Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין לבנות ארון ספרים, כשהעמודונים בין המדפים הם מגבס, אבל המדפים עצמם מזכוכית בלבד [ולא זכוכית המונחת על מדף גבס].

אורך הקיר הוא 302 ס"מ, והגובה הוא 265 ס"מ~

1. האם יש אפשרות למדפים באורך 80 ס"מ?

אני שואל גם מבחינת מחזיקי המדף הנפוצים בשוק, וגם חוזק הזכוכית.

אני מחפש רק סטנדרט כדי להוזיל עלויות. אם יש איזה משהו מיוחד ונדיר מבחינתי זו לא אופציה.

2. האם מחזיקי המדף זקוקים לחיזוקים מיוחדים בקונסטרוקציה, או שהם פשוט מתברגים לניצבים?

טיפים ועצות יתקבלו בברכה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ערב טוב.

לפני שלוש שנים בניתי בר בריקים כאשר הבקבוקים (כבדים) יושבים על מדפי זכוכית מחוסמת ירוקה 10 מ"מ, באורך של כ1.20.

המדפים נחתכו לפי מידה (מכאן שאפשר כל מידה) בא.א חיסום ביבנה במחיר הכי זול שמצאתי (ועשיתי סקר), בהזמנה טלפונית בלי כל התחייבות ותוך שלושה ימים. המדפים יושבים על תושבות עגולות הכי פשוטות: אלה עם עיגול הגומי הדק מסביב שנתפסות לקיר עם בורג ודיבל במרכזן.

חשוב לציין שאצלי המדפים מונחים בן שתי קירות לבנים ולא גבס.

בהצלחה ואם תרצה אשלח לך תמונות בווצאפ.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

בניתי נישה מגבס עם מדפי זכוכית, צד אחד זה קיר קיים וצד שני זה קיר גבס, גם אני השתמשתי באותם מחזיקים שתיאר לוטי, השתמשתי בבורג גבס ארוך אל הניצבים, לא היה שם משהו מיוחד אבל אני בטבע שלי מעדיף להוסיף עוד חיזוקים מעבר למה שצריך, אז הקונסטרוקציה דיי חזקה.

את הזכוכיות הזמנתי במפעל זכוכיות גדול באריאל, היה הפרש דיי משמעותי בינם לבין חנויות במרכז, אם תרצה אחפש את השם.

פורסם

אשמח לקבל את השם של המפעל.

רק בורג גבס אל הניצב?

אני לא מבין מה ה"בשר" שתופס את הבורג.

אולי איזה מילוי עץ לפחות?

אני מדבר על מדפים באורך 80 ס"מ ועומק 30 - 35.

כמה תומכים יצטרך כל מדף?

חשבתי על 5, שניים לכל צד + 1 לקיר מאחורה [בגב].

וכמה מ"מ זכוכית אצטרך לזה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני חושב ש4 תומכים, 2 מכל צד זה מספיק, כמובן כל עוד :

הבשר שתופס את הבורג זה הניצב, תן לו מספיק תמיכה והוא יהיה מספיק חזק (כלומר תחבר את הניצב הקדמי לאחורי בכמה מקומות).

את הניצב כמובן מעגנים לתקרה ולרצפה, החשוב הוא לבנות קונסטרוקציה חזקה כמו קיר.

תיקון קטן: עכשיו הסתכלתי ונזכרתי, השתמשתי בבורג גבס כדי לעשות את החור הראשוני בניצב ואחר כך עיגנתי את התומך בעזרת בורג עבה יותר.

לגבי עובי זכוכית הכי טוב יענו לך היצרנים, אני חושב ש 10 ממ צריך להספיק. הייתי אולי מקצר את האורך ל 70 סמ.

ממליץ גם להתייעץ בפורום "עשה זאת במו ידך" בתפוז, אנשים מקצועים עם יותר נסיון ובעזרתם בניתי את הנישה.

המקום שקניתי ממנו : http://www.spiral-glass.co.il

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

התקשרתי היום לספירל המופיעים בקישור למעלה, ונאמר לי שהם לא עובדים עם לקחות פרטיים, אלא רק בהזמנות של למעלה מ5000 ש"ח.

מכירים עוד מקום?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

גם הם עושים לי טובה שמסתכלים עלי בכלל כי אני קטן ורוצה רק 16 מדפים. מחיר אכזרי של כמעט 1900 ש"ח ל8 מ"מ עובי מחוסמת ומלוטשת, המדף בגודל 80*29.

אשמח למקומות נוספים, לא חשבתי שאלו המחירים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...