Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז אחרי שנתיים של נטו מדעים הגיע הזמן לבחור תחום התמחות,

והאופציות הם:

1-אלקטרואופטיקה.

2-מיקרו אלק" וננו טכנולוגיה.

3-אנרגיה.

4-בקרה ורובוטיקה.

5-מערכות משובצות מחשב(מסלול שנפתח לפני כשנה ועדיין לא מסודר כראוי).

6-תקשורת.

7-ביו הנדסה.

אין לי העדפה של אהבה לתחום כלשהוא,אני מתעניין בהכל ובשמחה הייתי לומד את כל התחומים.

איזה כיוון הייתם בוחרים משיקול עבודה לעתיד\התפתחות התחום\דרישה ומשכורת כמובן?

*כרגע נוטה לכיוון תחום האנרגיה בגלל שזה לא "הייטק" ונראה לי תחום הכי בטוח במבט לעתיד,

כמו כן אין לי בעיה עם עבודת שטח,וכמו כן משרד התשתיות והאנרגיה מחלק כרגע מלגות של 20K למי שמוכן ללמוד את התחום.8)

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי dany

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אתה מבין שזה כמו לשאול "איזה צבע אתה הכי אוהב" ...?

ממליץ לך לספר את ההעדפות האישיות שלך, קורסים שיותר/פחות התחברת אליהם, וכו'.

אני בחרתי במסלול משולב של הפקולטות לחשמל ומדמ"ח (הנדסת מחשבים), עם התמחויות בתכנות מבוזר, רשתות מחשבים, ואלמנטים מתקדמים בהנדסת תוכנה. מה זה אומר לגביך? אנאערף, אין לי מושג :)

בגדול, אני העדפתי להתמקד בתוכנה במקום חומרה, מהסיבה שזה יותר עניין אותי, וגם מהסיבה שאני מאמין שיותר קל להתפתח במישור האישי בתחום התוכנה (נניח, אם רוצים בעתיד סטארטאפ עצמאי) מאשר בתחום החומרה, היות וחומרה זה משמעותית יותר יקר.

עריכה: טוב, ערכת את ההודעה הראשונה שלך אז רוב מה שרשמתי כבר לא רלוונטי ;)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מהניסיון האישי שלי ושל כמה מחברי שלמדו את התואר המקולל הזה -

תקשורת ומיקרו אלקטרוניקה אלו התחומים עם פוטנציאל ההשתכרות הכי טוב בטווח הקצר. אם אתה טוב והממוצע טוב אין בעיה למצוא עבודה בשפיץ של ההייטק עם שכר נאה ובונוסים וטיסות לחו"ל וכל הדברים המגניבים האלו שההורים חולמים עליהם. אבל קח בחשבון שזה תחום עם פוטנציאל שחיקה מהיר. בגיל 40-45 זורקים אותך לכלבים ולוקחים ילד פלא חדש, אלא אם הצלחת להתברג למשרה ניהולית או שעברת לעבוד בתעשייה אווירית עם כל ה"פנסיונרים".

אנרגיה תחום מאוד מתפתח בארץ, יש דרישה גבוהה אבל קשה להתקבל למשרה הראשונה והשכר פחות טוב בהתחלה. אבל עם כל מה שקורה היום עם הגז, משק החשמל, תחנות כוח פרטיות, חשמל סולרי, מנועים חשמליים ועוד ועוד - יש הרבה בשר וצפי לעתיד.

כל השאר אני לא מכיר או שלא דיבר אלי באופן אישי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אולי על הדרך תספר מדוע לדעתך מדובר בתואר מקולל? מסקרן!

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כמו שאמרתי,לא קיימת משיכה לתחום ספציפי,במבט כלכלי לעתיד הרחוק.

באיזה תחום העבודה קבועה יותר\איזה תחום צפוי להתפתח ואיזה לדעוך וכו.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לך למה שבא לך. כשאני מסתכל על מועמדים אני ממש לא מתייחס למסלולים שהם לקחו. מועמד טוב לא נפסל אם המסלולים שעשה (ופרוייקט הגמר) רחוקים ממה שאנחנו עושים.

:turn-l:
פורסם (נערך)

אף אחד מהתמחיות של חומרה שרשמת,

אם אתה רוצה לעבוד אחרי התואר ולא לעשות התמחויות שיפות רק לדיפלומה ממליץ לעשות התמחות בתוכנה, אם תוכל לשלב גם פרויקט גמר בתוכנה , מה טוב.

