Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת הילוכים באוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר להעביר את ההילוכים האלה רגיל בזמן נסיעה?

נגיד אם אני לפני עלייה תלולה להעביר ל3. אפשרי? צריך להתחשב במשהו?

סתם בשביל העניין.. אפשר גם להתחיל ב1 ולהעלות ככה עד לD?

יש לי גם כפתור POWER וHOLD ליד הידית בלם יד בסובארו אימפרזה 2001 שלי.

הבנתי שהPOWER גורם למשיכת הילוכים לסל"דים גבוהים יותר. למה זה טוב? מתי?

פורסם

האם נהגת בחייך על גיר ידני?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לרוב אין שום צורך להזיז את הבורר ממצב D.

בירידות תלולות ו/או ממושכות מומלץ להוריד הילוך על מנת להוריד עומס מהבלמים.

בעליות תלולות גם ניתן להוריד הילוך, על מנת לחסוך קיק דאונים ומעברים רבים של התיבה בין הילוכים.

תיבות אוטומטיות מתקדמות יודעות לזהות שיפועים וסגנון נהיגה ולעשות את הדברים האלו בעצמן (לא תמיד בצורה מושלמת).

פורסם

Power - יחליף הילוכים בסל"ד גבוה יותר מהרגיל. טוב למצב של עקיפה או האצה. פוגע בצריכת הדלק.

Hold - יתחיל נסיעה בהילוך שני, וימנע את הדרדרות הרכב לאחור בעליות תלולות. טוב למצב של התחלת נסיעה על כביש חלק מאוד או זינוק בעליה תלולה מאוד.

באופן כללי בנסיעה שגרתית אין צורךלהעביר הילוכים. הרי בשביל זה קנית רכב אוטומטי.

הורדת הילוכים ידנית תתבצע במצב שבו הרכב לא יכול לנחש לבד מה עומד מולו. למשל שמירת מהירות ללא שימוש רציף בבלמים במקרה של ירידה מתמשכת (ירידות מירושלים למשל) או שמירה על מומנט זמין במקרה של נסיעה בעלייה תלולה מתמשכת (עליות לירושלים למשל).

אין סכנה מכנית בהחלפת הילוכים תו"כ נסיעה. ברכב יש מנגנון שימנע הורדת הילוך במהירות שאינה מתאימה.

פורסם
Power - יחליף הילוכים בסל"ד גבוה יותר מהרגיל. טוב למצב של עקיפה או האצה. פוגע בצריכת הדלק.

Hold - יתחיל נסיעה בהילוך שני, וימנע את הדרדרות הרכב לאחור בעליות תלולות. טוב למצב של התחלת נסיעה על כביש חלק מאוד או זינוק בעליה תלולה מאוד.

באופן כללי בנסיעה שגרתית אין צורךלהעביר הילוכים. הרי בשביל זה קנית רכב אוטומטי.

הורדת הילוכים ידנית תתבצע במצב שבו הרכב לא יכול לנחש לבד מה עומד מולו. למשל שמירת מהירות ללא שימוש רציף בבלמים במקרה של ירידה מתמשכת (ירידות מירושלים למשל) או שמירה על מומנט זמין במקרה של נסיעה בעלייה תלולה מתמשכת (עליות לירושלים למשל).

אין סכנה מכנית בהחלפת הילוכים תו"כ נסיעה. ברכב יש מנגנון שימנע הורדת הילוך במהירות שאינה מתאימה.

אין עוד איזה ייתרון לPOWER?

לגבי הילוכים. אז אתה אומר שאם נגיד חס וחלילה נוצר מצב שאיבדתי בלמים.. להוריד הילוכים לא יעזור?

ברכב יש מנגנון שימנע הורדת הילוך במהירות שאינה מתאימה.
פורסם

אין עוד יתרון לPower שידוע לי.

לאבד את הבלמים זה לא משהו שאמור לקרות. להוריד הילוכים יעזור מאוד, כי עם הורדת הילוכים גם המהירות יורדת, אבל לא בקצב של הורדת מהירות בבלימה.

בוא נגיד שאיבוד בלמים זה לא משהו שפותרים בקלות עם הורדת הילוכים.

פורסם
אין עוד יתרון לPower שידוע לי.

לאבד את הבלמים זה לא משהו שאמור לקרות. להוריד הילוכים יעזור מאוד, כי עם הורדת הילוכים גם המהירות יורדת, אבל לא בקצב של הורדת מהירות בבלימה.

