Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קפצתי רגע למכולת אחרי נסיעה ארוכה שהטמפרטורה הייתה בה רגילה, אחרי 2 דקות שאני חוזר לאוטו אני רואה שהמד חום הוא בין החצי לבין ה-3/4 , יותר קרוב ל-3/4.

בשניה שהדלקתי את האוטו המד חום חזר למקום. מה זה אומר? לא זכור לי שראיתי את זה אי פעם.

מונדאו 2002.

תודה.

פורסם

כיבית מנוע, מערכת הקירור הפסיקה לעבוד, מנוע התחמם עוד יותר כי הפסיקו לזרום מים, מה שבתורו גרם להתחממות המים שאותם מדד החיישן, ברגע שהנעת, התחילה זרימה של המים, המים החמים יותר המשיכו לרדיאטור והקרים מהרדיאטור נכנסו למנוע וקיררו אותו ואז החיישן הראה לך טמפ' תקינה.

לדעתי זה מה שקרה (אני לא מומחה גדול )

למה זה קרה,אין לי תשובה ברורה , תחכה למומחים גדולים יותר אבל הייתי מתחיל מלבדוק כמות נוזל קירור / החלפה במקרה ולא החלפת נוזל קירור הרבה זמן או שהחלפת לאחד לא איכותי.

פורסם

מנוע לא מתחמם יותר כשהוא כבוי, המים לעומת זאת כן, כי החום עובר אליהם מהמנוע אבל אין מה שיקרר אותם כי הם לא זורמים לרדיאטור.. זה מה שקרה.

יום טוב גם לך

פורסם

igal מנוע ימשיך להתחמם עד שיהיה שיוויון טמפ' בין כל המכלולים(זאת גם הסיבה לכך שהמים מתחממים), מכיוון שהטמפ' בתא שריפה גבוה מהטמפ' בבלוק, הבלוק ימשיך להתחמם ולאחר כמה דק' הוא יתחיל להתקרר.

נ.ב לא בא לפתוח ויקוח,כל הנאמר פה מנסיון שלי,יצא לי לראות בצבא מנוע נהרס כי לא נתנו לו לרוץ כמה דק' בסרק אחרי מאמץ אלא ישר כיבו אותו.

פורסם

כמובן שישנה דיפוזיית חום מאיזורים חמים יותר לאיזורים חמים פחות, אבל אין אנרגיה נוספת שמתווספת ותורמת לחום המנוע, לכן בהגדרה המנוע לא מתחמם.

יום טוב גם לך

פורסם

בדיוק בשביל לפזר את החום הזה יצרנים מסויימים מכנסים פונקצית Post cooling למחשב ניהול מנוע. אם בעת כיבוי מנוע טמפ' נוזל קירור הייתה מעל ערך מסויים, מחשב מפעיל את המאוור של הרדיאטור למספר דקות לאחר כיבוי.

במקביל מתבצעת סירקולציה מסויימת במערכת קירור בזכות אפקט תרמוסיפוני - ציפת נוזל חם על פני נוזל קר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

זה ממשיך, הפעם יש לי תמונה:

20150806_135619.jpg

בעת כיבוי המנוע החום היה תקין (קצת פחות מחצי),

לאחר בערך 2 דקות שמתי לב שהשעון מתחיל לעלות ולאחר 5 דקות הוא נשאר במצב שבתמונה.

נשארתי באוטו כ-15 דקות והשעון נותר במצב הנ"ל. לדעתי לא עלה יותר מזה.

שוב - בשניה שהדלקתי את המנוע החום חזר להיות תקין באמצע.

אז זה תקין??

פורסם

תקין, וקורה רק במכוניות בהן מד החום הוא לינארי, כלומר בעל טווח פעולה ולא ״נעול״ בנקודה מסויימת, דבר שהפך לנדיר במכוניות חדשות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

התעלקות:

עמדתי בחניה עם רכב מונע וחיכיתי למישהו.

המישהו הגיע, והמשכתי בנסיעה איתית לכיוון יציאה מהחניון.

עמדתי בפקק בירידה, ופתאום אני מרגיש שהמזגן מפסיק לקרר. הסתכלתי על מד חום מנוע, וראיתי שהוא כמעט על המקסימום. מיד פתחתי חלונות והפעלתי חימום, והטמפרטורה ירדה לרמה תקינה.

כשהגעתי ליעד, נתתי למנוע להתקרר, לאחר מכן מילאתי מים (רגילים, כי זה מה שהיה) ברדיאטור ונתתי למנוע לרוץ, כדי שיוציא את האוויר מהמערכת.

בדרך חזרה לא היה הפתעות והתחממויות, למרות שהיו כל התנאים לכך (עליות ממושכות בטורים גבוהים, עמידה בפקקים), סך הכל עברתי כ200 קילומטר.

בבית ניקזתי את המים מהרדיאטור ומילאתי נוזל קירור חדש (פרסטון ירוק), כמובן ששוב פעם נתתי למנוע לרוץ כדי לנקז בועות אוויר מהמערכת.

לא התגלו נזילות מים.

רדיאטור, טרמוסטט ופקק רדיאטור חדשים (הוחלפו עקב נזילה).

עכשיו השאלה.

הייתכן שבגלל שהיה ברדיאטור נוזל קירור לא איכותי, זה פשוט רתח, ובגלל זה נוצר פקק אוויר שמנע מהמים לעבור במערכת, ולקרר את המנוע?

יכול להיות שמלכתחילה היה אוויר במערכת (רד מדע יודע איך הוא הגיע לשם), נוצר מצב של התחממות? או שזה שהמים הפכו לאדים, גרם להתחממות?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נוזל לא איכותי לא אמור לרתוח וגם מים רגילים לא אמורים לרתוח אם המערכת תקינה, הלחץ בזמן הפעולה מעלה את נקודת הרתיחה שלהם. אבל אם לא נוצר לחץ אז יש לך בעיית רתיחה.

לעניין התקרית הספציפית שתיארת, גורמים לזה יכולים להיות מאורר שלא נכנס בזמן לפעולה או טרמוסטט תקוע, או פקק רדיאטור.

אתה בטוח לגבי איכות הרכיבים שהרכיבו לך כש

פורסם

המאוורר בדקתי ונכנס, ב90 ומשהו מעלות (נבדק עם OBD).

לגבי הטרמוסטט והפקק - כן, הם נראו תקינים כשהורכבו.

יש לי תחושה שהמשאבת מים עשתה את שלה, ולא מזרימה את המים בצורה תקינה.

אני הולך לעשות טיימינג בקרוב (טיפול 180000), ואחליף את המשאבה יחד עם הרצועה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...