לך).

שים לב שיש נורות 12V AC ויש 12V DC.

פורסם
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

זה 220V.

אם אתה עוד יכול, בקש להחליף אותן בספוטים 12V (או בספוטים שמקבלים נורות מסוג G4 או G9 שתוכל לקנות בגרסת 12V).

פורסם

חבר פורום אחר [שהסיומת של הניק שלו כמו שלך] הפנה אותי בפרטי לפורום החשמלאים, והחלפתי ביניכם.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

השאלה היא בכלל האם יש פתרון שחשמלא מוסמך יכול לתת או שרק לפרק את הגבס [שזו לא אופציה מבחינתי. אני מעדיף לוותר על הספוטים].

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...