בוא נגיד שאיבוד בלמים זה לא משהו שפותרים בקלות עם הורדת הילוכים.

אוקיי אבל זה סותר את מה שאמרת קודם.

מצד אחד אתה אומר שהורדת הילוכים באוטומט לא תעבוד כי יש מנגנון שימנע מהורדת הילוך במהירות מסויימת.

מצד שני אתה אומר שזה יעזור מאוד ושהמהירות כן תרד.

אז מה התשובה?

ברור שלאבד בלמים זה משהו שלא אמור לקרות אבל זה קורה. לא שאני פרנואיד אבל זה פשוט מעניין אותי.

פורסם

הורדת הילוכים ידנית תתבצע במצב שבו הרכב לא יכול לנחש לבד מה עומד מולו.

האם לא נכון להגיד את זה גם על נסיעה בתנועה עירונית אטית או בכביש המפותל? התיבה יכולה להעלות הילוך רגע לפני שאתה בולם לפני הסיבוב הבא.

קיבוע התיבה במצבים כאלו בהילוך אחד גורם שחלק מהזמן המנוע ייפעל מחוץ לרצועת הכוח, אך החסרון הזה לתחושתי יותר מאשר מתקזז עם מניעת השיטוט המיותר של התיבה בין ההילוכים ועל ידי יצירת בלימת מנוע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
האם לא נכון להגיד את זה גם על נסיעה בתנועה עירונית אטית או בכביש המפותל? התיבה יכולה להעלות הילוך רגע לפני שאתה בולם לפני הסיבוב הבא.

נכון. הרכב לא יודע לנחש שעוד רגע מתקרב סיבוב ואתה מתכנן לבלום, ולכן קיבוע הילוך ישמור את המנוע בתוך טווח רצועת הכוח שלו. תלוי כמובן איזה הילוך, איזו מהירות, ומה הנהג מתכוון לעשות.

אוקיי אבל זה סותר את מה שאמרת קודם.

מצד אחד אתה אומר שהורדת הילוכים באוטומט לא תעבוד כי יש מנגנון שימנע מהורדת הילוך במהירות מסויימת.

מצד שני אתה אומר שזה יעזור מאוד ושהמהירות כן תרד.

אז מה התשובה?

ברור שלאבד בלמים זה משהו שלא אמור לקרות אבל זה קורה. לא שאני פרנואיד אבל זה פשוט מעניין אותי.

לא סותר.

הורדת הילוכים מביאה להורדת מהירות איטית. אבל לא תוכל להכניס לראשון על 100 לשעה.

אם השאלה היא "מה עושים אם מאבדים את הבלמים", ובכן, זו כבר שאלה אחרת לחלוטין.

פורסם

קיבוע התיבה במצבים כאלו בהילוך אחד גורם שחלק מהזמן המנוע ייפעל מחוץ לרצועת הכוח, אך החסרון הזה לתחושתי יותר מאשר מתקזז עם מניעת השיטוט המיותר של התיבה בין ההילוכים ועל ידי יצירת בלימת מנוע.

נכון. הרכב לא יודע לנחש שעוד רגע מתקרב סיבוב ואתה מתכנן לבלום, ולכן קיבוע הילוך ישמור את המנוע בתוך טווח רצועת הכוח שלו. תלוי כמובן איזה הילוך, איזו מהירות, ומה הנהג מתכוון לעשות.

לא סותר.

הורדת הילוכים מביאה להורדת מהירות איטית. אבל לא תוכל להכניס לראשון על 100 לשעה.

אם השאלה היא "מה עושים אם מאבדים את הבלמים", ובכן, זו כבר שאלה אחרת לחלוטין.

לא ממש הבנתי על מה דיברתם בהתחלה.

בכל מקרה, אם אני על 100 ומעביר להילוך שלישי, מה יקרה?

סה"כ.. מתי כדאי להשתמש בPOWER, אם בכלל? ומתי כדאי להוריד\להשתמש בהילוכים, אם בכלל?

פורסם
לא ממש הבנתי על מה דיברתם בהתחלה.

בכל מקרה, אם אני על 100 ומעביר להילוך שלישי, מה יקרה?

סה"כ.. מתי כדאי להשתמש בPOWER, אם בכלל? ומתי כדאי להוריד\להשתמש בהילוכים, אם בכלל?

