Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

(שנים שלא כתבתי בפורום הזה, כיף לחזור 8).)

החלטתי לשדרג מעט את המערכת הקיימת ביאריס שלי.

הסט-אפ הקיים היום:

-מערכת מקורית של הרכב (רדיו דיסק אינטגרלי עם שליטה מההגה ומסך תצוגה בדשבורד)

-מנחת ג'נסיס

-מגבר סאן דאון אודיו 4x50.

-קומפוננט מורל מקדימה

-סאבים 9*6 ג'נסיס

המערכת ממש לא מתיימרת להיות מקצועית וחזקה, סה"כ מדובר ברכב שני בבית שבקושי נוסע (והרכב המרכזי זה ליסינג בלי מערכת אודיו).

אני חובב אודיו, אך כיוון שמדובר ברכב שני שכמעט לא זז ובתקציב יעד נמוך מראש, אני מחפש שדרוג קטן בדמות HU נורמלי וסאב טוב שיצטרפו למה שכבר קיים.

אני כנראה ארכוש את הפיוניר שמאוד אהבתי:

pioneer deh-x4750bt

מתאים לי במחיר, מתאימה לי הדיבורית ובגדול חוץ מחיבור USB קבוע עם שירים, הוא לא יעשה יותר מדי.

את ה-HU אני אתקין במקום המגירת אחסון ומתחת למערכת המקורית.

רכשתי את הכבל הראשון המתאם בין המחברים המקוריים של המערכת לבין יציאות ISO.

עכשיו נשאר לי לרכוש את הכבל השני המתאם בין הפיוניר לבין היציאות בכבל הראשון.

אני נתקל בבעיה למצוא את הדגם הספציפי הזה של הרדיו-דיסק ברשימה המצורפת לכל כבל כזה שנמכר באיביי.

מצאתי כמה כבלים כאלה שנראים לי מתאימים, אבל חשבתי שאולי אני לא מחפש את הכבל הנכון או שאני מפספס משהו ולכן אשמח לשמוע את דעת המבינים כאן בפורום.

למה חלק מהכבלים מגיעים עם אפשרות הפרדה ב-3 גידים של הפלוס/מינוס/remote?

האם יש אפשרות לרכוש את הכבל הזה בארץ?

את ה-REMOTE שמחובר היום למנחת אני מחבר ישירות ל-HU?

בנוסף, עזרתכם והמלצתכם בקניית סאב 10" שיכנס בבגאז' הפצפון שיש ביאריס ויחליף את הג'נסיס 9*6.

מחפש משהו סביר, לא סיני זול בשקל תשעים ולא High-end באלפי שקלים.

חשבתי בכיוון של מורל פרימו או אלפיין SBG-1044BRׁ (שניהם מגיעים בתיבה מקורית).

דעות?

תודה רבה!

פורסם

אני מאמין שהחיבור של פיונר זהה בכל המכשירים

אבל כדי להיות בטוח תוריד את הMENUAL שלו ותוריד את הMENUAL של המכשיר שמצאת לו כבל תומך וץראה אם החיווט שונה או לא

לגבי הסאב יש לי את הפרימו 10 בקופסאת פיברגלאס סגורה שלדעתי גם כן מצויין

לא שמעתי את האלפיין אז אין לי מה להשוואת

פורסם

אתה מחפש חסכון במקום כנראה.

הדגש צריך להיות סאב וופר שמסוגל לעבוד בתיבה אטומה עם נפח קטן.

אם אתה פתוח להזמנה מחו"ל אז הייתי ממליץ לך לבדוק סאבוופרים מסדרת מקירו-סאב של JL אודיו למשל - ולווא דווקא 10 אינטש - אולי 8 גם בא בחשבון?

לJL יש גם סדרה של סאב וופרים שטוחים - TW - הTW3 יכול להיות בחירה מאוד מעניינת עבורך ובגלל שמדובר בסאב וופרים שטוחים - גם אם התיבה תופסת נפח לא הכי קטן - ניצול שטח הפנים שלה יהיה מאוד יעיל בכל זאת.

עוד סאב וופר שיכול לעניין אותך - SI - או STEREO INTEGRITY מסדרת BM דור 4 - סאב וופר 12 אינטש שטוח - תבודק עם חבר הפורום ELI_I אם עדיין יש לו אחד כזה למכירה - מדובר בסאב וופר מהשורה הראשונה!

עוד המלצה תהיה ARC10 מבית ARC אודיו - תיבה קטנה של 21 ליטר אטומה והוא עושה בה עבודה מדהימה - מנסיון.

כמובן שאני ממליץ ללא ידיעת תקציב אז השמיים מבחינתי הם הגבול.

עוד המלצה תהיה לסאב וופרים החדשים מסדרת מילה לג'נד של הרץ - גם כן יכולים לעבוד בתיבות קטנות אבל אתה תזדקק להגברה מאוד בריאה במקרה הזה.