אין כיום הרבה דרישה למהנדסי אלקטרוניקה עם התמחות בחומרה, הביקוש נמצא בשפל והרוב בכל מקרה עובר למזרח.

למעט תחום התקשורת (עיבוד אותות/תורת האינפורמטיקה/תקשורת אלחוט) כאשר הדגש הוא עוד פעם על תכנות דוגמת מטלב, שבו הביקוש גבוה יותר אבל עדיין נמוך משמעותית מתוכנה.

בכל מקרה מומלץ בחום לשלב משרת סטודנט בתחום תוך כדי הלימודים, אז סוגיית ההתמחות תהיה הרבה פחות רלוונטית. :-)

עריכה אחרונה על ידי shayBB

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם (נערך)
לך למה שבא לך. כשאני מסתכל על מועמדים אני ממש לא מתייחס למסלולים שהם לקחו. מועמד טוב לא נפסל אם המסלולים שעשה (ופרוייקט הגמר) רחוקים ממה שאנחנו עושים.

אם אתה מחפש מהנדס תקשורת אתה תזמן אחד עם ניסיון בתקשורת או מישהו עם ניסיון לא רלוונטי?

אני יודע שיש משרות שהדרישה בהם היא פשוט תעודה ולא משנה באיזה התמחות.

תכנות לא בא בחשבון כי אני פשוט לא אוהב את זה.:roll:

אז בגדול אם יש אופצייה לקבל מימון על לימודי אנרגיה כדי ללכת על זה?

עריכה אחרונה על ידי dany

פורסם

כשאנחנו מחפשים מועמדים עם נסיון, הנסיון צריך להיות רלוונטי וספציפי. כשאנחנו מגייסים בוגרים חסרי נסיון, המגמה לא משנה, וגם לא ממש משנה אם זה הנדסת חשמל/תקשורת וכו' - העיקר שיש את הבסיס של החומרה.

:turn-l:
פורסם

אני בחרתי במסלול משולב של הפקולטות לחשמל ומדמ"ח (הנדסת מחשבים), עם התמחויות בתכנות מבוזר, רשתות מחשבים, ואלמנטים מתקדמים בהנדסת תוכנה. מה זה אומר לגביך? אנאערף, אין לי מושג :)

מחזיר אותי לדיון שהיה לנו פעם לגבי נסיון מול ציונים.

עכשיו אני מבין סוף סוף למה כתבת אז את מה שכתבת. כל אותו זמן הייתי בטוח שאני מתכתב (דופק את הראש בקיר) עם איש חומרה. מסתבר שאתה בשוק (עולם) אחר לגמרי..

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

לא לגמרי הבנתי איך זה שהתואר שלי בהנדסת מחשבים גורם לך לחשוב שאני בעולם אחר לגמרי, מה גם שרובם המוחלט של חברי מהתואר בתחום הצ'יפ דיזיין / ארכיטקטורה (קרי, חומרה, לפחות מבחינתי ;)), אבל בעיקר מבאס לשמוע את הקטע עם ה"דופק את הראש בקיר", כי למיטב זכרוני ההודעות שרשמתי היו די מנומקות ולא 'אני ואפסי עוד'.

אם כבר לדפוק את הראש בקיר, המידע הזה שחלקתי עכשיו היה זמין בהודעה הראשונה באותו שרשור... אז :brickwall:

בכל מקרה זה לא קשור לדיון הזה, אבל לפחות יחסוך לנו דיונים עתידיים :)

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

אני נמצא במקום דומה, היתרון בבחירה בזרם חזק(לפי הבנתי אנרגיה אצלך), הוא הרשיון לתכנון חשמל, שתמיד יכול להיות תוכנית ב באיזה שלב בחיים, ובשנים הקרובות הדרישה אליו גודלת(אם כי השכר עדיין נמוך יותר).

עליך לבחור מסלול אחד מתוך הרשימה? או שאתה יכול לשלב?

כי כשתסיים ללמוד כל מה שהוא לא הייטק כנראה יבאס אותך בשכר.

פורסם

קיים מסלול משולב של זרם חזק ואנרגיה חלופית.

אני מודע לזה שהשכר בתחום נמוך יחסית לשאר התחומים בשנים הראישונות ומוכן לספוג בתמורה ליציבות כלכלית לאורך השנים.

• תוכן חדש...