Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע לי להנאתי בנתיב האמצעי בכביש 1 בואכה נתב"ג ממערב למזרח במהירות של כ 100 קמ"ש.

פתאום אני שומע רעש כמו של אוטו נוסע על פנצ'ר - עוקפת אותי במהירות גבוהה הרבה יותר ניסן טידה, עם שתי טסות רועשות על גבול הלהתפרק. עוד אני חושב מה אני רואה, אחת מהן התפרקה ועפה לכיוון שלי תוך כדי שהפלסטיק לא פוגע בי ונדרס ע"י אוטו אחר, והחישוק מתכת הפנימי תוך כדי שהוא מסבסב, פוגע לי במכסה מנוע. הייתה מכה לא מאוד חזקה. כשהגעתי הביתה הסתכלתי וראיתי שהמכסה מנוע קיבל שריטה הגונה בגודל שניים על עשרה ס"מ וירד חלק מהצבע. לרוע מזלי זה כבר פעם שניה שעפים עלי דברים ממכוניות נוסעות - פעם שעברה עף עלי קרטון כבד ממשאית והרס לי את הביטנה בבית גלגל. מה אפשר לעשות במקרים כאלה? מה כדאי לעשות כדי שלא תיגרם תאונה חס וחלילה? המסקנה שלי - לא לנסות לתמרן במהירות כזו, כי זה עשוי להיגמר יותר גרוע.

מה דעתכם?

פורסם (נערך)
לרוע מזלי זה כבר פעם שניה שעפים עלי דברים ממכוניות נוסעות - פעם שעברה עף עלי קרטון כבד ממשאית והרס לי את הביטנה בבית גלגל. מה אפשר לעשות במקרים כאלה? מה כדאי לעשות כדי שלא תיגרם תאונה חס וחלילה? המסקנה שלי - לא לנסות לתמרן במהירות כזו, כי זה עשוי להיגמר יותר גרוע.

מה דעתכם?

בעקרון, החיכוך עם הכביש של חפץ שנופל מרכב נוסע נמוך יותר מזה של צמיגי רכב עם הכביש ולכן במקרה של חפץ שנופל מרכב שנמצא היישר מלפנים אם תשמור מרחק - סביר שתוכל לעצור בזמן.

במקרה שלך הרכב ה"פוגע" יצא בדיוק לעקיפה ולכן כמובן שהסיטואציה מורכבת יותר. אם זה מצדיק בלימת חמיקה, ויש מקום לביצוע - אז אפשר לנסות.

הבעיה האמתית היא כשרכב חולף על עצם גדול שנמצא על הכביש עצמו - במצב זה הוא מושלך ממש לאחור. היכולת לעצור לפניו מוגבלת מאוד וכמו שאמרת - מאוד מסוכן לנסות לתמרן בלי להאט.

עדיין, אם תשמור רווח ייתכן שהחפץ לפחות יספיק ליפול חזרה לארץ טרם תפגע בו. כמובן שזה רלוונטי רק לרכבים מרובי גלגלים ולא לדו גלגלי...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אנשים בארץ נוסעים בלי לחשוב על מצב הרכב שלהם ועל הבטיחות שלהם או של אחרים על הכביש.

כתוצאה מחוסר הזהירות הזה נפגעים אנשים על הכביש.

זה בא לידי ביטוי גם במצב הרעוע של הרבה מאוד רכבים בארץ (טסות מתנדנדות, טמבונים עייפים שמוחזקים ע"י בורג או שניים), וגם בצורת העגינה של חפצים לרכבים ומשאיות. אנשים לא משקיעים מחשבה בחיזוק בטיחותי של חפצים לרכב ובסוף דברים עפים על מכוניות אחרות.

הדבר הכי טוב שאפשר לעשות הוא לקנות מצלמת רכב, ולשמור מרחק גדול מרכבים שנוסעים עם עיגונים לא בטיחותיים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת שהרוב המוחלט של המשאיות שאני רואה דווקא מעגנים כמו שצריך את המטען. רכבים פרטיים פחות.

כשאני רואה אחד כזה עם חלקים רוטטים ברוח או מטען לא מהודק אני עוקף או שומר ממנו מרחק ביטחון באמצעות רכב אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בהחלט סכנה כל המשאיות הללו עם מטען חורג, אבל אפשר לראות כאן מקרה של רכב רגיל שזה עף ממנו.

השאלה האם הספקת לראות מספר רכב?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• אחראי פורום
פורסם

בסדר, על שכנה שלי עף השבוע בכביש 6 גלגל של משאית שהתנתק, כנראה השבית את האוטו.

could be worse, כמו שאומרים באינגליזית.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...