מחו"ל גם הייתי ממליץ לבדוק CDT QES-10 - היה לי את גרסאת ה8 אינטש שלהם ומאוד אהבתי את הסאב וופר - יחסית למחיר שלו הוא היה הפתעה מחולטת. באמת סאב וופר טוב מאוד - בא לי לאמר מעולה אבל אני אזהר כאן במילים שלי, לדעתי, למחירו הוא בהחלט מעולה.

ואם אתה לא שולל ציוד יד שניה - אני גם יכול להמליץ לך על הסאב שלי? JL 8W7 - אמנם 8 אינטש - אבל יש לו "קצת" פילפל ומדובר בסאב וופר באמת, מעולה. דרך אגב - יחסית ל8 אינטש התיבה שלו היא לא בדיוק חסכון במקום אבל מצד שני היא גם לא ממש לוקחת הרבה מקום למחתכילה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם מבחינתך אתה יכול להקדיש את המקום הייתי הולך על סאב 10 או 12. עם כל הכבוד לסאבים 8 אינצ' לא שמעתי אף אחד כזה שבאמת יודע לתת נמוכים כמו שצריך, והמשמעות שאין מספיק עומק לבאס.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

אם אתה מחפש עומק באס מתחת ל40 הרץ בסאב שמונה אינטש, אתה עושה טעות.

הקוטר הזה לא נועד לזה מלחתכילה.

לא כל אחד אוהב את תחום התדר באזור ה20 הרץ ובסגנונות מוזיקה רבים, עוצמה רבה בתדר נמוך כלכך רק מהווה הפרעה למוזיקה.

כמה פעמים יצא לך להיות במפגש ולשמוע טרק עם גיטרת באס ואז לבקש מבעלי הרכב לכבות את הסאב וופר כי הוא לא מאפשר לגיטרה להשמע נכון וטבעי?

אם אתה שומע בעיקר סגנונות מוזיקה בהם התדרים מתחת ל40 הרץ הם חלק מהעניין, מראש תלך על סאב 12 או אפילו 15 אינטש.

אם אתה מנסה להגיע לשחזור של כלים יותר קלאסיים, או פשוט לא אוהב שהכל מסביבך רועד תתמקד ב10 אינטש או ב8 אינטש אולי אפילו בתצורת דאבל סאב אם אתה רוצה יותר עוצמה.

סאב 8 אינטש לרוב מגיע ממחסור במקום, אצלי זה הגיע מרצון להמנע מאזור תדר שמתחת ל30 הרץ וגם מחסור במקום במקור.

יש היום לא מעט 10 אינטש שיכולים לעבוד היטב בנפח קטן יחסית דרך אגב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי כדי להימנע מתדרים נמוכים אפשר לבנות תיבה שמכוונת גבוה או לבצע חיתוך תחתון. אגב תיבה לsq בד"כ מכוונת נמוך כדי כן להשלים את כל התדרים לעומת תיבות spl נטו שלפעמים מכוונות גבוה יותר כדי להשיג תוצאה גבוהה יותר. לגבי עניין הניקיון והגיטרות אני חולק עליך, שמעתי מערכות שיודעות לתת נמוכים מעולה ואין שום הפרעה בצלילים הגבוהים, חוץ מזה שסאב שלא מנגן מתחת 40 הרץ לדעתי לא עושה את מה שהוא אמור לעשות, כמובן שיש כאן גם עניין של טעם..כל אחד והטעם שלו.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

מהנסיון שלי לקחת סאב וופר שאמור לרדת נמוך ולסרס אותו, נשמע פחות טוב מסאב שלא אמור לעשות את זה מלחתכילה.

ההפרעה היא לא בתדרים הנמוכים בטרקים האלה אלה עודף של תדר נמוך ויותר גרוע מכך, גיטרת הבאס מהדהדת בתדרים שהיא בכלל לא אמורה להיות מורגשת בהם בכזו עוצמה.

Pioneer TS-X150

פורסם

Lanosforce, תודה על התגובה המפורטת.

אני לא מנסה לחסוך בכלום מקום שיש בבגאז' של היאריס, למעשה אני אפילו השלמתי עם העובדה שאני הולך לנצל את כולו לטובת הסאב.

לטעמי, בהתחשב בעובדה שהאוטו עצמו הוא קטן יחסית, אני לא חושב שיש סיבה ללכת על סאב גדול בתיבה גדולה ודווקא אותם תיבות מקוריות שמגיעות עם עומק קטן על רוחב גדול יכולות לשבת היטב בבגאז'.

לגבי הסאונד- אני מחפש סאב מדוייק שיורד מספיק נמוך. לא מבין גדול בתדרים אבל מבחינתי כל עוד הוא עוקב אחרי הקצב ונותן באס איכותי (לאוו דווקא חזק בעוצמה) אני אהיה מסופק.

אשמח לשמוע על הסאב שברשותך.

תודה,

אמיר.

פורסם

שאלה- מה דעתכם על מורל primo 104 כסאב? (אני אקנה אותו בתיבה מקורית כי אין לי זמן להתעסק בזה)

איך הוא יעבוד בגישור עם המגבר שלי ?

פורסם

שמעתי עליו ביקורת טובה מאוד מחבר פורום צעיר שאני מכיר אישית.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...