אם תוריד לשלישי באימפרזה שלך כשאתה על 100, הטורים יזנקו, המנוע ירעם, המהירות תרד (בהנחה שתעזוב את דוושת הגז), וזהו בעצם. לא יגרם נזק.

הPOWER מיועד לעשות משהו במטרה דומה להורדת הילוך - לשמור על המנוע בתוך טווח רצועת הכוח. טווח רצועת הכוח זה טווח הפעולה שבין שיא ההספק לשיא המומנט, ואצלך באימפרזה זה משהו בין 3000 סל"ד ל 5000 סל"ד. כלומר בטווח הזה המנוע גם מספק אם שיא ההספק (ומאיץ הכי מהר) וגם את שיא המומנט (והוא מספק את הגמישות הרבה ביותר). הPOWER עושה את זה ע"י השהיית העלאת הילוך בעזיבת גז (שזה מה שעושה התיבה באופן רגיל).

נשתמש בPOWER כשנרצה מנוע מגיב וחזק. למשל כדי לשמור על קצב בנהיגה בעלייה, כשאנחנו נוסעים בכביש עם עקיפות מרובות, בכביש מפותל וכו'.

חשוב להדגיש שאין טעם בללחוץ על POWER רגע לפני היציאה לעקיפה. הPOWER ישפיע רק בהשהיית העלאת ההילוך אחרי שהעקיפה כבר נגמרה. לכן הוא יהיה יעיל רק לקראת העקיפה הבאה. זה טוב במצב של כביש ישר שבו עוקפים משאית אחרי משאית למשל.

פורסם

סל"ד גבוה=צריכת דלק מוגברת?

זה נכון תמיד?

סל"ד גבוה גורם לבלאי מוגבר? כדאי באופן כללי לנהוג על סל"ד כמה שיותר נמוך?

פורסם

סל"ד גבוה = מנוע עובד מהר יותר = יותר פעימות מנוע בכל דקה = יותר דלק.

זה לא אומר שום דבר על יעילות. הרכב יכול לעמוד בסרק, ואחרי יומיים יגמר לו הדלק בלי שהוא התקדם מטר. בסל"ד גבוה לפעמים "נשקיע" יותר דלק, אבל נקבל "תמורה" יעילה בהרבה בצורה של כוח או מהירות).

הגורמים המשפיעים על בלאי המנוע הם כה רבים, שהסל"ד הוא נושא זניח לחלוטין. לא הייתי מכניס את עניין הסל"ד לנושא שמירת המנוע.

חד משמעית לא. אל תסע על הסל"ד הנמוך ביותר שניתן. זה לא בטיחותי, זה לא יעיל, זה לא שומר על המנוע.

פורסם

שווה גם לזכור שעליה למהירות מנוע (סל"ד) גבוהה לעתים, וכשהמנוע כבר חם, מסייעת למוסס משקעי פיח בתאי הבעירה.

כמו כן, בהילוך נמוך (ובסל"ד גבוה) אתה מסוגל על ידי מודולציה בדוושת הכיף לייצר יותר האצה או האטה (בלימת מנוע) ולכן השליטה טובה יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן כרגיל כותב תשובות לשאלות שלא נשאלו.

מאור, לא סתם שאלתי אם נהגת בחייך ברכב בעל גיר ידני, אבל עזוב אנחנו מעבר לזה בנק' זו של השרשור.

לשאלתך בנושאי סל"ד - סל"ד גבוה אינו מסוכן למנוע תקין ומטופל.

לנסוע בסל"ד נמוך מדי עלול להיות מסוכן אף יותר, כי אם תתן פול גז בהילוך גבוהה במהירות נמוכה אתה מפעיל עומס גדול על המנוע. נהיגה נכונה היא התאמת הסל"ד למהירות הנסיעה ולקצב ההאצה שאתה רוצה לייצר, ככל שתרצה להאיץ מהר יותר, כך המנוע צריך להסתובב מהר יותר כדי שיוכל 'לעמוד בציפיות' שלך ממנו.

מצבי הPOWER למיניהם לא רלוונטים לנהיגה יום יומית, הייתי משתמש בשלל מצבי הגיר רק על מנת להוריד הילוך בירידות ארוכות, וזאת כדי לשמור על הבלמים.

גם בעקיפות אין צורך לגעת בתיבה, תלחץ את דוושת הגז עד הסוף, הרכב יוריד הילוכים בהתאם - הרי בשביל זה קנית אוטומט.

*כל זה נכון לרכב עם תיבה אוטומטית רגילה כמובן.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...